نوشته شده توسط : iran samak

اختلال یادگیری نوشتن در کودکان که یکی از انواع اختلالات یادگیری است امروزه کودکان زیادی را به خود درگیر کرده و والدین نیز مسلما نگران شده اند. کودکی که به این اختلال دچار می شود توانایی نوشتنش به طرز باور نکردنی کم می شود و حتی سطح در حد انتظار را هم رد می کند. این موضوع درحالی است که نوشتن و خواندن یکی از اصلی ترین مهارت های اساسی هر انسانی می باشد که برای موفقیت های تحصیلی و فعالیت های روزمره واجب و حیاتی است. از این رو چاره کار چیست؟ برای مثال افرادی را می بینیم که به اختلال یادگیری نوشتن دچار نیستند اما به علت نداشتن سواد کافی این توانایی را ندارند که نتیجه آن تغییر کردن زندگی هایشان شده است.از این رو ما در ادامه سعی کرده ایم شما را با اختلال یادگیری نوشتن در کودکان آشنا کنیم و سپس به سراغ بهترین روش درمانی برویم.

اختلال یادگیری نوشتن در کودکان چیست؟

اختلال یادگیری نوشتن در کودکان یکی از انواع اختلالات یادگیری می باشد که در سرتاسر دنیا کودکان بسیاری به آن دچار شده اند. کودکی که به این اختلال دچار می شود نمی تواند به راحتی بنویسد که در بسیاری از اوقات تشخیص داده شده اختلال یادگیری نوشتن در کودکان با مشکل های ذهنی، اختلال خواندن و اختلال یادگیری ریاضی همراه است.

در حقیقت کودکی که به این اختلال دچار می شود مهارت های نوشتنش با دیگر کودکان فرق دارد. حتی اگر این کودک بهترین آموزش ها را ببیند و یا بهره هوشی بالایی داشته باشد، اما اگر به این اختلال دچار شده باشد به راحتی نمی تواند بنویسد. کودکان مبتلا به این اختلال معمولا بد خط، نامرتب و کج و معوج می نویسند یا در شرایط حاد تر غلط های دستوری، نقطه گذاری، پاراگراف بندی و املایی مشکل دارند.

انواع اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

اختلال یادگیری نوشتن در کودکان انواع مختلفی دارد که در ادامه به شایع ترین آنها پرداخته ایم :

بدخطی در کودکانی که دچار اختلال یادگیری نوشتن هستند

بدخطی در کودکانی که دچار اختلال یادگیری نوشتن هستند

دست خط از انواع اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

دست خط بد را با کودکی که دست خطش به دلیل اختلال یادگیری بد است اشتباه نگیرید. چون ممکن است بهترین دانش آموزان هم دست خط های بدی داشته باشد. در اصل اختلال یادگیری نوشتن در کودکان دست خط هایشان را آنقدر بد می کند که کلا ناخوانا می شوند. علاوه بر ناخوانا نوشتن این کودکان کند هم می نویسند.

املا نویسی از انواع اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

املا نویسی یکی دیگر از انواع اختلال یادگیری نوشتن می باشد. در اصل هجی کردن و توانایی ایجاد هماهنگی بین اصوات و حروف مهارتی است که باید یک کودک سالم یاد بگیرد تا بتواند درست و صحیح بنویسد. از این رو تطابق و هم خوانی بین واج ها و نوشته ها که یک مهارت است در کودکان مبتلا به این اختلال وجود ندارد یا به خوبی رشد نکرده است.

ترکیب از انواع اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

کودکانی که به این نوع از اختلال یادگیری دچار می شوند در انشا نوشتن و ترکیب درست کلمات برای نوشتن مشکل دارند. به عبارتی دقیق تر کودک مبتلا به این اختلال در تبدیل گفتار به نوشتار بسیار ناتوان است که نتیجه آن نوشت های سراسر غلط بر روی کاغذ می باشد.

غلط املایی زیاد در کودکانی که دچار اختلال یادگیری نوشتن هستند

غلط املایی زیاد در کودکانی که دچار اختلال یادگیری نوشتن هستند

نشانه های اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

در ادامه ما شما را با مهم ترین نشانه های اختلال یادگیری نوشتن در تمامی کودکان آشنا می کنیم. برخی از مهم ترین نشانه های اختلال یادگیری نوشتن در کودکان عبارت است از :

  • کودک کلمات را یا نادرست و یا ناقص می نویسد.
  • کودک کلمه ها را متناقص می نویسد بصورتی که بزرگ و کوچک هستند.
  • کودک کلمه ها را با اندازه های نامنظم می نویسد.
  • کودک کلمه ها یا حروف هایی که می نویسد ناتمام هستند.
  • کودک در حین نوشتن بسیاری از کلمات را حذف می کند.
  • کودک فاصله های نامناسب بین کلمه ها و حروف می گذارد.
  • کودک مداد را در حین نوشتن بر روی کاغذ فشار می دهد تا پررنگ بنویسد.
  • کودک آهسته و کند می نویسد.

دلیل بروز اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

دلایل زیادی در به وجود آمدن این اختلال یادگیری نوشتن در کودکان دخیل هستند ولی مهم ترین دلایل که موجب این اختلال میشوند، عوامل زیر است :

ژنتیک از دلایل بروز اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

طی بررسی های انجام شده توسط متخصصین حوزه بیان شده که ژنتیک در مبتلا شدن کودکان به این اختلال نقش دارد. حتی شیوع این اختلال وقتی بیشتر می شود که خانواده ازدواج خانوادگی کرده باشند.

مشکلات مغزی از دلایل بروز اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

کودکانی که کارکرد های مغزی خود دچار اختلال هستند ممکن است به این اختلال نیز دچار شوند. چون کودکان مبتلا به این اختلال رشد مغزشان آهسته تر از حد معمول است.

اشکال در توجه و تمرکز از دلایل بروز اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

کودک هایی که مشکل در توجه و تمرکز دارند نمی توانند به درستی بر روی مباحث درسی و زندگی توجه و تمرکز کنند چون همواره حواسشان پرت است. یا به عبارتی دیگر می توان گفت این کودکان نمی توانند برای زمانی بلند بر روی یک موضوع تمرکز کنند.

مهارت ‌های حرکتی از دلایل بروز اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

امروزه با توجه به دلایل متعدد در بسیاری از کودکان هماهنگی ‌های حرکتی لازم برای درست نوشتن به حد کافی رشد نکرده است. به عبارتی ساده تر ضعف مهارت ‌های حرکتی، عدم هماهنگی انگشتان، عدم هماهنگی بین دست و چشم ‌ها می ‌تواند منجر به اختلال نوشتن در کودکان شود.

مشکل نوشتن در کودکان

مشکل نوشتن در کودکان

مشکلات ناشی از این اختلال در کودکان

کودکانی که به این اختلال دچار هستند با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند، که اگر دیگران از آن بی خبر باشند و کودک را درک نکنند، نتایج مخربی را روی وی میگذارند. برخی از این مشکلات عبارتند از :

مشکل در نوشتن حروف یکی از مشکلات ناشی از این اختلال است

کودکانی که به این اختلال دچار شده اند خطوطی که می نویسند منحنی شکل است. چون کودک نمی تواند به درستی مداد را در دست بگیرد و بنویسد که نتیجه آن فاصله گذاری و اندازه نامناسب بین کلمات می باشد. برای مثال به راحتی می توانید بفهمید که کودکتان همانند سایر دوستانش املاهایی را که می گویید نمی نویسد.

درد و ناامیدی از دست خط یکی از مشکلات ناشی از این اختلال است

کودکانی که به این اختلال دچار هستند موقع نوشتن از درد دست خود شکایت می کنند. چون این کودکان حالت آرنج و مچ دست هایشان بد و غیر اصولی قرار گرفته است که نتیجه آن در دست گرفتن خودکار یا مداد به صورت غلط می باشد. همچنین ممکن است برگه‌ های کاغذ از زیر دست این کودکان سر بخورد در نتیجه کودک به علت ایجاد شرایط نامناسب نمی‌‌ تواند درست بنویسد و دچار درد خواهد شد.

مشکل در فاصله گذاری متن یکی از مشکلات ناشی این اختلال است

یکی دیگر از مشکلات ناشی این اختلال در کودکان مشکل در فاصله گذاری بین کلمات و حروف می باشد. حتی می توان گفت که یکی از دشوارترین کارهایی که کودکان مبتلا به اختلال نوشتن با آن مواجه هستند نوشتن درون کادرهای کوچک است. همچنین می توان گفت که مشکلات مرتبط با فاصله گذاری نوشتار در کودکانی که دچار اختلال پردازشی دیداری نیز دیده می‌‌ شود.

مشکل در هجی کردن کلمات یکی از مشکلات ناشی این اختلال است

اصولا نوشتن برای کودکانی که به این اختلال دچار هستند بسیار سخت و مشکل است که همین موضوع باعث می شود ریسک بروز مشکل و اشتباه بالا برود و کودک نتواند حروف را به درستی هجی کند. همچنین کودکان مبتلا به این اختلال زبان انگلیسی را هم به درستی نمی توانند بنویسند و در هجی کردن آن هم مشکل دارند.

عدم رعایت اصول گرامری یکی از مشکلات ناشی این اختلال است

کودکانی که دچار این اختلال هستند عملکرد های نوشتاری شان مانند برنامه ریزی و جمله های گرامری با مشکل مواجه است. از علائم شایع آن می توان به نوشتن جملات سرسری و پر از اشتباه و عدم نقطه گذاری صحیح اشاره کرد.

اختلال نوشتن در کودکان

اختلال نوشتن در کودکان

نحوه ی تشخیص اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

یکی از موضوعات حائز اهمیت اختلال یادگیری نوشتن در کودکان تشخیص به موقع می باشد. به عبارتی دیگر اگر به موقع این اختلال را در کودکان خود تشخیص ندهید پیامدهای نامطلوبی به دنبال آن به وجود می آید. از این رو باید برای تشخیص آن از راه های مختلفی اقدام کنید. برای مثال در وهله ی اول خودتان می توانید پیشرفت تحصیلی و فعالیت های روزمره کودکتان را بررسی کنید. در وهله ی بعد باید به سراغ یک مشاوره متخصص در این زمینه بروید چون این کودکان بیمار نیستند تنها همانند سایر افراد نیاز به آموزش های لازم و تکنیک های درمانی دارند. از این رو اگر به یک متخصص مراجعه کنید کودک شما را براساس موارد زیر ارزیابی می کند.

  • درک کودک از تصاویر، حروف الفبا، شکل ها و موضوعات مختلف ارزیابی می شود.
  • میزان و چگونگی نحوه مشارکت دانش آموز در کارهای گروهی و کلاسی ارزیابی می شود.
  • نحوه نوشتن جملات و املاء کلمات بررسی و ارزیابی می شود.
  • میزان توانایی کودک در نوشتن کلماتی که دارای تلفظ یکسان اما نوشتار متفاوت هستند بررسی و ارزیابی می شود.
  • توانایی شنیدن کودک نیز بررسی و ارزیابی می شود.

پیشنهاد میکنیم برای اینکه مطمئن شوید کودک شما به ابن اختلال دچار است یا خیر، در تست اختلال یادگیری در کودکان شرکت کنید. این تست کاملا رایگان بوده و از معتبر ترین تست های اختلال یادگیری در کشور میباشد.

[alert style=”warning”]حتما شرکت کنید : تست اختلال یادگیری در کودکان

والدین چگونه می توانند به کودک خود برای درمان این اختلال کمک کنند؟

عوض کردن برگه های کودک

می توانید برگه های بی خط را جمع کنید و به آن ها برگه های با خط بدهید تا به راحتی بتوانند کلمات را روی خط بگذارند و فاصله جاهای خالی را کاهش دهند.

یاد دادن تایپ کردن

می توانید به کودکان خود در پشت کامپیوتر تایپ کردن را یاد بدهید زیرا با این کار هم سرعت نوشتنش به مرور بالا می رود و هم استرس او برای نوشتن از بین خواهد رفت.

تمرینات ورزشی چند حسی

می توانید از کودک خود بخواهید با شن بازی کند تا با انگشتانش برای نوشتن کلمات بر روی زمین استفاده کند. چون با این کار به خاطر سپردن کلمات در ذهنشان افزایش می یابد.

صحبت کردن و نوشتن

از کودکتان بخواهید کلماتی را که می نویسد با صدای بلند بلند بخواند زیرا با این کار تمرکزشان افزایش می یابد و نقاط مختلف مغز درگیر می شود.

راه های درمان اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

دارو درمانی

در این روش درمانی روان پزشک یک دارو برای درمان اختلال یادگیری کودکتان تجویز می کند. همچنین می توانیم بگوییم که این روش درمانی تنها برای مدتی می تواند کودک شما را درمان کند و صورت مسئله را پاک نمی کند.

روان درمانی

یکی از روش های خوب برای درمان این اختلال در کودکانتان روان درمانی می باشد. در این روش درمانی روان شناس برای کودکتان یک سری راهکار های درمانی می دهد تا با انجام آن ها کودکتان به مرور بهتر شود.

نوروفیدبک

نوروفیدبک

روش درمانی نوروفیدبک

یکی از بهترین و جدیدترین روش های درمانی برای اختلال یادگیری نوشتن در کودکان نوروفیدبک می باشد. در این روش درمانی از طریق نقشه مغزی به کودک آموزش داده می شود که خودش بتواند عملکرد مغز خود را بهبود ببخشد. در ضمن می توان گفت این روش درمانی در کنار بهترین بودن آمار بسیار خوب و موثری در درمان این اختلال دارد.

در درمان این اختلال با نوروفیدبک ابتدا ناتوانی ها کنترل می شود تا مناطق مختلف مغز که به درستی کار نمی کنند تغییر پیدا کنند. همچنین می توان گفت نوروفیدبک یک سیستم آموزشی بدون درد است که مغز را برای انجام کارآمدتر با مشارکت فعال فرد آماده می کند. از این رو به مغز آموزش داده می شود با استفاده ار الکترود هایی که به پوست سر فرد متصل شده خودش را آرام آرام بهبود ببخشد.

این الکترود ها با ژل مخصوص روی سر فرد وصل میشوند و هیچگونه انواج یا جریان الکتریکی وارد مغز نمیشود، تنها کاری ک این اکترود ها انجام میدهند این است که فعالیت های مغز را روی مانیتور به نمایش میکشد تا فرد با دیدن آنها یاد بگیرد که امواج مغزش را کنترل کرده و به مرور اختلال را شکست دهد. از این رو این روش درمانی هیچگونه عوارض جانبی نداشته و برای کودکان کاملا مناسب است. 

بهترین روش درمان اختلال یادگیری نوشتن در کودکان کدام است؟

در اصل اگر اختلال یادگیری نوشتن یا هر نوع اختلال یادگیری دیگر در کودکان درمان نشود و پشت گوش انداخته شود نه تنها وضعیت تحصیلی بلکه زندگی روزمره او را به مرور مختل می کند. همچنین کودکان مبتلا به این اختلال کم هوش یا کند ذهن نیستند بلکه دارای هوش بالا می باشند اما به دلیل این اختلال با سایر کودکان تنها در نوشتن تفاوت دارند.

از آنجایی که اکثر والدین دوست ندارند که کودکاشان برای درمان از دارو استفاده کند، بسیار از روش نوروفیدبک استقبال کرده اند و به همین دلیل امروزه این روش درمانی در کودکان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از طرفی روان درمانی نیز مانند نوروفیدبک بشدت برای درمان این اختلال مورد استفاده قرار میگیرد.

حال این سوال پیش می آید که کدام روش بهتر است؟ نوروفیدبک یا روان درمانی؟ باید بگوییم که بصورت کلی استفاده همزمان از نوروفیدبک و روان درمانی بهترین راه درمان اختلال یادگیری نوشتن در کودکان است و اینگونه کودک سریع تر به درمان دست میابد همچنین نتیجه ای که از درمان میگیرد ماندگار است و احتمال بازگشت اختلال بسیار پایین می آید. از این رو میتوان گفت قطعی ترین روش درمانی استفاده همزمان از هر دوی آنها است.

 

بهترین مرکز نوروفیدبک

بهترین مرکز نوروفیدبک

بهترین مرکز نوروفیدبک برای درمان اختلال یادگیری نوشتن در کودکان

برای درمان اختلال یادگیری نوشتن در کودکان حتما باید به بهترین مرکز نوروفیدبک مراجعه کنید تا با بهترین نوروتراپیست ها رو به رو شوید چون آن ها تنها کسانی هستند که با دستگاه نوروفیدبک کار می کنند. از این رو بسیار مهم است که کدام مرکز را جهت مراجعه انتخاب میکنید.



:: برچسب‌ها: درمان اختلال یادگیری در نوشتن ,
:: بازدید از این مطلب : 363
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

معرفی انواع اختلالات املا نویسی و درمان آن ها

 

نوشتن مجموعه‌ای از مهارت‌هاست که هر کدام در قسمت جداگانه‌ای از مغز فعالیت دارد. این مجموعه شامل توانایی‌های دیداری، شنیداری و حرکتی، پردازش اطلاعات می‌باشند. لذا شکل گیری فرایند نوشتن مستلزم به کارگیری هماهنگ توانایی‌های مغز است. امروزه بسیاری از والدین و معلمین با انواع اختلالات دیکته نویسی دانش آموزان مواجه هستند که این اختلالات نوشتاری موجب عدم کسب مهارت نوشتن می‌شود که بسیاری از دانش آموزان را در همان سال اول مدرسه از درس خواندن باز می‌دارد.

دانش آموزانی که دارای اختلال املانویسی هستند دارای هوش معمولی مانند سایر دانش آموزان می باشند و نمی توان آنها را کم هوش و یا دیرآموز خطاب کرد. اختلالات در املا نویسی که در واقع زیر مجموعه‌ای از اختلال در نوشتار می باشد، ناشی از نقص های عصبی و شناختی و یا اختلال کارکردی در یکی از زمینه های مرکزی پردازش اطلاعات می‌باشد.

در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع اختلالات در املانویسی مانند اختلالات دیس گرافیا، دیسلکسیا، اختلالات شنوایی و دیداری و اختلالات عدم تمرکز، و راه های درمان آن از قبیل شیوه های جدید املانویسی، درمان دارویی، روان درمانی و ابزارهای نوروساینس بپردازیم. در ادامه با تیم آموزشی رایاد همراه باشید. 

 

شناسایی اختلال دیکته

 

انواع اختلال دیکته نویسی

اشتباهات و اشکالات املانویسی در واقع ناشی از اختلالات نوشتاری می‌باشد. اختلال در املا نویسی صرفا بد خط بودن دیکته نوشته شده نیست، این یک اختلال پردازش در مغز می‌باشد که موجب می‌شود نحوه‌ی درک و پردازش اطلاعات در فرد مبتلا به این اختلال متفاوت باشد.

به طور کلی فرایند نوشتن شامل رمزگذاری اطلاعات شنیداری و دیداری کلمات و در نهایت نوشتار آنها می‌باشد که خلل در هر یک از توانایی های ذهنی، شنیداری و دیداری منجر به بروز اختلال در املانویسی می شود. از جمله مهم ترین اختلالات یادگیری که زمینه ساز اختلال املانویسی می شوند می توان موارد زیر را نام برد.

 

نارسانویسی - انواع اختلال املا نویسی

 

دیس گرافیا ( نارسانویسی)

دیس گرافیا یکی از شایع ترین اختلالات در نوشتار می‌باشد که در واقع یک اختلال یادگیری مبتنی بر عملکرد مغز است که بر نوشتن تاثیر می گذارد و خود می تواند عامل شکل گیری انواع اختلالات در دیکته نویسی باشد و تقریباً در تمام جنبه‌های روند نوشتن از جمله هجی کردن، خوانایی، فاصله و اندازه کلمات و بیان اختلال ایجاد می‌کند و منجر به بروز ناتوانی‌های نوشتاری و مهارت فنی نوشتن می‌شود.
این اختلال بیشتر در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی شایع می‌باشد و با سایر ناتوانی‌های یادگیری مانند اختلال گفتار و هماهنگی رشد همپوشانی دارد.

نارسانویسی به طور معمول هنگامی که کودک نوشتن را یاد می‌گیرد مشخص می‌شود، اگر دست خط کودک به طور مداوم تحریف و یا نامشخص باشد ممکن است ناشی از این اختلال باشد. برخی از مشکلات دیکته نویسی نشات گرفته از نارسانویسی موارد زیر می‌باشند.

 

  • حروف کوچک و بزرگ مخلوط شده
  • شکل و اندازه ناسازگار حروف یا حروف ناتمام
  •  بی توجهی نسبت به جزئیات هنگام نوشتن
  •  نیاز مکرر به نشانه های کلامی
  • برای نوشتن بسیار به بینایی متکی است
  •  گرفتگی انگشتان، مچ و کف دست به هنگام نوشتن
  • خوانایی ضعیف
  • برنامه ریزی فضایی ضعیف روی کاغذ
  • عدم هماهنگی مهارت نوشتن و تفکر
  • دشواری در درک و استفاده از هجی ها
  •  نوشتن کلمات اشتباه به هنگام تبدیل ایده به نوشته

 

اختلالات املانویسی

 

دیسلکسیا ( نارساخوانی)

نارسا خوانی یکی از اختلالات موثر در عدم کسب مهارت خواندن و نوشتن می باشد، که زمینه ساز اختلال املا نویسی نیز می شود. کودکان مبتلا به نارسا خوانی واجد هوش طبیعی یا گاه بالاتر از حد طبیعی هستند. به عبارت دیگر نارساخوان‌ها کودکانی هستند که با واژه‌ها آشنایی دارند و در مکالمه از آن‌ها استفاده می‌کنند، اما توانایی درک و شناسایی نشانه‌های نوشتاری یا چاپی را ندارند.
در کودکان مبتلا به نارساخوانی علاوه بر مشکلاتی چون تاخیر در خواندن، حافظه، درک دیداری، درک فضایی و اختلالات شنیداری نیز وجود دارد که تمامی این عوامل سبب بروز اختلال در املا نویسی و ایجاد ضعف در انشا نویسی و سایر دروس نیز می شود. از جمله اختلالات املا نویسی که تحت تاثیر نارسا نویسی بروز می کند می توان موارد زیر را نام برد.

 

  • خواندن از جهت مخالف
  • نوشتن آینه ای
  •  اشکالات شنیداری
  •  عدم توانایی استفاده صحیح از حروف اضافه
  • تاخیر در زمان یادگیری گفتن وقت و زمان
  • کودک تمایل به معکوس نوشتن سمبل های نوشتاری و عکس نوشتن کلمات دارد.
  • این کودکان در بکار بردن کلمات جهت صحیح صحبت کردن اشکال دارند.
  • کودک تمایل دارد گفتار را آهسته، شمرده، درهم و برهم و مردد ادا کند.
  • اشکال در درک فضایی و نقاشی آنها با عدم آگاهی همراه است.

 

اختلالات املانویسی

 

اختلالات شنوایی و دیداری

حافظه‌ی ضعیف دیداری، حساسیت پایین شنیداری، ضعف در حافظه‌ی توالی دیداری از جمله اختلالات رایج در نوشتن می‌باشند که فرایند املا نویسی را برای دانش آموزان مشکل می‌سازند. بدفهمی و درک نادرست کلمات و آوای آنها از جمله مشکلات نشات گرفته از اختلالات شنوایی می‌باشد که به دلیل عدم پردازش اطلاعات دریافتی رخ می‌دهد.

 

اختلال تمرکز و توجه

نداشتن توجه و تمرکز کافی سبب بروز مشکلات و اختلال املا نویسی می‌شود، بیشتر دانش آموزان مبتلا به این اختلال حافظه‌ی دیداری و شنیداری خوبی دارند ولی به علت عدم توجه در فرایند املا نویسی با مشکل مواجه می‌شوند. تقص در توجه بیشتر در کودکان بیش فعال شایع می‌باشد. از جمله مشکلات ناشی از این اختلال در دیکته نویسی می توان موارد زیر را نام برد.

 

  • عدم توجه در نوشتن سرکش حروف (ک و گ)
  • بی دقتی در گذاشتن نقطه (ت،ث،ژ،ق،ن،چ و…)
  • نوشتن تعداد صحیح دندانه ( س،ش و..)
  • تکرار یا حذف برخی حروف (تببربجای تبر یا بیمارستان بجای بیماستان)

 

اختلال قرینه نویسی و وارونه نویسی نیز از انواع اختلال در دیکته نویسی می‌باشند که به گونه‌ای نشات گرفته از اختلالات یادگیری نارسانویسی و نارساخوانی هستند.

 

علاوه برتمام مواردی که در رابطه با بروز اشکلات املانویسی مطرح شد، یکی از عواملی که باعث ناخوانا بودن نوشته ها می‌شود،دست خط بد دانش آموز می‌باشد. تمرین خوش خطی و زیبا نویسی کمک شایانی به تقویت مهارت املا نویسی دانش آموزان می‌کند. برای مطالعه مقاله درباره این موضوع روی لینک کلیک کنید:  راهکارهای خوش خط شدن دانش آموزان

 

 

انواع اختلالات املانویسی

 

درمان اختلالات املا نویسی

املانویسی راهی برای تفویت مهارت نوشتن می باشد. نوشتن یکی از راه های اساسی برقراری ارتباط می باشد ضمن آنکه زمینه را برای پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مهیا می سازد. لذا شناسایی اختلال دیکته و تشخیص و درمان به موقع آنها فرایند یادگیری را برای دانش آموزان آسان کرده و سرعت یادگیری را بهبود می‌بخشد.

راهکارهای بسیاری برای درمان اختلال املانویسی وجود دارد که ساده ترین آنها می‌تواند به کارگیری شیوه های جدید املانویسی باشد.

 

به طور کلی 3 روش اصلی درمانی در اختلالات املا نویسی وجود دارد:

درمان دارویی

در این روش روانپزشک با تجویز دارو اقدام به درمان اختلال یادگیری می کند اما این روش به تتهایی اختلالات دیکته نویسی را رفع نمی کند.

روان درمانی

در این شیوه ی درمانی که بهترین روش درمان اختلال نوشتن می باشد، روانشناس کودک با بررسی چند دیکته آخر دانش آموز اختلال املانویسی را تشخیص داده و از طریق کار درمانی و ارائه راهکارهایی از قبیل دست ورزی، بازی، افزایش تمرکز و تعادل ، تقویت حافظه ی دیداری و…. به درمان اختلال می پردازد.

 

ابزار های نوروساینس

ابزارهای نوروساینس ابزارهایی جدید هستند که عملکرد آنها مبتنی بر نقشه ذهنی کودک مبتلا به اختلال یادگیری می باشد. نوروفیدبک از جمله راههای درمانی موثر می باشد که موجب بهبود عملکرد دانش آموز در فرایند نوشتن می شود.

 

ابزارهای نوروفیدبک - اختلالات املا

 

شناسایی اختلالات املانویسی در دانش آموزان و درمان و پاسخ درست و به موقع به آنان اهمیت بسزایی در رشد و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد چه بسا بسیاری از دانش آموزان به دلیل نداشتن مهارت نوشتن از داشتن سایرمهارت ها از جمله مهارت برقراری ارتباط با دیگران محروم می شوند. از طرفی عدم کسب مهارت نوشتن و خواندن سبب از دست دادن اعتماد به نفس و سرخوردگی آنها نیز می شود.

بهترین زمان همان کلاس اول ابتدایی است که دانش آموز شروع به نوشتن کلمات می کند.

امیدوارم با شناخت دقیق انواع اختلالات در املا نویسی و به کارگیری روش های درست برای رفع آنها فرصت یادگیری و کسب مهارت خواندن و نوشتن را برای تمامی دانش آموزان فراهم کنیم.



:: برچسب‌ها: اختلالات در املا نویسی ,
:: بازدید از این مطلب : 317
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

معرفی انواع اختلالات املا نویسی و درمان آن ها

 

نوشتن مجموعه‌ای از مهارت‌هاست که هر کدام در قسمت جداگانه‌ای از مغز فعالیت دارد. این مجموعه شامل توانایی‌های دیداری، شنیداری و حرکتی، پردازش اطلاعات می‌باشند. لذا شکل گیری فرایند نوشتن مستلزم به کارگیری هماهنگ توانایی‌های مغز است. امروزه بسیاری از والدین و معلمین با انواع اختلالات دیکته نویسی دانش آموزان مواجه هستند که این اختلالات نوشتاری موجب عدم کسب مهارت نوشتن می‌شود که بسیاری از دانش آموزان را در همان سال اول مدرسه از درس خواندن باز می‌دارد.

دانش آموزانی که دارای اختلال املانویسی هستند دارای هوش معمولی مانند سایر دانش آموزان می باشند و نمی توان آنها را کم هوش و یا دیرآموز خطاب کرد. اختلالات در املا نویسی که در واقع زیر مجموعه‌ای از اختلال در نوشتار می باشد، ناشی از نقص های عصبی و شناختی و یا اختلال کارکردی در یکی از زمینه های مرکزی پردازش اطلاعات می‌باشد.

در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع اختلالات در املانویسی مانند اختلالات دیس گرافیا، دیسلکسیا، اختلالات شنوایی و دیداری و اختلالات عدم تمرکز، و راه های درمان آن از قبیل شیوه های جدید املانویسی، درمان دارویی، روان درمانی و ابزارهای نوروساینس بپردازیم. در ادامه با تیم آموزشی رایاد همراه باشید. 

 

شناسایی اختلال دیکته

 

انواع اختلال دیکته نویسی

اشتباهات و اشکالات املانویسی در واقع ناشی از اختلالات نوشتاری می‌باشد. اختلال در املا نویسی صرفا بد خط بودن دیکته نوشته شده نیست، این یک اختلال پردازش در مغز می‌باشد که موجب می‌شود نحوه‌ی درک و پردازش اطلاعات در فرد مبتلا به این اختلال متفاوت باشد.

به طور کلی فرایند نوشتن شامل رمزگذاری اطلاعات شنیداری و دیداری کلمات و در نهایت نوشتار آنها می‌باشد که خلل در هر یک از توانایی های ذهنی، شنیداری و دیداری منجر به بروز اختلال در املانویسی می شود. از جمله مهم ترین اختلالات یادگیری که زمینه ساز اختلال املانویسی می شوند می توان موارد زیر را نام برد.

 

نارسانویسی - انواع اختلال املا نویسی

 

دیس گرافیا ( نارسانویسی)

دیس گرافیا یکی از شایع ترین اختلالات در نوشتار می‌باشد که در واقع یک اختلال یادگیری مبتنی بر عملکرد مغز است که بر نوشتن تاثیر می گذارد و خود می تواند عامل شکل گیری انواع اختلالات در دیکته نویسی باشد و تقریباً در تمام جنبه‌های روند نوشتن از جمله هجی کردن، خوانایی، فاصله و اندازه کلمات و بیان اختلال ایجاد می‌کند و منجر به بروز ناتوانی‌های نوشتاری و مهارت فنی نوشتن می‌شود.
این اختلال بیشتر در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی شایع می‌باشد و با سایر ناتوانی‌های یادگیری مانند اختلال گفتار و هماهنگی رشد همپوشانی دارد.

نارسانویسی به طور معمول هنگامی که کودک نوشتن را یاد می‌گیرد مشخص می‌شود، اگر دست خط کودک به طور مداوم تحریف و یا نامشخص باشد ممکن است ناشی از این اختلال باشد. برخی از مشکلات دیکته نویسی نشات گرفته از نارسانویسی موارد زیر می‌باشند.

 

  • حروف کوچک و بزرگ مخلوط شده
  • شکل و اندازه ناسازگار حروف یا حروف ناتمام
  •  بی توجهی نسبت به جزئیات هنگام نوشتن
  •  نیاز مکرر به نشانه های کلامی
  • برای نوشتن بسیار به بینایی متکی است
  •  گرفتگی انگشتان، مچ و کف دست به هنگام نوشتن
  • خوانایی ضعیف
  • برنامه ریزی فضایی ضعیف روی کاغذ
  • عدم هماهنگی مهارت نوشتن و تفکر
  • دشواری در درک و استفاده از هجی ها
  •  نوشتن کلمات اشتباه به هنگام تبدیل ایده به نوشته

 

اختلالات املانویسی

 

دیسلکسیا ( نارساخوانی)

نارسا خوانی یکی از اختلالات موثر در عدم کسب مهارت خواندن و نوشتن می باشد، که زمینه ساز اختلال املا نویسی نیز می شود. کودکان مبتلا به نارسا خوانی واجد هوش طبیعی یا گاه بالاتر از حد طبیعی هستند. به عبارت دیگر نارساخوان‌ها کودکانی هستند که با واژه‌ها آشنایی دارند و در مکالمه از آن‌ها استفاده می‌کنند، اما توانایی درک و شناسایی نشانه‌های نوشتاری یا چاپی را ندارند.
در کودکان مبتلا به نارساخوانی علاوه بر مشکلاتی چون تاخیر در خواندن، حافظه، درک دیداری، درک فضایی و اختلالات شنیداری نیز وجود دارد که تمامی این عوامل سبب بروز اختلال در املا نویسی و ایجاد ضعف در انشا نویسی و سایر دروس نیز می شود. از جمله اختلالات املا نویسی که تحت تاثیر نارسا نویسی بروز می کند می توان موارد زیر را نام برد.

 

  • خواندن از جهت مخالف
  • نوشتن آینه ای
  •  اشکالات شنیداری
  •  عدم توانایی استفاده صحیح از حروف اضافه
  • تاخیر در زمان یادگیری گفتن وقت و زمان
  • کودک تمایل به معکوس نوشتن سمبل های نوشتاری و عکس نوشتن کلمات دارد.
  • این کودکان در بکار بردن کلمات جهت صحیح صحبت کردن اشکال دارند.
  • کودک تمایل دارد گفتار را آهسته، شمرده، درهم و برهم و مردد ادا کند.
  • اشکال در درک فضایی و نقاشی آنها با عدم آگاهی همراه است.

 

اختلالات املانویسی

 

اختلالات شنوایی و دیداری

حافظه‌ی ضعیف دیداری، حساسیت پایین شنیداری، ضعف در حافظه‌ی توالی دیداری از جمله اختلالات رایج در نوشتن می‌باشند که فرایند املا نویسی را برای دانش آموزان مشکل می‌سازند. بدفهمی و درک نادرست کلمات و آوای آنها از جمله مشکلات نشات گرفته از اختلالات شنوایی می‌باشد که به دلیل عدم پردازش اطلاعات دریافتی رخ می‌دهد.

 

اختلال تمرکز و توجه

نداشتن توجه و تمرکز کافی سبب بروز مشکلات و اختلال املا نویسی می‌شود، بیشتر دانش آموزان مبتلا به این اختلال حافظه‌ی دیداری و شنیداری خوبی دارند ولی به علت عدم توجه در فرایند املا نویسی با مشکل مواجه می‌شوند. تقص در توجه بیشتر در کودکان بیش فعال شایع می‌باشد. از جمله مشکلات ناشی از این اختلال در دیکته نویسی می توان موارد زیر را نام برد.

 

  • عدم توجه در نوشتن سرکش حروف (ک و گ)
  • بی دقتی در گذاشتن نقطه (ت،ث،ژ،ق،ن،چ و…)
  • نوشتن تعداد صحیح دندانه ( س،ش و..)
  • تکرار یا حذف برخی حروف (تببربجای تبر یا بیمارستان بجای بیماستان)

 

اختلال قرینه نویسی و وارونه نویسی نیز از انواع اختلال در دیکته نویسی می‌باشند که به گونه‌ای نشات گرفته از اختلالات یادگیری نارسانویسی و نارساخوانی هستند.

 

علاوه برتمام مواردی که در رابطه با بروز اشکلات املانویسی مطرح شد، یکی از عواملی که باعث ناخوانا بودن نوشته ها می‌شود،دست خط بد دانش آموز می‌باشد. تمرین خوش خطی و زیبا نویسی کمک شایانی به تقویت مهارت املا نویسی دانش آموزان می‌کند. برای مطالعه مقاله درباره این موضوع روی لینک کلیک کنید:  راهکارهای خوش خط شدن دانش آموزان

 

 

انواع اختلالات املانویسی

 

درمان اختلالات املا نویسی

املانویسی راهی برای تفویت مهارت نوشتن می باشد. نوشتن یکی از راه های اساسی برقراری ارتباط می باشد ضمن آنکه زمینه را برای پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مهیا می سازد. لذا شناسایی اختلال دیکته و تشخیص و درمان به موقع آنها فرایند یادگیری را برای دانش آموزان آسان کرده و سرعت یادگیری را بهبود می‌بخشد.

راهکارهای بسیاری برای درمان اختلال املانویسی وجود دارد که ساده ترین آنها می‌تواند به کارگیری شیوه های جدید املانویسی باشد.

 

به طور کلی 3 روش اصلی درمانی در اختلالات املا نویسی وجود دارد:

درمان دارویی

در این روش روانپزشک با تجویز دارو اقدام به درمان اختلال یادگیری می کند اما این روش به تتهایی اختلالات دیکته نویسی را رفع نمی کند.

روان درمانی

در این شیوه ی درمانی که بهترین روش درمان اختلال نوشتن می باشد، روانشناس کودک با بررسی چند دیکته آخر دانش آموز اختلال املانویسی را تشخیص داده و از طریق کار درمانی و ارائه راهکارهایی از قبیل دست ورزی، بازی، افزایش تمرکز و تعادل ، تقویت حافظه ی دیداری و…. به درمان اختلال می پردازد.

 

ابزار های نوروساینس

ابزارهای نوروساینس ابزارهایی جدید هستند که عملکرد آنها مبتنی بر نقشه ذهنی کودک مبتلا به اختلال یادگیری می باشد. نوروفیدبک از جمله راههای درمانی موثر می باشد که موجب بهبود عملکرد دانش آموز در فرایند نوشتن می شود.

 

ابزارهای نوروفیدبک - اختلالات املا

 

شناسایی اختلالات املانویسی در دانش آموزان و درمان و پاسخ درست و به موقع به آنان اهمیت بسزایی در رشد و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد چه بسا بسیاری از دانش آموزان به دلیل نداشتن مهارت نوشتن از داشتن سایرمهارت ها از جمله مهارت برقراری ارتباط با دیگران محروم می شوند. از طرفی عدم کسب مهارت نوشتن و خواندن سبب از دست دادن اعتماد به نفس و سرخوردگی آنها نیز می شود.

بهترین زمان همان کلاس اول ابتدایی است که دانش آموز شروع به نوشتن کلمات می کند.

امیدوارم با شناخت دقیق انواع اختلالات در املا نویسی و به کارگیری روش های درست برای رفع آنها فرصت یادگیری و کسب مهارت خواندن و نوشتن را برای تمامی دانش آموزان فراهم کنیم.



:: برچسب‌ها: اختلالات در املا نویسی , املانویسی , اختلالات یادگیری ,
:: بازدید از این مطلب : 380
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

اختلال نوشتن چیست؟ ویژگی ها و راهکار های درمانی اختلال نوشتن

یکی از مهارت های مهم و کاربردی در زندگی امروزه بشر، نوشتن است که برخی از کودکان در اثر اختلال یادگیری از نوع اختلال نوشتن، قادر نیستند مانند سایرین در انتقال مفاهیم، افکار و اندیشه ها از ذهن به دست نوشته، عملکرد موفقیت آمیزی کسب کنند.

با توجه به اهمیتی که این موضوع در کارکرد های زندگی افراد دارد، تیم نورولند سعی کرده است در این مطلب به تعریف اختلال نوشتن، علائم و راهکار های درمانی آن اشاره کند تا شما والدین گرامی بتوانید با درک بهتر از شواهد و علائم اصلی در تشخیص به موقع و درمان و کنترل این اختلال عملکرد سریعی داشته باشید.

تعریف اجمالی مهارت نوشتن

برای نوشتن نیاز به سازماندهی چندین کارکرد مغزی بوده تا با دریافت و جمع بندی اطلاعات و استفاده از مهارت های حرکتی، زبانی، شناختی، حافظه و... بتوان مفاهیم را منتقل کرد. 

اما در موارد بسیاری دیده شده است که فرد آن چنان دچار ضعف در این مهارت است که علاوه بر اینکه نوشته های او بسیار بد خط هستند حتی نمی توان مفهوم آن را درک کرد. البته بد خطی و بدنویسی تنها مشکل افراد دچار اختلال نوشتن نیست و در ادامه بیشتر با این علائم آشنا می شوید.

پیشنهاد می شود برای اینکه از ابتلا کودک به اختلال نوشتن پیشگیری کنید حتما فرصتی را فراهم کنید تا کودک قبل از ورود به مدرسه و نیاز به این مهارت به تقویت ماهیچه های دست و انگشتان بپردازد. 

از جمله این فعالیت ها می توان به بازی با خمیر بازی و گل رس و ترسیم شکل های متنوع اشاره کرد. چنان چه که کودک به این بازی علاقه نداشته باشد، والدین می توانند وسایل ساخت سازه را برای کودک فراهم کنند تا به ساخت اشیا متفاوت مانند ماشین، خانه و... بپردازد. هم چنین تهیه کتاب های که به حروف چینی کمک می کنند نیز سبب تقویت و افزایش مهارت کارکرد انگشتان کودکان می گردند.

عوامل موثر بر کارکرد درست مهارت نوشتن

برای اینکه کودک بتواند به درستی در مهارت نوشتن عمل کند نیاز است که از نظر برخی موارد بررسی گردد. مانند:

  • رشد مهارت های ذهنی
  • میزان علاقه به نوشتن
  • عدم وجود مشکل در هماهنگی دست ها و چشم
  • توانایی درک بصری
  • تشخیص جهت گیری دیداری - فضایی
  • سطح حافظه دیداری
  • بررسی برتری جانبی
  • نحوه  درست دست به قلم شدن
  • طرز قرار گیری درست کودک بر روی صندلی

سایر پیش نیاز های اولیه در مهارت نوشتن

 

  • عدم وجود مشکل در سیستم عصبی فرد
  • قدرت تشخیص شناختی مطلوب
  • عملکرد مطلوب در مهارت های زبان دریافتی و بیانی
  • علاقه و تمایل به نوشتن
  • کسب مهارت های رشدی
  • تکرار و تمرین متوالی
  • نبود مشکلات عاطفی

پیش نیاز های ثانویه زبان نوشتاری

 

  • روان بودن و توجه به مفاهیم پایه ای
  • رشد مهارت های نوشتاری
  • کسب مهارت در تلفظ درست واژگان
  • شناخت درست دستور زبان
  • رشد در خلاقیت و دقت فردی
  • هماهنگی در حافظه دیداری - فضایی
  • توجه به میزان علاقه و انگیزه فردی
  • اتکا به نفس فردی

مهارت های ۶ گانه پایه مرتبط با عملکرد مطلوب در نوشتن (بر اساس نظریه لیم ۱۹۷۹)

 

لیم معتقد بود برای اینکه فرد عملکرد مطلوبی در زمینه نوشتن داشته باشد، نیاز است از داشتن برخی مهارت ها بررسی گردد. از جمله:

  • مهارت عملکردی مطلوب در ارتباط با کنترل ماهیچه های درونی دست ها
  • عملکرد مطلوب حواس مرتبط با بینایی - حرکتی
  • به دست گرفتن درست قلم در دست ها
  • توانایی ظرافت بخشیدن به خطوط، حرکات و...
  • توانایی تمایز اشکال و خطوط از یکدیگر برای ترسیم بهتر
  • شناسایی سریع در زمینه ادراک و بازشناسی اشکال
  • تشخیص درست جهت زبان نوشتاری

اختلالات یادگیری کدامند؟

 

به هر گونه نقص در دریافت و پردازش اطلاعات دریافتی که به صورت کلامی و یا غیر کلامی جمع آوری می شوند، اختلالات یادگیری می گویند. 

اختلالات یادگیری از چندین اختلال تشکیل شده اند که در افراد مبتلا سبب مشکلاتی در مهارت های خواندن، نوشتن، محاسبه ریاضی می شوند به طوری که این گروه از افراد نمی توانند عملکرد مطلوبی در درک مفاهیم که به صورت دیداری یا شنیداری دریافت می شوند، به دست آورند. 

برخی گمان می کنند که در بروز این اختلالات و سطح هوشی فرد ارتباطی وجود دارد که در پاسخ باید تصریح کنیم تاکنون طی مطالعات صورت گرفته هیچ ارتباطی بین این دو مشخص نشده است. 

با توجه به اهمیتی که بروز این اختلالات بر کیفیت زندگی افراد دارد امروزه تشخیص به موقع آن ها به شدت مورد توجه محققین قرار گرفته است.

و هم چنین دولت فدرال آمریکا نیز برای تفهیم بهتر اختلالات یادگیری برای آن تعریفی اعلام کرده است که طبق آن به هر گونه مشکلی که در فرآیند های روانی و فکری مانند خواندن، نوشتن، شنیدن، تکلم، آموزش مباحث ریاضی صورت گیرد بدون آنکه فرد مبتلا در زمینه حواس دیداری، شنیداری، حرکتی، ذهنی و حتی عاطفی دارای نقص باشد، اختلالات یادگیری می گویند.

میزان شیوع اختلالات یادگیری

برای روشن شدن آمار تعداد کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری، در آمریکا سرشماری صورت گرفت که طبق نتایج منتشر شده حدود ۸ درصد کودکان با این اختلالات دست و پنجه نرم می کنند.

اما با توجه به گستردگی این گروه از اختلالات و نبود تعریف ثابت برای آن ها، آمار دقیقی از مبتلایان به این اختلالات در ایران و حتی سایر کشور ها در دست نیست. 

همچنین در ایران به دلیل اینکه هر یک از ارگان های آموزش و پرورش، روان شناسان، روان پزشکان و امثال آن به یک جمع بندی مشترک برای تشریح علائم افراد مبتلا به اختلالات یادگیری نرسیده اند. شناسایی و حتی درمان افراد مبتلا به تعویق افتاده است. 

از تنوع علائم در اختلالات یادگیری به ویژه نوشتن می توان بد خطی، املای نادرست کلمات، نقطه گذاری نامناسب، عدم درک درست گرامر زبان، نبود ارتباط معنا دار در جملات را نام برد به طوری که در برخی موارد به قدری این مشکلات زیاد هستند که بر معنای کلی مطلب نیز اثر می گذارند و نمی توان به مفهوم آن پی برد.

دیس گرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟

دیس گرافیا از جمله اختلالات یادگیری مختص سن خردسالی بوده که فرد مبتلا قادر نیست در مهارت نوشتن عملکردی مشابه سایرین داشته باشد که در درجه بندی این مهارت سن، زمینه تحصیلی و سطح هوش بررسی می گردد. 

در بسیاری از موارد دیده شده است که افراد مبتلا به دیس گرافیا از مشکلات دیگر مانند اختلال خواندن و اختلال ریاضی نیز در عذابند. البته به این مفهوم نیست که دارای مشکلی در زمینه آموزش و یا عملکرد مغزی هستند. 

از علائم شایع این اختلال می توان به خط بد، نامفهوم، کلمات نامرتب، گرامر نادرست، اشکال در نقطه گذاری و نحوه پاراگراف بندی اشاره کرد. گروهی نیز به دلیل وارونه نویسی که دارند کلمات را بر عکس می نویسند. به طور مثال شام را ماش می نویسند. برای تفهیم بهتر در ادامه به انواع اختلال نوشتن اشاره می شود.

انواع اختلال نوشتن کدام اند؟

در تقسیم بندی کلی اختلال نوشتن می توان به سه نوع مشکل اساسی اشاره کرد:

۱- دست خط

مشکلاتی که در زمینه دست خط افراد مبتلا به دیس گرافیا وجود دارد نسبت به سایرین شدت بیشتری دارد به طوری که در اغلب موارد نوشتار آنان به صورت ناخوانا بوده و در سرعت نوشتن نیز بسیار کند عمل می کنند. 

در تشخیص عوامل بروز این مشکل گفته می شود ممکن است عوامل روانی، عاطفی و یا جسمی اثر گذار باشند. هر چند برای مشخص شدن علت دقیق نیز مراجعه به پزشک متخصص ضروری است.

۲- املا نویسی

هجی کردن یکی از توانمندی های مورد نیاز برای نوشتن است که فرد برای اینکه بتواند به درک درست از تطابق و هم خوانی بین اصوات و حالت نوشتاری کلمات برسد باید در این زمینه دارای مهارت مطلوبی باشد و در صورتی که فرد دچار عدم رشد مناسب در این زمینه باشد، مشاهده چنین مشکلاتی دور از انتظار نخواهد بود.

۳- ترکیب

گروهی از کودکان در زمینه نوشتن انشاء و تشریح نوشتاری وقایع مشکل دارند به طوری که نمی توانند اصوات گفتاری را به صورت نوشتاری قابل درک درآورند.

علائم هشدار دهنده بروز اختلال نوشتن کدام اند؟

زمانی می توان نسبت به ابتلا کودک به اختلال دیس گرافیا مشکوک شد که در نوشتار او خطا هایی مانند موارد زیر مشاهده کرد:

  • عدم تکمیل درست جملات
  • نا متناقص نویسی در نوشتار (جا به جا نوشتن حروف کوچک و بزرگ در کلمات، عدم رعایت تناسب اندازه کلمات و حروف آن ها)
  • عدم استفاده از برخی کلمات
  • رعایت نکردن فاصله متناسب در کلمات و حروف
  • نوشتار پر رنگ و با فشار زیاد
  • سرعت پایین در نوشتن
  • محدودیت در دایره لغات کاربردی

علت بروز اختلال نوشتن چیست؟

 

افراد مبتلا به اختلال نوشتن ممکن است در اثر عوامل مختلفی این مشکل را بروز دهند که در ادامه به آن ها اشاره می شود:

  • عوامل ژنتیکی: طبق مطالعات صورت گرفته و مشاهده شیوع بالاتر این اختلال در برخی خانواده ها مشخص شده است که عوامل ژنتیکی در بروز این اختلال بی تاثیر نیستند.
  • مشکلات مغزی: در مواردی کودکانی که دارای اختلال جزئی در برخی عملکرد های مغزی بودند و یا سرعت پایین در رشد مغز داشتند، اختلال نوشتن را نشان دادند.
  • نقص در توجه و تمرکز: با توجه به تاثیری که دقت و تمرکز در درست نوشتن کودکان دارد مشخص شده است که اغلب مبتلایان به دیس گرافیا از این مشکل رنج می برند که یکی از عوامل اصلی بروز نیز محسوب می گردد.
  • نقص در مهارت های حرکتی: در صورتی که فرد دچار ضعف در به کارگیری مهارت های حرکتی مانند هماهنگی انگشتان و برقراری ارتباط بین دست ها و چشم ها باشد ابتلا به اختلال نوشتن دور از انتظار نخواهد بود.
  • اختلال ادراک بصری: از دیگر عوامل موثر بر بروز اختلال دیس گرافیا ضعف در ادراک بصری است به طوری که فرد نمی تواند به خوبی اطلاعات حسی دریافتی را تشخیص، تحلیل و ادغام نماید که زمینه ساز بروز خطا در گروه بندی و درک تفاوت، تشابه اشیا، شناخت خطوط از یک دیگر و... می گردد.
  • ضعف عملکردی در درک بینایی: فردی که دچار نقص در درک دیداری است نمی تواند به خوبی حروف و نحوه شکل و ترتیب آنان را بفهمد و در نوشتار او عدم رعایت اندازه و فاصله محسوس است. برای افرادی که دچار دیس گرافیا هستند که از این عامل نشات می گیرد می توان از راهکار های زیر کمک گرفت:
  • کمک به کودک برای گرفتن کاغذ با دست نوشتاری
  • تهیه زیر پایی برای دانش آموزان کوتاه قامت
  • انتخاب زیر دستی مناسب
  • تهیه مداد گیر و گرفتن قلم با سه انگشت
  • ضعف در عملکرد بینایی - حرکتی: افرادی که دچار ضعف در عملکرد بینایی - حرکتی هستند قادر نیستند بین آنچه که می بینند و حرکات خود هماهنگی لازم را ایجاد کنند که سبب بروز مشکلاتی می شود از جمله:
  • مهارت های مرتبط با کاغذ و قلم (همچون انتخاب جهت مناسب نوشتن و پیدا کردن نقطه آغاز نوشتن)
  • انداختن وسایل
  • گرفتن وسایل
  • بریدن
  • اعمال تغییرات به ویژه در اجسام و اسباب بازی ها
  • یادگیری تلمیف ارتباط درست بین چشم و دست

 مشکلات بین حسی نیز از دیگر مشکلات مرتبط هستند که فرد قادر به پردازش و ادغام اطلاعات دریافتی از چند منبع نیست. به طور مثال فرد قادر نیست با شنیدن کلمه "نان" آن را به این صورت بنویسد و دچار خطا نوشتاری می شود.

 

  • اختلال حافظه بصری: وجود اختلال حافظه بصری سبب می شود که فرد علی رغم توانایی مطلوب در زمینه تکلم، نوشتار و خواندن ولی نمی تواند کلمات حفظ شده و توالی حروف آن ها را به درستی بیان نماید.
  • چپ دست بودن: تعداد افراد چپ دست در دنیا فقط حدود ۸ یا ۹ درصد هستند. اگرچه چپ دست بودن به عنوان یک عامل در بروز اختلال دیس گرافیا مطرح نیست ولی این افراد باتوجه به اینکه باید به توانمندی نوشتاری و خواندن در جامعه راست دستان نیز دست یابند ممکن است دچار مشکل گردند. 

در صورتی که به چپ دستی شدید توجه لازم نگردد مشاهده عواقبی همچون گم گشتی فضایی، معکوس سازی و اغتشائی جهت یابی دور از انتظار نخواهد بود.

 

  • دیگر اختلالات یادگیری: در برخی از موارد اختلال دیس گرافیا به علت وجود مشکلات زمینه ای مانند وجود نقص در خواندن، گوش دادن و تکلم به وجود می آیند.
  • چگونه می توان اختلال نوشتن را تشخیص داد؟

اغلب زمانی می توان به بروز اختلال دیس گرافیا در یک کودک مشکوک شد که مشکلات جدی در زمینه پیشرفت تحصیلی و حتی فعالیت های روزمره وجود داشته باشد. 

 

معمولا در ابتدا کودک ممکن است فقط در هجی کردن کلمات و عبارات دچار چالش گردد اما زمانی که به مقاطع تحصیلی بالاتر ورود پیدا می کند علائمی دیگر همچون ناتوانی در نوشتن جملات و ساخت درست پاراگراف را نیز بروز می دهد. 

در صورتی که والدین نسبت به مشاهده چنین علائمی بی تفاوت باشند بروز رفتار هایی مانند بی علاقگی به انجام تمارین مدرسه، ناتوانی در انجام تکالیف ریاضیات، فرار از مدرسه و... دور از انتظار نخواهد بود. 

از دیگر دلایل اهمیت به تشخیص و درمان اختلالات یادگیری به ویژه دیس گرافیا این است چنان چه بتوان به موقع آن را تشخیص داد و از راهکار های درمانی برای بهبود شرایط استفاده کرد می توان از وقوع بسیاری از عواقب در آینده جلوگیری کرد زیرا بی اهمیتی نسبت به درمان حتی ممکن است آینده شغلی فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد و فرد از نظر احساسی دچار مشکلاتی همچون بی کفایتی، درماندگی، افسردگی و... گردد.

نحوه تشخیص اختلال نوشتن توسط متخصصین

اگرچه والدین در تشخیص زود هنگام اختلالات نقش زیادی دارند ولی معیار و مبنا اصلی، نظر افراد متخصص گفتار درمانگر و روان شناس است که معمولا از تکنیک هایی استفاده می کنند از جمله:

  • توجه به انتخاب دست برای نوشتن: برای انجام این تکنیک از کودک درخواست می شود که نام خود را بر روی برگه بنویسید سپس به جزئیات مواردی همچون ابهام خط زنی، وضعیت نشستن و حرکات پا توجه می شود.
  • ناخوانا نوشتن: در این حالت ارزیابی نحوه سر و صورت، کاغذ و حتی وضعیت نشستن صورت می گیرد.
  • وضعیت گرفتن مداد در دست: از موارد مورد توجه در این حالت، نحوه خطوط بالا و پایین و میزان کج بودن خطوط است.
  •  توجه به میزان کیفیت نوشتار از نظر نحوه فاصله و نظم کلمات
  • بررسی میزان مشارکت کودک در فعالیت های گروهی و کلاس
  • ارزیابی نحوه نوشتاری جملات و املا کلمات
  • بررسی توانمندی نوشتاری کودک
  • ارزیابی میزان درک شنیداری کودک

باید تاکید کنیم که زمانی متخصص درمانگر به طور قطعی اعلام می کند که فرد دچار اختلال است که کودک از نظر تمامی موارد ذکر شده بررسی کرده باشد. البته در بسیاری از موارد کودک با انجام تمارین ساده دچار جهش در عملکرد و مهارت نوشتن می شود.

 

تشریح مشکلات ناشی از اختلال نوشتن

۱- نارسا نویسی یا بد خطی کودک

از آن جهت نوشتن به عنوان یک مهارت تحصیلی ملموس معرفی می شود که افراد از این طریق می توانند علاوه بر انتقال مفاهیم، آن ها را به صورت سندی مکتوب نیز بر جای بگذارند.

بد خطی و نارسا نویسی از مشکلات شایع در مهارت نوشتن است که حتی باید برای شناخت علت بروز آن در دانش آموزان به ویژه مقاطع تحصیلی به ارزیابی عوامل آموزشی و تربیتی و عوامل مرتبط با سلامت جسمی و روانی نیز توجه شود. 

در صورتی که خط کودک به حدی نا مفهوم  و بد باشد که به سختی بتوان به مفهوم کلمات و جملات پی برد به آن نارسایی نویسی می گویند که در برخی موارد به علت اشکالات زیر بنایی مانند مشکلات حرکتی ظریف ایجاد می شوند به طوری که این افراد قادر نیستند از روی حروف و یا اشکال نوشتاری به رونویسی نیز بپردازند.

این معضل زمانی مشکل ساز است که کودک حتی نمی تواند در انتقال تکالیف دیداری فاصله دار (از تخته سیاه) به تمارین از فاصله نزدیک (روی کاغذ) به موفقیت برسد.

اغلب این مشکل در افرادی که دچار مشکلاتی همچون نقص در مهارت های حرکتی، ضعف ادراک دیداری و یادگیری هستند به چشم می خورد. 

باید تاکید کنیم که همیشه نمی توان با انجام تمارین و فعالیت های مرتبط این مشکل را مرتفع کرد زیرا در برخی از موارد کودک به این دلیل بد خط است که دچار ضایعات استخوانی، عصبی و یا مشکلات روحی و عاطفی است که نیازمند پیگیری های درمانی ویژه است‌. 

در صورتی که بتوان عامل بد خطی را پیدا کرد می توان شرایط را به سمتی برد که با حذف آن عامل، فرد به مهارت خوش نویسی دست یابد. 

از دیگر عوامل احتمالی مرتبط با نارسایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نبود مهارت های پایه ای مانند چرخاندن، فشار دادن، گرفتن و... 
  • نبود رشد کافی در مهارت های هماهنگ کننده حرکات ظریف
  • وضعیت نا مناسب انگشتان در نوشتن
  • عدم هماهنگی در چشم ها و دستان
  • ضعف در کنترل بازو، دست و عضلات انگشتان های دست
  • وجود مشکل در یادگیری مفاهیم پایه مانند پایین، بالا، زیر و رو
  • قرار گرفتن نامناسب برای نوشتن
  • وضعیت نامناسب سر در امتداد کاغذ
  • استفاده از امکانات نامناسب مانند مداد، میز و صندلی بی کیفیت
  • انرژی بالا و پر تحرکی کودک
  • بی علاقگی و نبود انگیزه کافی
  • تاخیر در استفاده ار مهارت های گفتاری
  • مشکلاتی در هماهنگی اعضا بدن با یکدیگر

۲- فاصله نویسی بین حروف و کلمات

 

برخی از دانش آموزان به دلیل عواملی همچون سرعت بالا برای نوشتن و عدم رعایت هماهنگی لازم، کلمات و حروف آن ها را به صورت جدا جدا و با فاصله می نویسند که سبب می شود نه تنها زیبایی متن دچار خدشه گردد بلکه نتوان به مفهوم جملات نیز پی برد. 

برای بهبود این شرایط می توان تمرین هایی به کودک داد که در آن جملات به صورت نقطه چین و یا کمرنگ هستند تا با تکمیل آن ها متوجه میزان فواصل استاندارد حروف و کلمات نیز بشود. 

هم چنین اگر تمرین با کمک چوب کبریت نیز برای کودک به کار گرفته شود، تاثیر مثبتی دارد که روش آن به این صورت است که باید بعد از نوشتن هر کلمه چوب کبریت را به صورت عموی قرار داد و سپس به سراغ کلمات بعدی رفت.

۳- ناتوانی در قرار دادن سرکش و نقطه در جای مناسب

گروهی از دانش آموزان قادر نیستند سرکش و نقطه را به درستی در جملات خود قرار دهند که معمولا از نبود تمرکز و دقت دیداری آنان نشات می گیرد. 

در صورت تقویت این مهارت ها از وقوع چنین مشکلاتی در مقاطع بالاتر جلوگیری خواهد شد. از فعالیت های افزایش دهنده دقت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یافتن تفاوت جزئیات تصاویر تقریبا مشابه
  • بازی بگرد و پیدا کن
  • تمارین نقطه چین

۴- کج نویسی

 

از دیگر مشکلات شایع نوشتاری دانش آموزان، کج نویسی است که اغلب ناشی از فشار زیاد مداد بر کاغذ، وضعیت قرار گیری نامناسب دفتر و هم چنین نامناسب قرار گرفتن قلم در دست است. 

می توان در این موارد به کودک کمک کرد که با نزدیک کردن بازو به بدن از میزان انعطاف پذیری دست بکاهد تا کمتر این مشکل بروز کند. 

هم چنین می توان با تهیه یک خط کش و قرار دادن آن بالا و پایبن خطوط به کودک کمک کرد تا بداند فضای نوشتاری که در اختیار دارد چه میزان است.

۵- نامرتب نویسی

در صورتی که دانش آموز دارای مشکلاتی مانند سرعت پایین نوشتن، فشار بالا قلم در دست، قدرت انعطاف کم دست و نشستن در وضعیت نامناسب باشد ممکن است دچار نامرتب نویسی گردد. 

والدین یا معلمین می توانند برای رفع مشکل نامرتب نویسی با تعیین قوانین و قواعدی زمینه را فراهم کنند که کودک کمتر دچار این مشکل نوشتاری گردد از جمله:

  • جلب توجه کودک به محدوده خطوط
  • عدم استفاده از پاک کن
  • استفاده از مداد هایی با نوک نیز
  • رونوشت برداری از کلمات با استفاده از کاغذ های بسیار نازک

۶- پر رنگ نویسی

 

از دیگر موارد مرتبط با مشکلات نوشتاری پر رنگ نویسی است که اغلب ناشی از فشار زیاد انگشتان شست و اشاره، قرارگیری سفت قلم در دست و یا نوشتن با مداد نامناسب و قطر کم است. 

در صورتی که فرصتی فراهم گردد که کودک تمارینی را بر روی کاغذ و روی فرش و یا بالشت انجام دهد نتیجه بهتری مشاهده می شود تا اینکه آن ها را دفتر و یا کتاب بنویسید. 

در مواردی نیز ممکن است علی رغم انجام تمارین و تلاش پیگیر والدین هم چنان این مشکل وجود داشته باشد که در این صورت، این احتمال وجود دارد که کودک دچار ضعف در مهارت دست ورزی باشد و کمک از درمانگر متخصص ضروری است.

۷- اختلالات مرتبط با روان نویسی

کودکانی که مبتلا به مشکلات مرتبط با روان نویسی هستند اغلب دارای سرعت نوشتاری بسیار پایینی هستند که زمینه ساز گم کردن مطالب می شود. هم چنین نمی توانند به خوبی در رونویسی از دور (از روی تخته سیاه) و رونویسی از نزدیک (از روی سر مشق) عملکرد خوبی داشته باشند.

دیگر مشکلات ناشی از دست خط شامل:

  • کج نوشتن
  • کم رنگ نویسی
  • نوشتن با فشار زیاد بر برگه
  • با فاصله نوشتن کلمات و حروف آن ها
  • نامرتب نویسی
  • وارونه نوشتن
  • قرار دادن نادرست حروف به جای هم
  • حذف و اضافه نادرست حروف

برای حصول اطمینان از اینکه دانش آموز دچار اختلال نوشتن است باید بتوان به سوالات زیر پاسخ درست داد:

 

  • آیا خط کودک به حدی ناخوانا است که نمی توان به مفاهیم جملات پی برد؟
  • آیا کودک در مقایسه با سایر کودکان با محدودیت دایره واژگان رو به رو است؟
  • نحوه رعایت و توجه به قواعد و قوانین نوشتاری در متون او به چه میزان است؟
  • بی نظمی و آشفتگی در متن های او به چشم می خورد؟
  • یافتن هدف و موضوع در متون کودک مشخص است؟
  • می تواند پاراگراف ها را به خوبی تنظیم کند؟
  • میزان آشنایی و توجه به دستور زبان فارسی تا چه میزان است؟
  • کودک تا چه میزان با اشکال درست حروف، فاصله کلمات و رعایت نظم در نوشتن بر خطوط آشنا است؟

اگرچه تاکید می کنیم بسیاری از دانش آموزان ممکن است به دلیل سهل انگاری نسبت به قواعد نگارشی بی توجه باشند و نباید به سرعت و با مشاهده هر اشتباه نوشتاری به کودک برچسب داشتن اختلال چسباند و همان طور که گفتیم ملاک اصلی، نظر فرد متخصص است که دارای چندین ملاک هستند که در ادامه به چند مورد اشاره می شود.

 

ملاک و معیار تشخیص قطعی اختلال دیس گرافیا

  • ۱- پس از بررسی کودک با آزمون های استاندارد، مشخص شود که سطح مهارت نوشتاری او متناسب با شرایط آموزشی و بهره هوشی نیست.
  • ۲- علی رغم آموزش های متمادی و در اختیار قرار دادن امکانات مناسب، هم چنان کودک با ضعف عملکردی در مهارت های تحصیلی و یا انجام امور روزمره مواجه است.
  • ۳- علاوه بر داشتن اختلال دیس گرافیا، نقص حسی نیز در فرد محرز باشد که روند درمانی را با چالش بیشتری رو به رو می کند. 

میزان شیوع اختلال دیس گرافیا

 

با توجه به اهمیتی که مهارت های خواندن و نوشتن بر زندگی افراد دارند باید نسبت به بروز هر گونه مشکل در آن ها هوشیار بود تا آینده کودک دچار چالش نگردد به طوری که در آمریکا برای کنترل و بهبود اختلال نوشتن (نوشتار پریشی) بودجه ای حدود ۳۰ بیلیون دلار تخصیص یافته است. 

برای مشخص شدن میزان شیوع اختلال نوشتن باید این نکته را در نظر داشت که اختلال نوشتن در کودکان با افراد بزرگسال متفاوت است. آمار ها از ابتلا ۱۲ درصد از کودکان به این اختلال خبر می دهند که اغلب آنان را پسران تشکیل می دهند.

روش های درمانی اختلال نوشتن

با توجه به کاربرد گسترده مهارت نوشتن علاوه بر تحصیل و مدرسه در امور روزمره نیز برای فعالیت هایی همچون نامه نگاری، تکمیل فرم ها، ثبت خاطره ها و انتقال مفاهیم و... نیاز مبرم است. بنابراین هرگونه مشکلی که در این زمینه به وجود آید حتما باید با پیگیری به موقع و استفاده از تکنیک های درمانی مرتفع گردد تا تبدیل به معضلی طولانی مدت نشود. 

متاسفانه دیده شده برخی از والدین آن چنان که باید از اختلالات یادگیری به ویژه اختلال نوشتن اطلاع ندارند و عدم موفقیت تحصیلی این گروه از دانش آموزان را ناشی از هوش و یا تنبلی آنان می پندارند که با برخورد های نامناسب زمینه ساز بروز مشکلاتی همچون کاهش اعتماد به نفس نیز می گردند. 

البته همواره نیاز به استفاده از راهکار های درمانی نیست چه بسیار مواردی نیز دیده شده است که بدون استفاده از این روش ها، خود به خود رفع شده اند ولی تشخیص این موارد بر عهده پزشک متخصص است. به طور کلی برای بهبود اختلال نوشتن استفاده از تکنیک های زیر توصیه می گردد.

  • تمارین مرتبط برای افزایش آمادگی در مهارت نوشتن
  • آموزش درست قلم به دست گرفتن
  • افزایش هماهنگی بین مهارت های مرتبط
  • استفاده از وسایل کمک آموزشی نوین مانند کامپیوتر
  • بهبود مهارت های بصری - حرکتی
  • بهبود مهارت خط پیوسته
  • تقویت مهارت های بصری - حرکتی
  • آموزش الگو های حرکتی

برای تقویت و آموزش مهارت های الگو های حرکتی استفاده از روش هایی مانند هدایت دست دانش آموز با نقاشی بر روی شیشه همراه با الگو، رونوشت برداری از اشکال در هوا با چشمان بسته توصیه می گردد.

 

بهبود پسخوراند پوستی

زمانی می توان گفت که پسخوراند پوستی بهبود یافته است که بتوان شرایطی فراهم کرد که کودک با توده خمیری بازی کرده و یا موادی را روی مداد قرار دهد.

تقویت افتراق بینایی

در صورتی که کودک مشغول بازی هایی همچون پیدا کردن تفاوت و شباهت جزئیات تصاویر، سایر اشکال، کلمات و... شود منجر به تقویت افتراق بصری او می شود.

تقویت حافظه بینایی

انجام بازی ببین و بگو کلمات، نمایش اشیا متفاوت به دانش آموزان و خیال پردازی موجب تقویت حافظه بینایی می شود.

از دیگر موارد نیاز برای رفع مشکلات نوشتاری کودکان بهبود مهارت های بصری - حرکتی است که از طریق تغییر وضعیت نشستن، مچاله کردن کاغذ، نقاشی کردن اشکال با گواش و... میسر می گردد.

نکات تکمیلی مرتب با اختلال نوشتن

در برخی از موارد، افراد به دلیل ضعف در عملکرد مهارت های حرکتی دچار اختلال نوشتن می شوند که در این صورت نیاز است حتما نظر درمانگران و افراد متخصص مرتبط با زمینه روان شناسی، روان پزشکی و... جویا شد. اما توجه به نکات زیر نیز کمک کننده است:

  • در برنامه روزنامه دانش آموزان مبتلا حتما باید فعالیت های متناسب که به تقویت مهارت های حرکتی ظریف منجر می شوند، توجه ویژه داشت.
  • یکی از موارد موثر در بروز این امر، نحوه به دست گرفتن مداد است.
  • حضور در کلاس های آموزشی که مبتنی بر یاد دادن نحوه درست به دست گرفتن قلم است ضرورت دارد.
  • برخی از بازی ها و حرکات ورزشی سبب تقویت مهارت های حرکتی ظریف می شوند که انجام آن ها توصیه می گردد.
  • در صورتی که ضعف در توجه و دقت عامل بروز مشکلات نوشتاری است نیاز است نخست این اختلالات مرتفع شوند.
  • سایر نظریه های مرتبط با نوشتن

در ادامه به یک نظریه که زمینه ساز دگرگونی تعلیم و تربیت در آمریکا شد می پردازیم:

نظریه جین آیرس

نظریه عصبی که توسط جین آیرس مطرح شد بر پایه یک پارچه حسی و به منظور کمک به کودکان درگیر با اختلالات یادگیری استفاده می گردد. 

طبق این نظریه در صورتی که بتوان ضعف در یک پارچگی حسی را با استفاده از تحریک لمسی از طریق روش هایی مانند کمک مالش پوست با سایر مواد، تحریک دهلیزی و بهبود واکنش های وضعیت بدن (با تحریک لمسی و دهلیزی) مرتفع کرد، فرد علائم کمتری از اختلالات یادگیری را بروز می دهد.

تحریک دهلیزی چیست؟

این روش که بر پایه چرخش بر تاب و یا ننوی توری است موجب تحریک گیرنده های عمیق پوست نیز می گردد. این روش را به راحتی می توان در منزل و با غلتیدن بر روی فرش و یا چند تیوب انجام داد و شاهد اثر آن بود.

روش نیول سی کپارت چیست؟

از دیگر روش های موثر بر درمان اختلالات پیگیری، نیول سی کپارت است که معرفی آن به وسیله یکی از پیشگامان آموزش ادراکی- حرکتی صورت گرفته است. برای استفاده از این روش نیاز به تخته تعادل، چوب موازنه، توری اکروبات و بازی های رقصی و ریتمیک است.



:: برچسب‌ها: اختلال یادگیری نوشتن , اختلال یادگیری , یادگیری , ,
:: بازدید از این مطلب : 485
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

روش های تشخیص اختلال یادگیری در کودک و راهکارهای درمانی جهت رفع رفتارهای نابهنجار:

روش های تشخیص اختلال یادگیری، یکی از مهمترین مباحث در علم روانشناسی کودکان به شمار می رود. اختلال در یادگیری مهارت ها و اطلاعات جدید به بروز مشکلات زیادی در کودکان منجر می شود. ناتوانی در یادگیری به معنای آن نیست که کودک از هوش و استعداد کافی جهت به ذهن سپردن اطلاعات و مطالب مختلف برخوردار نیست. سیستم یادگیری مغز کودکان به گونه ای متفاوت برنامه ریزی شده است. همین امر باعث خواهد شد تا کودک اطلاعات بیرونی را متفاوت تر از دیگر همسن و سال های خود درک نماید. 

اختلال یادگیری در کودکان در زمینه های مختلفی نظیر: خواندن، نوشتن، استدلال، صحبت کردن و گوش دادن اتفاق می افتد. اگر این مشکلات به طور مدام برای کودک ایجاد شود، به معنای این است که او از اختلال و ناتوانی یادگیری رنج می برد. خوشبختانه، امروزه آزمون های ارزیابی مختلفی جهت سنجش مهارت ها و رفتارهای کودک وجود دارد که باید توسط روانشناسان و روان درمانگرها انجام شوند. با استفاده از این آزمون ها می توان نوع اختلال یادگیری را در کودک به راحتی شناسایی کرد. والدین گرامی هم باید از همان ابتدا، رفتارهای کودک خود را مورد بررسی دقیق قرار داده تا به هنگام بروز هرگونه اختلال یادگیری جهت رفع زودهنگام این گونه رفتارهای نابهنجار اقدام نمایند. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با انواع اختلالات یادگیری و روش های تشخیص آنها آشنا نموده و اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار دهیم. پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.   

روش های تشخیص اختلال یادگیری و هر آنچه که باید در اینباره بدانید

روش های تشخیص اختلال یادگیری در هر کودکی با کودک دیگر کاملا متفاوت گزارش شده است. به عنوان مثال، یک کودک می تواند عاشق کتاب خواندن باشد. اما از مفهوم ریاضی و معادلات آن چیزی سر در نیاورد. یا کودک نمی تواند به خوبی با بزرگسالان ارتباط برقرار کرده و معنای رفتارهای آنها را به خوبی درک نماید. مثال ها در این زمینه بسیار زیاد است. اگر این گونه مشکلات را در فرایند یادگیری فرزند خود مشاهده کردید باید بلافاصله دست به عمل شده و یک راه حل مناسب جهت رفع این معضل پیدا نمایید. اگر اختلال یادگیری در همان اوایل ظهور آن درمان شود، فرزند دلبندتان خواهد توانست از تمام توانایی های خود به نحو احسنت استفاده کند. 

روش های تشخیص اختلال یادگیری در کودکان آسان بوده و راهکارهای زیادی جهت درمان آن وجود دارد. بسیاری از والدین تصور می کنند که اختلالات یادگیری بر سر راه موفقیت فرزندشان در دوران تحصیلی، مانع ایجاد خواهد کرد. اگرچه این احتمال می تواند برای والدین دردناک و بسیار غم انگیز باشد. برچسب زدن کند ذهن بودن به کودک نمی تواند دردی را دوا کند. همانطور که در جملات پیشین هم اشاره نمودیم کودکان دارای اختلال یادگیری در زمینه های مختلف توانسته اند به موفقیت برسند. هوش این بچه ها به مانند دیگر هم سن و سال های خود بوده و هیچ تفاوتی در این زمینه وجود ندارد. تنها نیاز است که از راهکارهای درمانی مختلف جهت آموزش سبک های مختلف یادگیری به کودکان دچار این اختلال استفاده شود. 

آشنایی با روش های تشخیص اختلال یادگیری در کودکان

تنوع گسترده ای از اختلالات یادگیری در کودکان وجود دارد. به همین دلیل امروزه، روش های تشخیص اختلال یادگیری با دشواری همراه شده است. در بعضی مواقع امکان دارد که کودک از خود هیچ گونه علائم و مشخصات واحدی جهت شناسایی این اختلال بروز ندهد. البته در مواردی این علائم به گونه ای واضح و آشکار بوده که می توان به راحتی اختلال یادگیری در کودکان را شناسایی نمود. مراحل رشد نرمال برای کودکان و توجه به تفاوت های رشدی آنها یکی از مهمترین نشانه هایی بوده که می توان این معضل را به موقع شناسایی و جهت رفع زودهنگام آن اقدام نمود. این نشانه ها تا زمانی که کودک پا به سن نگذاشته، راحت تر قابل تشخیص خواهند بود. در این زمینه می توان از راهنمایی های پزشک متخصص اطفال استفاده نمود. در ادامه مقاله به رایج ترین اختلالات یادگیری در کودکان اشاره خواهیم کرد. با توجه به علائم هشداردهنده زیر می توانید اختلالات یادگیری را به راحتی در کودک خود شناسایی کنید.

اختلال خوانش پریشی (دیسلکسی)

این اختلال در بین کودکان بسیار رایج بوده و به ناتوانی در خواندن (تشخیص صداها و یادگیری ارتباط آنها با حروف و لغات) اشاره می کند. این دسته از کودکان دارای هوش طبیعی بوده و حتی امکان دارد علائم آن تا بزرگسالی ادامه پیدا کند. ژنتیک و سوابق خانوادگی از جمله مهمترین عوامل تشدید کننده اختلال خوانش پریشی در کودکان به شمار می روند. علائم این اختلال عبارتند از:

  • دیر به حرف آمدن کودک
  • فراگرفتن لغات جدید با دشواری
  • بروز مشکل در بیان ریتم جمله و حروف لغات
  • بروز مشکل در تلفظ درست واژه
  • بروز مشکل در یادگیری زبان خارجی

اختلال در یادگیری ریاضی (دیس کالکولی)

روش های تشخیص اختلال یادگیری ریاضی که به آن دیس کالکولی گفته می شود، در کودکان بسیار آسان است. این اختلال بیشتر در مورد ۱۱ درصد از کودکان بیش فعال، اتفاق می افتد. این دسته از کودکان در تمام زمینه های ریاضی از جمله: انجام محاسبات، پول شمردن، بیان زمان و... مشکل دارند. اختلال در یادگیری ریاضی معمولا با اختلال خواندن به طور همزمان اتفاق می افتد. درمان این اختلال بر عهده روانشناسان و کاردرمانگرها بوده و می توان از راهکارها و آزمون های ارزیابی مختلف جهت رفع مشکل اقدام نمود. از جمله مهمترین علائم اختلال در یادگیری ریاضی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بروز مشکل در یادگیری مسائل ریاضی
  • ناتوانی در انجام محاسبات ریاضی
  • مختل شدن کار و زندگی روزمره
  • ناتوانی در یادگیری ریاضی در مدارس

اختلال نوشتار پریشی (دیسگرافیا)

این اختلال به ناتوانی در نوشتن منجر می شود. در واقع، این اختلال عصبی می تواند عملکرد کودکان و همچنین بزرگسالان را تحت تاثیر قرار دهد. علت بروز این اختلال در کودکان و بزرگسالان نامشخص است. این اختلال می تواند در اثر یک رویداد آسیب زا اتفاق بیفتد که اثر آن همچنان در بزرگسالی قابل مشاهده خواهد بود. این دسته از افراد به هنگام تمرکز و نوشتن با مشکلات عدیده ای مواجه هستند. این اختلال می تواند به راحتی عملکرد دانش آموزان را به هنگام نوشتن در کلاس درس تحت تاثیر قرار دهد. مهمترین علائم ناشی از اختلال دیسگرافیا عبارتند از:

  • بروز مشکل در نوشتن جملات
  • ایجاد مشکل به هنگام تجسم واژه ها و حروف در ذهن قبل از نوشتن آنها بر روی کاغذ
  • ناتوانی در نگه داشتن وضعیت ثابت بدن و دست به هنگام نوشتن
  • نوشتن نادرست واژه ها (غلط املایی)
  • فشار بیش از حد وارد کردن به دست به هنگام نوشتن

اختلال پردازش حسی در کودکان (بینایی و شنوایی)

روش های تشخیص اختلال یادگیری حسی از جمله دیگر مباحث مهم در روانشناسی کودکان به شمار می رود.  والدین چطور می توانند اختلال پردازش حسی در فرزند خود را تشخیص دهند؟ اختلال پردازش شنوایی و پردازش بینایی مانع برقراری ارتباط کودک با محیط اطراف می شوند. همین امر می تواند کودک را در ارتباط با معلم و همکلاسی های خود با مشکل مواجه سازد. اختلال پردازش شنوایی تنها در ۵ درصد از کودکان مدرسه ای اتفاق می افتد. در این اختلال کودک کلمه ها و جمله ها را به اشتباه درک کرده و به اطراف خود به نادرستی واکنش نشان می دهد. اختلال پردازش بینایی در کودکان مشکلات بیشتری را به بار خواهد آورد. ناتوانی در تمیز اشکال و حروف الفبا، بروز اختلال در درک موقعیت اجسام در فضا و.. از جمله مهمترین علائم اختلال پردازش بینایی در کودکان به شمار می روند. راهکارهای جبرانی زیادی جهت درمان اینگونه اختلالات وجود داشته که باید توسط کاردرمانگرها و روانشناسان انجام شود. 

اختلال در یادگیری های غیرکلامی (NLD)

روش های تشخیص اختلال یادگیری به دلیل تنوع و گستردگی زیاد آن در کودکان و بزرگسالان، دشوار گزارش شده است. همانطور که می دانیم ارتباطات غیرکلامی، بخش زیادی از روابط انسان ها با همدیگر را تحت تاثیر قرار می دهد. اما با این حال، درصد کمی از افراد هستند که در یادگیری های غیرکلامی با مشکل مواجه هستند. در واقع، درک حالت های صورت و زبان بدن افراد برای این دسته از مبتلایان به این اختلال بسیار دشوار است. ژنتیک را می توان مهمترین عامل در ایجاد این اختلال در کودکان و حتی بزرگسالان دانست. اکثر افراد دارای هوش بالا به این اختلال فراگیر مبتلا هستند. این افراد از درک بخش مهمی از معنا و مفهوم کلام ناتوان بوده و نمی توانند واکنش مناسبی از درک مطالب شفاهی یا کتبی از خود بروز دهند. از جمله مهمترین نشانه های ناشی از این اختلال در یادگیری های کلامی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بروز مشکل در فهم و درک عمیق از حالات بدن و چهره
  • ناتوانی و بروز مشکل در انجام فعالیت های مختلف
  • ناتوانی در درک اشاره و کنایه های افراد
  • وابسته بودن بیش از حد به اعضای خانواده خود
  • عدم تطبیق خود با تغییرات جدید در آینده

روش های تشخیص اختلال یادگیری در کودکان چگونه انجام می شود؟

روش های تشخیص اختلال یادگیری در کودکان با توجه به معیارهای مختلفی انجام می شود. از آنجا که اختلالات یادگیری در هر فردی با فرد دیگر متفاوت بوده، پس باید هر کدام از آنها به طور مجزا مورد بررسی قرار گیرند. جهت تشخیص اینکه کودک دچار اختلال یادگیری است از ۳ فاکتور اساسی استفاده می کنند.

  1. توجه به توانمندی های ذهنی کودک
  2. توجه به رفتارهای اجتماعی یا تطبیقی کودک
  3. توجه به یک سری اختلالات در دوران کودکی (ناتوانی در یادگیری)

پس از بررسی این موارد از رده بندی های مختلف نظیر: خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید جهت توصیف میزان اختلال یادگیری استفاده می شود. در صورت بروز اختلالات شدید یادگیری، ضریب هوشی فرد بررسی شده و سپس بعد از مشخص شدن نوع مشکل می توان جهت رفع زودهنگام آن از همان دوران کودکی اقدام نمود. به عنوان مثال، افراد دارای ضریب هوشی ۲۰ الی ۳۴ و ۳۵ الی ۴۹ به ترتیب از اختلال یادگیری شدید و متوسط رنج می برند. جهت تشخیص اختلال یادگیری تنها نباید به ضریب هوشی اکتفا نمود. بلکه فاکتورهای مهم دیگری وجود داشته که اطلاعات همه جانبه ای در مورد نیازهای کودک را در اختیار کاردرمانگرها و روانشناسان قرار می دهند.   

اهمیت استفاده از آزمون های ارزیابی اختلال یادگیری در کودکان

روش های تشخیص اختلال یادگیری در کودکان، کار چندان ساده ای نخواهد بود. زیرا فاکتورهای دیگری به غیر از مواردی که در جملات بالا اشاره شد، می توانند بر یادگیری افراد در دوران کودکی تاثیر منفی بگذارند. مواردی نظیر: اتفاقات ناگوار در دوران کودکی، افسردگی، اضطراب، ضربه های عاطفی شدید و... می توانند فرایند یادگیری مهارت های مختلف را با دشواری همراه سازند. در این شرایط، درک رفتارهای نابهنجار کودک، ذهن والدین را به خود درگیر خواهد کرد. در صورت بروز یک سری علائم، حتما باید با یک متخصص و روان درمانگر جهت حل زودهنگام مشکل مشورت نمود. امکان دارد در بعضی مواقع، والدین نتوانند به خوبی اختلالات یادگیری را در کودک خود تشخیص دهند. زیرا در بعضی موارد مشاهده شده که علت اینگونه اختلالات در یادگیری به دلیل بیش فعال بودن و سایر مشکلات رفتاری در کودک است. به همین دلیل نیاز است از مشاوره های متخصصان در این زمینه استفاده نمود تا بتوان به یک برنامه درمانی پس از ارزیابی دقیق مشکل دست یافت. 

آزمون های ارزیابی اختلال یادگیری، وجود چنین عارضه هایی را در فرد مشخص خواهد کرد. البته باید با توجه به نیازهای کودک و بررسی دقیق نوع اختلال یادگیری از آزمون مرتبط با مشکل مورد نظر استفاده نمود. مشاهده گر به هنگام انجام مراحل ارزیابی می تواند اطلاعات همه جانبه ای را در مورد ویژگی های رفتاری کودک به دست آورده تا بتواند دلایل اختلال یادگیری او را مشخص نماید. اختلالات یادگیری باید در همان دوران کودکی بررسی و جهت رفع آنها اقدامات لازم را انجام داد. در صورت تثبیت و ماندگاری این رفتارهای نابهنجار، امکان دارد فرد در دوران بزرگسالی با مشکلات بیشتری در امور کاری و زندگی خود مواجه شود. در صورت عدم رفع اختلال یادگیری، اعتماد به نفس کودک از حضور پررنگ در اجتماع و محیط خانواده از بین خواهد رفت. از جمله مهمترین پیامدهای عدم درمان اختلالات یادگیری در کودکان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تحمل اضطراب و فشارهای زیاد جهت حضور در جامعه و ارتباط با دیگران  
  • کاهش اعتماد به نفس کودک
  • عملکرد پایین کودک و افت تحصیلی او در مدرسه
  • وابستگی بیش از حد به دیگران 
  • عدم تمایل به پیشرفت و یادگیری مهارت های مختلف
  • منزوی شدن و دوری کودک از حضور در محیط خانواده و اجتماع

اختلالات یادگیری در محیط مدرسه، زودتر نمایان می شوند. معلمین مدرسه در صورت مشاهده علائم خاص باید به والدین کودک هشدار داده تا آنها با کمک روان درمانگرها جهت رفع زودهنگام اینگونه مشکلات، هر چه سریعتر اقدام کنند. 

آشنایی با انواع آزمون های ارزیابی اختلال یادگیری در کودکان

آزمون های مختلفی جهت تشخیص اختلال یادگیری وجود داشته که اطلاعات زیادی را در مورد رفتارهای نابهنجار کودکان در اختیار مشاهده گر قرار می دهند. انواع مختلفی از آزمون های ارزیابی اختلال یادگیری کودکان در مدارس انجام می شود. آن چیزی که مهم است این است که تنها با استناد بر یک آزمون واحد نمی توان نوع اختلال یادگیری را در کودک تشخیص داد. از جمله رایج ترین آزمون های ارزیابی اختلال یادگیری که در مدارس مورد استفاده قرار می گیرند، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

آزمون ارزیابی هوش جهت تشخیص اختلال یادگیری کودکان

یکی از بهترین روش های تشخیص اختلال یادگیری، ارزیابی کودکان از طریق آزمون های هوش است. مشاهده گر با استفاده از آزمون های هوش می تواند IQ کودک را سنجیده و نقاط قوت و ضعف او را به خوبی تشخیص دهد. تست های هوش بسیار متفاوت بوده و با استفاده از آنها می توان نوع اختلال یادگیری کودک را شناسایی نمود. البته ناگفته نماند که از تست های هوش میتوان علاوه بر سنجش ظرفیت هوشی کودکان برای تشخیص اختلالات یادگیری در خردسالان و بزرگسالان استفاده نمود. از جمله رایج ترین تست های هوش معتبر در کشور عبارتند از:

  • Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence ‪(WPPSI)‬ = مقیاس ارزیابی هوش وکسلر برای گروه های کودکستانی/ دبستانی 
  • Wechsler Intelligence Scale for Children ‪(WISC)‬ = مقیاس ارزیابی هوش وکسلر برای خردسالان
  • Wechsler Adult Intelligence Scale ‪(WAIS)‬ = مقیاس ارزیابی هوش وکسلر برای بزرگسالان
  • Stanford-Binet Intelligence Test = مقیاس ارزیابی هوش استنفورد – بینه از طریق پنج عامل مهم توانایی-شناختی 
  •  (DAS) = مقیاس‌های سنجش توانایی‌های افتراقی (بررسی سنجش توانمندی های شناختی نظیر: سرعت پردازش و نامگذاری، پردازش واج شناختی، حافظه کاری کلامی و دیداری، تشخیص و تطبیق بصری)
  • Raven’s Progressive Matrices = تست هوش ریون (معتبرترین آزمون هوش تصویری در حال حاضر)
  • Universal Nonverbal Intelligence ‪(UNIT)‬ = تست هوش غیر کلامی جهانی جهت ارزیابی مهارت انگلیسی، شنوایی، پیشینه فرهنگی و مهارت های زبانی)

تست های پیشرفت تحصیلی جهت سنجش مهارت های دانش آموزان

یکی دیگر از روش های تشخیص اختلال یادگیری در کودکان، ارزیابی آنها از طریق آزمون های پیشرفت تحصیلی است. آزمون پیشرفت تحصیلی را می توان از جمله بهترین آزمون ها جهت سنجش مهارت های پرورش یافته دانش آموزان دانست. در صورت بروز مشکل در حیطه درسی می توان از آزمون های پیشرفت تحصیلی جهت تشخیص اختلالات یادگیری دانش آموزان استفاده نمود. از جمله رایج ترین تست های پیشرفت تحصیلی موجود در مدارس می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  •  Woodcock-Johnson Tests of Achievement ‪(WJ)‬ = تست های پیشرفت تحصیلی وودکاک-جانسون 
  • (WIAT) = تست انفرادی پیشرفت تحصیلی وکسلر
  • (WRAT) = تست انفرادی پیشرفت تحصیل دامنه وسیع
  • (KTEA) = تست پیشرفت تحصیلی کافمن

با وجود چنین ابزارهایی می توان راحت تر اختلالات یادگیری کودکان را در مدارس تشخیص داد. با استفاده از آزمون های پیشرفت تحصیلی، چالش هایی که دانش آموزان به هنگام تحصیل با آنها مواجه هستند را می توان هر چه سریع تر شناسایی نمود. 

آزمون های ارزیابی اختلال یادگیری جهت بررسی هماهنگی بینایی –حرکتی

یکی دیگر از آزمون های ارزیابی اختلال یادگیری، آزمون های مربوط به بررسی هماهنگی و یکپارچگی بینایی –حرکتی در کودکان است. متخصصان از طریق داده های به دست آمده از این آزمون ها می توانند به راحتی به ارتباط هماهنگ بینایی با دست ها و انگشت های کودک پی ببرند. کودکانی که از اختلال یکپارچگی بینایی-حرکتی رنج می برند از نشانه های زیر برخوردار هستند.

  • ناتوانی کودک در انجام بازی های ساختنی نظیر: پازل، جورچین و...
  • ناتوانی در انجام فعالیت های روزمره نظیر: لباس پوشیدن، به دست گرفتن قاشق و چنگال به هنگام غذا خوردن و...
  • ناتوانی در نوت برداری از روی جزوه 
  • ناتوانی در ترسیم درست اشکال

با استفاده از آزمون هایی نظیر: آزمون بینایی- حرکتی بندر گشتالت و آزمون رشدی یکپارچگی بینایی ـ حرکتی می توان این اختلال را در کودک به راحتی شناسایی و جهت رفع زودهنگام آن اقدام نمود. 

آزمون های گفتار جهت سنجش اختلالات زبانی کودکان

آزمون های زبانی جهت سنجش مهارت های گفتاری و نوشتاری، یکی دیگر از روش های تشخیص اختلال یادگیری در کودکان است. با استفاده از آزمون هایی نظیر: ارزیابی بالینی پایه‌های زبانی (CELF) و تست تولید کلام گلدمن فریستو می توان به راحتی دریافت که آیا کودک از اختلال زبان های گفتاری و نوشتاری رنج می برد یا خیر. متخصصان با استفاده از این آزمون ها می توانند به راحتی علائم اختلال یادگیری زبانی را در کودک تشخیص دهند.

نتیجه گیری

روش های تشخیص اختلال یادگیری یکی از مهمترین مباحث در روانشناسی کودکان بوده که امروزه مورد توجه والدین و متخصصان قرار گرفته است. ابزارهای زیادی وجود داشته که با کمک آنها می توان جهت شناسایی زودهنگام اختلالات یادگیری در کودکان اقدام نمود. با استفاده از این متدها، فرایند تشخیص انواع اختلال یادگیری در کودکان تسهیل خواهد شد. در صورت عدم تشخیص به موقع اختلال یادگیری، مشکلات عدیده ای برای فرد رخ خواهد داد که می تواند بر آینده او در بزرگسالی تاثیر بگذارد. به همین خاطر توصیه می کنیم که انواع اختلالات یادگیری در دوران کودکی توسط متخصصان و کاردرمانگرها به خوبی تشخیص داده شود. در اینصورت می توان از پیامدهای ناشی از اینگونه اختلالات در بزرگسالی پیشگیری نمود. در این مقاله سعی شده تا شما عزیزان را با روش های تشخیص اختلال یادگیری و هر آنچه که باید در این زمینه بدانید، آشنا نماییم. امیدواریم محتوای این مقاله برای شما مثمر ثمر واقع شده باشد.



:: برچسب‌ها: اختلال یادگیری , علائم اختلال یادگیری ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

اختلال ریاضی در کودکان چیست؟ روش های درمان آن کدامند؟ 

 

 

اختلال ریاضی وضعیتی است که با توجه به سن، هوش و تحصیلات فرد، مهارت های ریاضی وی به طور قابل توجهی کمتر از حد نرمال است. خیلی از بچه ها با ریاضیات و محاسبات ریاضی مشکل دارند. اما اگر مشکل ریاضی فرزند شما جدی بوده و به نظر می رسد که احتمال خوب شدن آن کم است ممکن است نشانه مشکل به نام اختلال ریاضی یا دیسکالکولیا باشد. اختلال ریاضی در واقع یک نوع ناتوانی در یادگیری است که باعث می شود درک، یادگیری و انجام مسائل ریاضی برای فرزند شما دشوار باشد. دیسکالکلولیا در پسران و دختران به طور مساوی وجود دارد. این نوع بیماری، یک اختلال خاص بوده که تنها بر نحوه یادگیری ریاضی در کودکان تاثیرگذار است. کودکی که دچار این اختلال است احتمال دارد در دروس دیگر مانند تاریخ، جغرافیا، انگلیسی و ... خوب عمل کند. این نوع کودکان تنها در کلاس هایی که از ریاضیات و محاسبات استفاده می کنند مشکل دارند.

البته باید بگوییم که همه مشکلات ریاضی و حتی مشکلات جدی را نمی توان به اختلال حساب نسبت داد. انواع اختلال ریاضی می تواند شامل مشکلات نوشتن یا حفظ اعداد، شمارش، جمع و تفریق، تفسیر علائم ساده ریاضی مانند +، -، x و /  باشد. مشکلات دیگری مثل پردازش بینایی یا شنوایی، و یا اختلالاتی مانند نارسا خوانی و... نیز می توانند یادگیری ریاضی را سخت کنند. بنابراین این سوال به وجود می آید که والدین باید مراقب چه چیزی باشند؟ این کودکان ممکن است در تشخیص اعداد، یادگیری شمارش  یا حتی تشخیص الگوهای ریاضی دچار مشکل شوند.

اختلال ریاضی چقدر رایج است؟

وقتی که بچه ها به مرور بزرگتر می شوند احتمال دارد که در به خاطر سپردن اعداد ساده مانند کد پستی هم دچار مشکل باشند. همچنین در برخی از این افراد تشخیص راست از چپ و مسافت ها نیز مشکل خواهد بود. از دیگر نشانه های این اختلال می توان به مشکل در خواندن ساعت، مقاومت در برابر ایجاد تغییر و فهمیدن این که یک کار چقدر طول می کشد  تا انجام شود اشاره کرد. Dyscalculia اصطلاحی است که برای توصیف ناتوانی های یادگیری خاص که بر توانایی فرزند در درک، یادگیری و انجام عملیات ریاضی و اعداد تأثیر می گذارد به کار برده می شود. اگرچه تحقیق در مورد شیوع این نوع اختلال محدود است اما از نظر آماری تخمین زده می شد که بین ۵ تا ۷ درصد از کودکان در سنین دبستان ممکن است با این مشکل دست و پنجه نرم كنند. 

تشخیص این اختلال در کودکان با تست های روانی آموزشی خاص صورت می گیرد. اختلال ریاضی اغلب در مدرسه ابتدایی و زمانی که درس ریاضی در برنامه درسی گنجانده می شود به مرور خود را در کودکان نشان می دهد. این اختلال یک اختلال مادام العمر است که در هر سنی قابل تشخیص می باشد. هدف بلند مدت هر استراتژی درمانی ساده است. آموزش تکنیک های محاسبه و تقویت مهارت های استدلال مورد نیاز برای حل مسائل ریاضی یکی از راه های درمانی رایج است. با این حال در کوتاه مدت باید بر حذف موانع یادگیری و تغییر شیوه تدریس و آسان تر کردن نحوه آموزش و یادگیری ریاضیات تمرکز کرد.

علائم نشان دهنده اختلال ریاضی در کودکان

گاهی اوقات می توان شاهد بروز علائم هشدار دهنده در کودک بود مانند: 

  • حس جهت گیری ضعیف
  • هماهنگی ضعیف در حرکات ورزشی
  •  مشکل در حفظ امتیاز در بازی های فکری رومیزی
  • مشکل در یادگیری مفاهیم انتزاعی مانند زمان یا پول
  •  مشکل در یادگیری بازی های استراتژیک مثل شطرنج  و...
  • مشکل در تشخیص اعداد
  • تاخیر در یادگیری شمارش
  • مشکل در نظم دادن به چیزها و تشخیص الگوها
  • مشکل در تخمین مدت زمان انجام کار
  • مشکل حفظ در سطح پایه
  • مشکل در انجام تکالیف و تست های ریاضی
  • مشکل در تشخیص چپ از راست 
  • مشکل در گفتن زمان و خواندن ساعت

و ... 

تشخیص دیسکالکولیا چگونه است؟

برای تشخیص اختلال ریاضی آزمایش خاصی وجود ندارد. انجام دادن مراحل زیر می تواند به شما کمک کند تا بتوانید این اختلال را تشخیص دهید.

  • مراجعه به پزشک: هر نوع مشکل پزشکی مثل شنوایی ، بینایی و ... می تواند بر روند یادگیری کودک شما تاثیر بگذارد. بنابراین مراجعه به پزشک برای بررسی این مشکلات احتمالی یکی از بهترین اقدامات است.
  • مشورت با معلم: از معلم ریاضی فرزند خود درخواست کنید که توجه ویژه ای به مسائلی که کودک شما در آن زمینه مشکل دارد داشته باشد. 
  • زمینه های دیگر را مورد بررسی قرار دهید: تخمین زده می شد که نیمی از کودکانی که دچار اختلال ریاضی هستند دچار مشکلات دیگری نیز می باشند.
  • مشورت با یک متخصص : بعد از انجام کارهایی که در بالا گفتیم بهتر است که با یک متخصص یادگیری مشورت کنید. متخصص یادگیری می تواند فرزند شما را ارزیابی کرده و راهنمایی های لازم را در این خصوص به شما ارائه کند.

روش های درمان اختلال ریاضی 

در مورد روش های درمان اختلال ریاضی باید بگوییم که مانند سایر ناتوانی های یادگیری هیچ درمان خاصی برای این اختلال وجود ندارد. به عبارتی دیگر با دارو یا قرص خاصی نمی توان آن را درمان کرد. اهداف درمانی در این نوع اختلال پر کردن شکاف ها و ایجاد مکانیسم های مقابله ای در کودکان است که می تواند از طریق آموزش های ویژه و سایر مداخلات انجام شود.

البته می توان با آموزش مفاهیم پایه حساب و ریاضیات توسط یک مربی متخصص این کار، تا حدودی به بهبود این اختلال کمک کرد. درمان اختلال ریاضی اغلب شامل آموزش های ریاضی به صورت اختصاصی و استفاده از وسایل کمک آموزشی و امکانات مناسب برای یادگیری ریاضی در کلاس درس می باشد. برای درمان بزرگسالان می توان از روان درمانی استفاده کرد. این کار حداقل می تواند مشکلات مربوط به عزت نفس را که ناشی از مشکلات ریاضی می شود کاهش دهد.

 از جمله اقداماتی که می توان در این زمینه انجام داد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان استفاده از ماشین حساب
  • گذاشتن زمان بیشتر برای کودک مورد نظر
  • تنظیم سختی کار
  • تفکیک مشکلات پیچیده به مراحل کوچک تر
  • به کارگیری پوستر برای یادآوری مفاهیم پایه ریاضی به دانش آموزان
  • تدریس خصوصی به منظور آموزش مهارت های اساسی و اصلی
  • ارائه اطلاعات تکمیلی از طریق درس های تعاملی با کامپیوتر و انجام پروژه های عملی

در صورت درمان نشدن اختلال ریاضی در کودکی این مشکل می تواند تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند. حتی در تحصیلات عالی و موفقیت در محل کار این افراد ممکن است در مضیقه قرار گیرند. به جرات می توان گفت که ابتدایی ترین پیشرفت ها در مهارت های ریاضی می تواند تاثیرات طولانی مدتی بر زندگی روزمره افراد داشته باشد. 

روش های درمانی اختلال ریاضی توسط مدارس

در مدارس معلمان می توانند امکانات کلاس درس را به گونه ای فراهم آورند که دانش آموزان دارای اختلال ریاضی بتوانند راحت تر به یادگیری بپردازند. برخی از روش های درمان اختلال ریاضی توسط مدارس به شرح زیر است:

  1. در آزمون ها زمان اضافی در نظر گرفته شود: کودکانی که دچار این اختلال هستند اغلب در زمان آزمون های ریاضی احساس عجله و شتاب زدگی به آن ها دست می دهد. در صورتی که امکان پذیر باشد از برگزاری امتحان های زمانبندی شده برای این گونه افراد پرهیز شود. همچنین توصیه می شود که در آزمون از سوالات مربوط به جداول ضرب و مانند آن پرهیز شود. 
  2. چک کردن مکرر در حین کار کلاسی: در حین انجام آزمون ها و تست های کلاسی مکرر پاسخ های وی بررسی شود. اگر پاسخ سوالی را اشتباه جواب داده به او گفته شود که مجدد انجام دهد. چون برای دانش آموزان تمام کردن یک کاربرگ کلاسی به طور یکجا خسته کننده است. 
  3. مراحل مربوط به مسائل و الگوریتم های چند مرحله ای را فهرست کنید: تمامی دستورالعمل‌های گام به گام با شماره‌گذاری واضح را روی تخته یادداشت کنید، یا نسخه‌ای از آن را به دانش‌آموز خود بدهید که بتواند از روی آن به حل مسئله اقدام کند.
  4. یادداشت نمونه سوالات: بهتر است به این گونه دانش آموزان آموزش دهید که نمونه سوالات را در یک دفترچه یادداشت کنند.
  5. استفاده از نمودارهای مرجع با رنگ های روشن: کودکان مبتلا به اختلال ریاضی از بازنمایی بصری مسائل ریاضی می توانند چیزهای زیادی بیاموزند.
  6. اجازه استفاده از ماشین حساب: هنگام حل مسائل ریاضی به دانش آموز اجازه دهید که بتواند از ماشین حساب برای جمع و تفریق استفاده کند. این کار باعث می شود مراحل اولیه حل مسئله را سریع تر و در دسترس تر انجام دهد. 
  7. تعداد سوالات را کاهش دهید: اختصاص ۱۰ سوال به جای یک صفحه کامل می تواند برای ارزیابی درک دانش آموز کافی باشد. از ارائه سوالات پیچیده و سخت خودداری شود.

روش های درمان دیسکالکولیا در خانه توسط والدین

آموزش ریاضی به کودکان در خانه برای بسیاری از پدر و مادرها می تواند یک کار چالش برانگیز باشد. به خصوص اگر خودشان در ریاضیات مهارت کافی نداشته باشید. نکته ای که باید بدانید این است که نیاز نیست که شما به آموزش حساب دیفرانسیل و انتگرال به فرزندان خود بپردازید. برای این کار می توانید با تمرینات ساده روزمره به کودک خود کمک کنید تا مهارت های ریاضی وی تقویت شود. این کار باعث افزایش اعتماد به نفس نیز خواهد شد. در کل می توان با انجام اقدامات زیر به درمان اختلال ریاضی در خانه پرداخت.

  • هرجا که می توانید اشاره ای به ریاضیات داشته باشید. به صورت ساده و کاربردی برای کودک خود شرح دهید که اعداد و معادلات تا چه حد می توانند در زندگی او کاربردی باشند. برای مثال وقتی که برای خرید به بازار می روید در مورد مقدار پولی که در هنگام خرید از فروشنده پس می گیرید یا تعداد میوه هایی که خریداری می کنید صحبت کنید. هنگامی که اعتماد به نفس کودک زیاد شود می تواند به شما در برنامه ریزی دستورالعمل ها و بودجه بندی برای خرید کمک کند. همه این ها در نهایت منجر به تقویت مهارت های بصری در او خواهد شد.
  • بازی های ریاضی را انجام دهید. بسیاری از بازی‌های رومیزی رایج مانند Candyland، Sorry و mancala شامل شمارش، محاسبات ساده و مهارت‌های حرکتی ظریف هستند. این بازی‌ها و سایر بازی‌های مشابه را تا جایی که می‌توانید با کودک خود انجام دهید تا به او کمک کنید تا در محیطی سرگرم‌کننده و آرام، از اعداد استفاده کند.
  • با فرزندتان در مورد مدیریت زمان تمرین کنید. بسیاری از کودکان مبتلا به دیسکالکولیا برای تشخیص اینکه چقدر زمان گذشته است یا اینکه چه زمانی باید به انجام فعالیت بعدی بپردازند مشکل دارند. با فرزند خود در مورد این چالش ها صحبت کنید و سیستمی را راه اندازی کنید تا به او کمک کند تا احساس خود را نسبت به زمان بهبود بخشد. استراتژی‌های رایج مانند یادآوری تلفن همراه، تایمرهای تصویری، یا اجازه دادن به فرزندتان برای استراحت مکرر در طول زمان انجام تکلیف در این زمینه می تواند مفید باشد. 
  • - به فرزند خود در انجام تکالیف کمک کنید. مسائل ریاضی چند بخشی می‌تواند برای کودکانی که دچار اختلال ریاضی هستند ترسناک به نظر برسد. بدون کمک، ممکن است کودک شما مطمئن نباشد که از کجا شروع کند یا چه مراحلی را دنبال کند. با تکه تکه کردن تکالیف ریاضی برای فرزندتان، یا انجام چند مسئله با هم، کمک کنید تا او متوجه مراحل مورد نیاز شود. به فرزندتان اجازه دهید تا حد امکان از ماشین حساب استفاده کند تا حجم محاسباتی را که باید در ذهنش انجام دهد کاهش پیدا کند.
  • باید در فرزند خود این حس را تقویت کنید که چالش های ریاضی او به معنی این نیست که او فردی احمق یا تنبل است. هر زمان که می توانید از مشوق ها برای تقویت اعتماد به نفس در کودک خود استفاده کنید. اگر دیدید که فرزند شما یک مسئله ساده را نمی تواند حل کند نا امید نشوید. اگر او احساس کند که شما ناراحت هستید این کار منجر به عصبی تر شدن او می شود و در نهایت ممکن است تمایل به تمرین نداشته باشد. ستایش او برای تلاش‌هایش و همچنین هدایت صبورانه او از میان موانع و مشکلات به او کمک می‌کند که با اعتماد به‌نفس‌ بیشتر  با مفاهیم جدید روبه رو شود. 

از آنجایی که استفاده از ریاضیات در زندگی روزمره بسیار رایج است، تشخیص دیسکالکولیا هرگز آسان نیست. اما با امکانات مناسب و با کمک والدین در خانه، کودکان و بزرگسالان به طور یکسان می توانند در ریاضیات اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و به پیشرفت های بیشتری در این زمینه دست یابند.



:: برچسب‌ها: درمان اختلال یادگیری ریاضی , اختلال یادگیری ریاضی , عدم یادگیری ریاضی , درمان اختلال یادگیری ,
:: بازدید از این مطلب : 470
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

اختلالات یادگیری چیست؟

ناتوانی های یادگیری  یا اختلالات یادگیری ، اصطلاحی کلی برای گروه گسترده ای از مشکلات یادگیری هستندکه از آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیسلکسیا
  • دیسکلکولیا
  • دیس گرافی
  • دیس پراکسی
  • آفازی / دیس فازی 
  • اختلالات پردازش شنوایی و بینایی

درمان اختلالات یادگیری

کودکان دارای ناتوانی در یادگیری می توانند موفق شوند و موفق نیز می شوند.

مواجهه با این احتمال که کودک شما یک اختلال یادگیری دارد بسیار دشوار است. هیچ پدر و مادری نمی خواهد رنج فرزند خود را ببیند. ممکن است از خود بپرسید که این چه معنایی می تواند برای آینده فرزند شما داشته باشد ، یا نگران باشید که چگونه مدرسه را پشت سر بگذارد. شاید نگران این باشید که به دلیل مشکلات یادگیری فرزندتان ، ممکن است به او بر چسب "کند ذهن" بزنند یا او را به کلاس ضعیف تری ببرند.

اما نکته مهمی که باید بخاطر بسپارید این است که اکثر بچه های دارای ناتوانی در یادگیری دقیقاً مانند بقیه باهوش هستند. فقط باید نوع آموزش آنها متناسب با سبک های یادگیری مخصوص آنها باشد. با اطلاعات بیشتر در مورد کلیات ناتوانی های یادگیری ، و به طور ویژه مشکلات یادگیری فرزند خود ، می توانید به زمینه سازی موفقیت آنها در مدرسه و خارج از مدرسه کمک کنید.

اگر نگران هستید ، منتظر نمانید

اگر مشکوک هستید که مشکلات یادگیری فرزند شما ممکن است به کمک ویژه ای نیاز داشته باشند ، لطفاً در گرفتن کمک تأخیر نکنید. هرچه زودتر پیش بروید ، شانس فرزندتان برای دستیابی به پتانسیل کاملش بیشتر می شود.

درمان اختلالات یادگیری

فرایند تست و تشخیص اختلالات یادگیری

تشخیص اختلال یادگیری یک فرایند است. این فرایند شامل آزمایش ، گرفتن شرح حال و معاینه توسط یک متخصص آموزش دیده است. یافتن یک مرجع معتبر مهم است. از مدرسه فرزند خود شروع کنید و اگر آنها نتوانستند به شما کمک کنند ، از پزشک ، دوستان و خانواده خود که با موفقیت با مشکلات یادگیری مقابله کرده اند ، سوال کنید.

انواع متخصصانی که قادر به بررسی و تشخیص ناتوانی های یادگیری هستند عبارتند از:

  • روانشناسان بالینی
  • روانشناسان مدرسه
  • روانپزشکان کودک
  • روانشناسان تربیتی
  • روانشناسان رشد
  • متخصصان اعصاب و روان
  • سایکومتریست ها
  • کار درمانگر (اختلالات حسی را که می تواند منجر به مشکلات یادگیری شود آزمایش می کند)
  • زبان و گفتار درمانگر

گاهی اوقات برای دستیابی به تشخیص دقیق چند متخصص خدمات را به صورت یک تیم هماهنگ می کنند. آنها ممکن است از معلمان فرزند شما درخواست کمک کنند. سپس می توان برای خدمات آموزشی ویژه یا گفتاردرمانی در سیستم مدرسه توصیه هایی ارائه داد. اگر مدرسه دولتی مناسب نباشد ، یک مدرسه غیر انتفاعی که در زمینه درمان اختلالات یادگیری تخصص دارد ، می تواند جایگزین خوبی باشد.

درمان اختلالات یادگیری

درمان های مختلف اختلالات یادگیری

اختلالات یادگیری هیچ درمانی ندارند ، اما مداخله زودهنگام می تواند اثرات آن را کاهش دهد. افراد دارای ناتوانی در یادگیری می توانند راه هایی برای مقابله با ناتوانی های خود ایجاد کنند. کمک گرفتن زود هنگام احتمال موفقیت آنها در مدرسه و بعداً در زندگی را افزایش می دهد. اگر ناتوانی های یادگیری درمان نشوند ، کودک ممکن است احساس ناامیدی کند که می تواند باعث کاهش عزت نفس و سایر مشکلات برای او شود.

متخصصان می توانند با استفاده از نقاط قوت کودک و یافتن راه هایی برای جبران نقاط ضعف او ، در یادگیری مهارت ها به کودک کمک کنند. اقدامات درمانی بسته به ماهیت و میزان ناتوانی متفاوت است.

خدمات آوزشی ویژه

کودکانی که مبتلا به اختلالات یادگیری هستند می توانند خدمات آموزشی ویژه دریافت کنند. قانون آموزش افراد دارای معلولیت ایجاب می کند که مدارس دولتی آموزش های پشتیبانی ویژه کودکان معلول را به صورت رایگان ارائه دهند.
قوانین ایجاب می کند که کودکان در محیطی مناسب با کمترین محدودیت برای آنها، آموزش داده شوند. این بدان معنی است که محیط آموزش باید متناسب با نیازها و مهارتهای کودک باشد و در عین حال محدودیتهای مربوط به تجارب معمول یادگیری را به حداقل برساند.

برنامه های آموزشی فردی

کودکانی که واجد شرایط خدمات آموزش ویژه هستند ، یک برنامه آموزش فردی یا IEP دریافت می کنند. این برنامه آموزش شخصی و کتبی:

  • اهداف کودک را لیست می کند
  • خدماتی را که کودک دریافت خواهد کرد مشخص می کند
  • متخصصانی را که با کودک کار می کنند لیست می کند

چگونگی واجد شایط بودن برای آموزش ویژه

برای واجد شرایط بودن جهت دریافت خدمات ویژه ، کودک باید توسط سیستم مدرسه ارزیابی شود , گایدلاین ها در مورد او صدق کنند. والدین و مراقبین می توانند با مسئولین مدرسه یا مسئول هماهنگی آموزش ویژه آنها تماس بگیرند تا از نحوه ارزیابی فرزندشان آگاه شوند.

مداخلات درمانی برای اختلالات یادگیری

مداخلات درمانی برای اختلالات یادگیری خاص

در ادامه فقط چند مورد از روش های کمک به کودکان دارای اختلالات یادگیری خاص آورده شده است.

دیسلکسیا یا نارساخوانی (Dyslexia5)

فنون تدریس فشرده. این موارد می تواند شامل رویکردهای خاص ، گام به گام و بسیار روشمند برای آموزش خواندن با هدف ارتقا مهارت های زبان گفتاری و زبان نوشتاری باشد. این تکنیک ها معمولاً از نظر تعداد دفعات و زمان تمرین سنگین تر هستند و به صورت گروه های کوچک یا تک به تک انجام می شوند.
تغییرات کلاس. معلم ها باید به دانش آموزان مبتلا به دیسلکسیا وقت بیشتری برای انجام تمارین بدهند و از تست های ضبط شده استفاده کنند تا به کودک اجازه دهد سوالات را به جای خواندن، بشنود.
استفاده از فناوری. کودکان مبتلا به نارساخوانی ممکن است از گوش دادن به کتاب های صوتی یا استفاده از برنامه های کلمه سازی بهره مند شوند.

دیسگرافی (Dysgraphia)

ابزارهای مخصوص. معلمان می توانند امتحانات شفاهی داشته باشند ، باید به کودک اجازه داده شود به جای نوشتن گزارش ، فایل ویدیویی ضبط کند. نرم افزارهای رایانه ای می توانند کودکان را قادر به تولید متن نوشتاری کند.
استفاده از فناوری. به کودک مبتلا به دیسگرافی می توان آموزش داد به جای نوشتن با دست ، از برنامه های پردازش لغت ، از جمله برنامه های تبدیل گفتار به متن هستند ، یا ضبط کننده صدا استفاده کنند.
کاهش نیاز به نوشتن. معلمان می توانند یادداشت ها ، رئوس مطالب و جزوه های درسی چاپ شده ارائه دهند.

دیسکلکولیا (Dyscalculia)

تکنیک های بصری. معلمان می توانند تصاویر مسسئله ها را کشیده و به دانش آموز نشان دهند که چگونه از مدادهای رنگی برای تفکیک بخشهایی از مسئله استفاده کند.
کمک به حافظه. شعر و موسیقی می تواند به کودک در به یاد آوردن مفاهیم ریاضی کمک کند.
کامپیوترها. کودک مبتلا به دیسکلکولیا می تواند از کامپیوتر برای تمرین و انجام تکالیفش استفاده کند.



:: برچسب‌ها: اختلال یادگیری , درمان اختلال یادگیری , یادگیری , کودکان استثنایی , عدم یادگیری , درمان عدم یادگیری ,
:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

تعمیر سمعک به صورت تخصصی 

در چه صورت سمعک نیاز به تعمیر پیدا می کند؟


هر وسیله الکترونیکی بعد از مدتی ممکن است نیاز به تعمیر پیدا کند .

اینکه چطور از سمعک خود مراقبت می کنید رابطه مستقیمی با طور عمر و سالم ماندن سمعک دارند .

 اگر سمعک خود را به طور دوره های سرویس کنید احتمال اینکه به تعمیر نیاز پیدا کند خیلی کم است در مدت زمان گارانتی سمعک ,سرویس و تعمیر آن نیز رایگان است و همچنین خدمات پس از فروش نیز برای مراجعه کنندگان در نظر گرفته می شود . 

برای افزایش طول عمر سمعک و نیاز پیدا نکردن به تعمیرات مکرر رعایت نکات زیر بسیار موثر است .

 1-استفاده از باتری سمعک استاندارد

 2-قرار ندادن سمعک در محیط هایی که رطوبت یا گرد و غبار در آن ها زیاد است .

 3- قرار ندادن سمعک در معرض مستقیم اشعه های رادیولوژی ,سی تی اسکن و

 MRI 4-جلوگیری از آسیب فیزکی به سمعک 5- تمیز کردن مرتب سمعک و جلوگیری از ورود جرم به بلندگو ،با برس های مخصوص

معمول ترین علت های خراب شدن سمعک:

شکسته شدن در باتری : قرار دادن باتری سمعک به صورت برعکس یا فشار دادن بیش از حد در هنگام باز کردن در باتری می تواند موجب شکستن در باتری شود.

گیرکردن باتری در سمعک : 

هر سمعک برای یک سایز باتری طراحی و ساخته شده است پس باید از باتری با سایز مناسب سمعک تان استفاده کنید. 

مسدود شدن وکس گارد سمعک : 

وکس گارد در سمعک های داخل گوشی باید به طور مرتب تمیز شود چون در این نوع از سمعک ها ، سمعک داخل گوش قرار می گیرد و امکان بسته شدن مسیر عبور صدا و یا واکس گارد وجود دارد.

ترک برداشتن تیوب قالب سمعک : 

هر گونه ترک یا خم شدگی غیرعادی در تیوب قالب می تواند در کیفیت صدای سمعک اثر بگذارد پس در این موارد تیوب قالب نیاز به تعویض دارد. 

خشک شدن تیوب قالب سمعک : 

تیوب قالب ممکن است به دلیل استفاده در طولانی مدت خشک شود. در این موارد تیوب قالب را باید تعویض کرد.

ترک برداشتن بدنه سمعک : 

بدنه سمعک ممکن است  به دلیل استفاده طولانی مدت و یا ضربه ترک بردارد.

کنده شدن دستگیره سمعک داخل گوشی : 

دستگیره سمعک داخل گوش در عملکرد سمعک هیچ نقشی ندارد فقط برای سهولت گذاشتن و برداشتن سمعک است.

در صورتی که از سمعک هیچ صدایی نیامد ممکن است به دلیل تمام شدن باتری یا کم بودن شارژ باتری پس ابتدا باتری را عوض کنید اگر با تعویض باتری صدای سمعک بهتر نشد به متخصص شنوایی خود مراجعه کنید.

خرابی سمعک ممکن است به دلیل خراب شدن مدار سمعک باشد تشخیص این مورد با متخصص شنوایی است و در صورت رخ دادن این مورد متخصص شنوایی سمعک را برای تعمیر به شرکت ارسال می کند.

سمعک های داخل گوشی نسبت به پشت گوشی ظریف تر هستند و نیاز به مراقبت بالا تری دارند.

احتمال خراب شدن سمعک های داخل گوشی بیشتر از سمعک های پشت گوشی است.

کودکان چون فعالیت حرکتی زیادی دارند و توانایی مراقبت از سمعک شان را ندارند احتمال آسیب به سمعک زیاد است.

در نوزادان با سن پایین تر ممکن است سمعک را پرت کنند و سمعک دچار شکستگی شود و یا آن را در دهان خود فرو کنند و سمعک آسیب ببیند.  

هزینه تعمیر سمعک چقدر است؟

هزینه تعمیر سمعک در وحله اول به نوع سمعک بستگی دارد و اینکه علت خرابی سمعک چه بوده است ؟

مثلا اگر مشکل از میکروفون یا رسیور باشد هزینه تعمیر بالا نخواهد بود ولی اگر آمپلی فایر دچار خرابی شود احتمالا هزینه تعمیر بالا خواهد بود. 

تعمیر سمعک چند روز زمان می برد ؟

 در کلینیک نجوا تعمیرات انواع سمعک با برند های مختلف در کمترین زمان ممکن و با کمترین هزینه انجام می شود . 

عمر مفید سمعک 5 سال است در دوران استفاده از سمعک به علت در معرض قرارگیری سمعک با جرم گوش، تعریق و گرد و خاک عمر سمعک به مرور کاهش می یابد. 

از مزایای خرید سمعک جدید، 2 سال گارانتی برای تمام مشکلات سمعک و کیفیت صدای بهتر و استفاده از امکانات جدیدتر سمعک می باشد. 

اگر بیماران کم شنوا از سمعک خود مراقبت های لازم را بعمل آورند بندرت سمعک آنها خراب می شود.

(سمعک های داخل گوشی به علت در معرض قرارگیری مستقیم در کانال گوش نسبت به سمعک های پشت گوشی به مواظبت و نگهداری بیشتری نیاز دارد و احتمال خرابی آن بیشتر می باشد). 

 

  در صورت خرابی سمعک از هرگونه مدل و برندی از جمله سمعک آلمانی مثل سمعک زیمنس، سمعک هانساتون، سمعک ادیوسرویس سمعک آمریکایی مثل سمعک بلتون، سمعک استارکی، سمعک نویر، سمعک میکروتک سمعک دانمارکی مثل سمعک ریسوند، سمعک اتیکن، سمعک ویدکس، سمعک اینترتون سمعک سوئیسی مثل سمعک فوناک، سمعک برنافون سمعک کانادایی مثل سمعک یونیترون سمعک انگلیسی مثل  سمعک AM به کلینیک های نجوای ایرانیان مراجعه نمایید.

تجویز انواع سمعک های روز دنیا و بهترین سمعک های هوشمند دنیا را از ما بخواهید.

 

نکاتی برای افزایش طول عمر سمعک و جلوگیری از تعمیر سمعک:

برای کاهش احتمال خراب شدن سمعک شما باید به طور روزانه سمعک را با یک پارچه خشک تمیز کنید.

شما باید روزانه سمعک خود را بررسی کنید تا از نبود شکستگی و ترک روی سمعک مطمئن شوید. 

و در صورت پیدا کردن هر گونه خرابی با متخصص شنوایی خود صحبت کنید.

شنا کردن یا دوش گرفتن با سمعک ها بسیار به سمعک شما آسیب می زند.

از روکش های عرق گیر یا دستگاه رطوبت گیر استفاده کنید. روکش های پارچه ای می توانند سمعک شما را هنگام عرق کردن در فعالیت ورزشی یا کار محافظت کنند.  

شما می توانید برای از بین بردن رطوبت سمعک تان  از دستگاه های رطوبت گیر ساده مثل یک بسته حاوی مواد جاذب رطوبت یا دستگاه های پیشرفته تر فن دار استفاده کنید.

همیشه بعد از اینکه سمعک ها را از روی گوشتان برداشتید، با یک دستمال خشک و تمیز  یا  با یک بورس مخصوص سمعک هرگونه گرد و غبار ، جرم گوش و رطوبت را از بین ببرید.

سمعک خود را در حمام و محیط های مرطوب قرار ندهید.

در های باتری را در شب باز بگذارید ، این کار باعث می شود جریان هوا افزایش یابد و رطوبت به دام افتاده در محفظه تبخیر شده و از بین برود. ( در طولانی مدت به ماندگاری باتری نیز کمک می کند. )

باتری ها در صورت ماندن طولانی مدت در سمعک به دستگاه شما آسیب می زند چون رطوبت به دام افتاده در سمعک از بین نمی رود.

باید در باتری سمعک خود را بررسی کنید و در صورت کثیف بودن آن را تمیز کنید چون باعث اتصال ضعیف و عملکرد پایین سمعک شود.

بعد از هر بار استفاده از سمعک هر گونه جرم گوش و گرد و غبار یا از روی میکروفون یا گیرنده تمیز کنید. و قبل از استفاده از سمعک نیز این موارد را بررسی کنید.

 اگر سمعک شما داخل گوشی است به طور مکرر وکس گارد آن را بررس کنید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.

برای کاهش احتمال خراب شدن سمعک شما باید به طور روزانه سمعک را با یک پارچه خشک تمیز کنید.

 

چه زمانی برای تعمیر سمعک به پزشک مراجعه کنیم؟

زمانی که سمعک شما دچار خرابی می شود ابتدا موارد زیر را انجام دهید

ابتدا به برسی باتری آن بپردازید و اطمینان حاصل نمایید که باتری آن را درست جا زده اید یا خیر

امتحان کنید که آیا ولوم یا صدای سمعک سهوا به صورت اتفاقی کم یا زیاد نشده باشد.

اگر از سمعک پشت گوشی استفاده می کنید حتما اطمینان حاصل نمایید که سیم و شلنگ سمعک به خوبی کار می کند و سالم است.

در صورتی که سری سمعک شما جرم گرفته با وسیله ی مخصوص آن را پاک کنید.

اما اگر همه ی موارد را انجام دادید و با زهم سمعک شما خراب است و سوت های آزار دهنده می کشد و یا به طور کامل از کار افتاده است حتما به پزشک مراجعه نمایید

گاهی سمعک شما بر اثر عواملی مانند ضربه دچار مشکلاتی می شود و حل این مشکل و اصلاح خرابی آن حتما باید توسط ادیولوژیست انجام شود.

سمعکی که برای استفاده ی شما آماده می شود ممکن است بعد از گذشت زمان و بر اثر عوامل مختلف ,دیگر برای شما قابل استفاده نباشد و موجب آزار و اذیت شما بشود.

بنابراین بهتر است که هر چند وقت یک بار آن را برای تست به پزشک نشان دهید.



:: برچسب‌ها: سمعک,تعمیر سمعک,ایران سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 414
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

در سال های اخیر تقاضا برای سمعک های ضد آب به صورت قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. در گذشته کاربران سمعک بین شنیدن و فعالیت های مورد علاقه ی خود مانند شنا کردن، پیاده روی و یا کوهنوردی بایستی یکی را انتخاب می کردند. در صورتی که امروزه اینگونه نیست. برای این افراد ما سمعک های ضدآب و گرد و غبار را توصیه می کنیم.

کاربرد سمعک های ضد آب

سمعک های ضد آب با پوشش نانو  مقاوم در برابر

  1. رطوبت (در حد شنا کردن )
  2. باران 
  3. تعریق (بیش از حد نرمال )
  4. گرد و خاک 
  5. جرم گوش 

که با توسعه و عرضه سمعک های ضد آب کاربر دیگر نگران این موارد نخواهد بود.

سمعک ضد آب برای چه کسانی توصیه می شود :

  1. در کاربرانی که در ناحیه ی اطراف گوش زیاد عرق می کنند.
  2. یا در محیط های شرجی و مرطوب زندگی میکنند.
  3. و همچنین افرادی که جرم یا موم گوششان بالا است.

استفاده از سمعک های ضدآب برای جلوگیری از خرابی های مکرر سمعک توصیه می شود.

سمعک های ضدآب دارای پوشش نانو در کلیه قطعات داخل سمعک و پوسته ی خارجی سمعک می باشند و سمعک را نسبت به آب و گرد و غبار حفظ می کند و منجر به افزایش طول عمر سمعک می شود.

انواع سمعک های ضد آب

سمعک ضدآب در انواع و سایزهای مختلف

  1. سمعک پشت گوشی
  2. سمعک داخل گوشی
  3. سمعک نامرئی

مورد استفاده قرار می گیرد. در کلینیک شنوایی و سمعک نیک آوا سمعک ضد آب پشت گوشی و داخل گوشی تجویز می گردد .

تقسیم بندی سمعک های ضد آب

سمعک های ضدآب همانند تمام تجهیزات الکترونیک بر اساس :

  1. درجه حفاظت 
  2. شماره آی پی (IP code)

تقسیم بندی می شوند . شماره IP از دو عدد تشکیل شده است که رقم اول سمت چپ بین 0 تا 6 است و مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و اجسام خارجی را نشان می دهد . رقم دوم بین 0 تا 8 است و مقاومت در برابر نفوذ آب را مشخص می کند .

برای مثال سمعکی با IP57 در برابر گرد و غبار درجه 5 و در برابر نفوذ آب درجه 7 را دارا است .

در میان کمپانی های تولید کننده ی سمعک برای مثال کمپانی زیمنس IP67 ، اتیکن IP58 و برنافن IP58 را دارا است .

قیمت سمعک ضد آب

قیمت سمعک های ضد آب با توجه به تکنولوژی ، شکل ظاهری و برند مربوطه همانند قیمت گذاری سمعک های دیگر قیمت گذاری می شود .

از حدود 500,000 تا 10,000,000 تومان یعنی تمامی بازه های قیمت گذاری سمعک

سمعک ضد آب

برترین سمعک ضد آب دنیا

در سال های اخیر تقاضا برای سمعک های ضد آب و ضد ضربه افزایش قابل توجهی داشته است . در این راستا شرکت ها و کمپانی های زیادی شروع به تولید و عرضه این مدل سمعک های داشته اند .به همین دلیل قبل از خرید سمعک باید توجه داشته باشید که سمعک های بسیار زیادی به عنوان سمعک های ضد آب معرفی می گردند اما تعداد محدودی از آنها در مقابل آب 100 مقاوم هستند .

به همین علت لابراتوار ها و آزمایشگاه های تست استاندارد قطعات پزشکی با انجام آزمایشات متعدد برای سنجش میزان مقاومت این دستگاه ها سعی در رتبه بندی و معرفی برترین سمعک های ضد آب کردند و سمعک زیمنس Aquaria  را به عنوان برترین شاهکار سمعک دنیا معرفی کردند .

این نوع سمعک در مدل های سمعک پشت گوشی استاندارد با لوله و قالب سفارشی به متقاضیان عرضه می شود و دارای باتری شماره 13 هستند و خبر خوب اینکه برای افت شنوایی ملایم متوسط و شدید قابل استفاده هستند.



:: بازدید از این مطلب : 365
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

سمعک چیست؟

سمعک (hearing aid) یک تقویت کننده الکترونیکی می باشد که می تواند پشت گوش ویا داخل گوش بیمار قرار گرفته و با تقویت اصوات به شنوایی بیمار کمک کند و بیمار بتواند با دیگران ارتباط برقرار کرده و به فعالیت های روزانه خود بپردازد اجزای اصلی تشکیل دهنده سمعک شامل میکروفون و بلندگو و یک پردازشگر مرکزی می باشد میکروفون اصوات را دریافت کرده و به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند و پردازشگر این سیگنال ها را بسته به نیاز بیمار برنامه ریزی و پردازش کرده و بلندگو نیز سیگنال های پردازش شده را به امواج شنیداری تبدیل کرده و در گوش بیمار پخش می نماید. افرادی که از سمعک استفاده می کنند ممکن است از هر رده سنی باشند. با انجام انواع تست های شنوایی مانند شنوایی سنجی کودکان یا بزرگسالان می توان غربالگری های لازم را انجام داد و نوع سمعک مورد نیاز را برای افراد تجویز کرد.  سمعک ها از لحاظ تکنولوژی به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

۱- سمعک های آنالوگ
۲- سمعک های دیجیتال
۳- سمعک های هوشمند

 

 

قیمت سمعک پیروزی

 

 

انواع سمعک های دیجیتال

 

 

قیمت سمعک پیروزی

 

سمعک های هوشمند پیروزی


سمعک آنالوگ

این سمعک ها دقیقا نقش یک آمپلی‌فایر را ایفا می‌کنند به این صورت که اصوات مختلف را از محیط دریافت کرده و بدون هیچ تغییر ساختاری یا تغییر در شکل صدا انرا را تقویت کرده و به گوش بیمار انتقال می‌دهند سمعک های آنالوگ در حال حاضر دیگر تولید نمی شود فقط در بعضی از کشورهای جهان سوم از این سمعکها هنوز استفاده می شود البته هستند از بیماران قدیمی که سال ها از این نوع سمعک استفاده کرده اند و به علت عادت پذیری به شکل صدای این سمعک تجویز سمعک جدید بایستی با احتیاط بیشتری در این بیماران صورت گیرد.
لازم به توضیح است که سمعکهای انالوگ معمولا در اندازه های بزرگ ساخته شده اند.

 

سمعک دیجیتال

اصلی ترین تفاوت این سمعک باسمعک آنالوگ این است که در سمعک های دیجیتال ورودی سیگنال ها به صورت دیجیتالی و پردازش نیز به صورت دیجیتال صورت می گیرد به طوری که این سمعک توسط کامپیوتر قابل برنامه ریزی و تنظیم می باشد این سمعک ها نسبت به آنالوگ قیمت بالاتری دارند و کیفیت صدای بالا تر ولی نه چندان طبیعی برای بیمار فراهم می آید هر چه تعداد کانالها و باندهای سمعک بیشتر باشد تنظیمات بهتری برای بیمار میتوان انجام داد و در کل رضایتمندی بیماراز سمعک بیشتر می شود.

 

مشاوره خرید سمعک

 

سمعک هوشمند

سمعک های هوشمند نسل جدید سمعک های دیجیتال می باشند که از همان تکنولوژی ولی به صورت اتوماتیک بهره گیری کرده است به طوری که سمعک بسته به محیطی که بیمار در آن قرار می گیرد قابلیت تطبیق داشته و پردازش سمعک نسبت به محیط شنیداری جدید تغییر می کند در سمعک های دیجیتال امکان شناسایی محیط فراهم نیست ولی در نوع هوشمند قابلیت شناسایی محیط و تطابق با محیط های شنیداری مختلف فراهم می آید.
البته نسل جدیدی از سمعک های هوشمند نیز به نام هوشمند وایرلس وجود دارد که این سمعک ها از طریق بلوتوث و کاملاً بی سیم می توانند با موبایل تلویزیون و یا تلفن اتصال برقرار کرده و فرد کیفیت بهتری از صدا را از طریق این وسایل دریافت کند در این سمعک ها ارتباط بین دو گوش نیز از طریق بلوتوث می باشد و باعث درک بهتر گفتار می شود امروزه گرانترین مدلهای سمعک مربوط به سمعک های هوشمند و یا هوشمند وایرلس می باشد در بعضی برند های سمعک نیز تکنولوژی وایرلس نوعی تکنیک برای تنظیم سمعک می باشد در کل می توان گفت تکنولوژی هوشمند یا هوشمند وایرلس بهترین و کامل ترین عملکرد سمعک و بالاترین درجه از انعطاف پذیری و جبران کم شنوایی را برای بیمار فراهم می نماید.

 

انواع سمعک

صرف نظر از انواع سمعک از لحاظ تکنولوژی که در قسمت تعریف سمعک به آن اشاره شده است سمعک ها از لحاظ شکل ظاهری و جایگاه قرار گیری روی گوش بیمار به چند دسته تقسیم بندی می شوند که در این قسمت به شرح آن می پردازیم.


- سمعک پشت گوشی (BTE)

همانطور که از نام این سمعک مشخص است این سمعک پشت گوش بیمار قرار گرفته و از طریق یک تیوب نازک به قالبی که داخل مجرای گوش بیمار قرار می گیرد متصل می شود این مدل از سمعک در بین وسایل کمک شنیداری مدلی مرسوم و رایج می باشد و می توان گفت یکی از پرکاربرد ترین مدلهای سمعک در دنیا می باشد باتری مورد استفاده در سمعک های پشت گوشی بسته به نوع سمعک می تواند در اندازه های متفاوت ۱۰ ۱۳، ۳۱۲ و ۶۷۵ باشد معمولاً سمکها مجهز به دکمه تنظیم سطح بلندی یا شدت صدا می باشد که توسط بیمار قابل کم یا زیاد کردن می باشد در سمعک های قدیمی تر تنظیم صدا به شکل ولوم چرخشی می باشد ولی در سمعک های جدید تر به صورت دکمه های روی سمعک قرار گرفته است. که می توان با فشار دادن روی آن صدای سمعک را کم یا زیاد کرد سمعک های پشت گوشی افت های متفاوتی از خفیف تا شدید و حتی عمیق را پوشش می دهند که بسته به نوع سمعک دارد.

 

سمعک پشت گوشی

سمعک پشت گوشی پیروزی

 

- سمعک پشت گوشی میکرو (MICRO BTE)

شکل ظریف تر و جمع و جور تر از سمعک پشت گوشی استاندارد می باشد که اندازه خیلی کوچکی دارد و پشت لاله گوش بیمار تقریباً دیده نمی شود این مدل از سمعک معمولاً برای افت های شنوایی تا حد متوسط مناسب می باشد باتری مورد استفاده در این سمعک ها می‌تواند شماره ۱۰ یا ۳۱۲ باشد.

انواع سمعک پیروزی

 

 

انواع سمعک پیروزی پشت گوشی



- سمعک پشت گوشی قوی (SUPER POWER)

این مدل از سمعک پشت گوشی همانطور که از نام آن بر می آید قدرت بالایی دارد و برای آن دسته از بیماران که کاهش شنوایی شدید تا عمیق دارند مورد استفاده قرار می گیرد به همین علت از لحاظ اندازه بزرگتر از سایر اشکال سمعک پشت گوشی می باشند و باتری مورد استفاده در این سمعکها غالباً از نوع ۶۷۵ می باشد.

 

سمعک پشت گوشی قوی

 

 

سمعک پیروزی پشت گوشی


- سمعک پشت گوشی با قالب باز (RITE)

این مدل سمعک نیز پشت گوش بیمار قرار می گیرد و معمولاً در اندازه های کوچک ساخته می شود. بلندگوی این سمعک داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد و صدا مستقیماً به داخل گوش بیمار انتقال می‌ یابد از این جهت می‌ تواند صدای واضح تر و بلندتری به بیمار ارائه دهد این سمعک به علت طراحی زیبا و کوچک و راحتی استفاده توسط بیمار به علت نداشتن قالب یکی از محبوب ترین مدل های سمعک پشت گوشی می باشد محدوده پوشش کم شنوایی برای این سمعک از کاهش شنوایی خفیف تا شدید می باشد و بیشتر در بیمارانی استفاده می‌ شود که کاهش شنوایی شدیدتر به ویژه در فرکانس های زیر داشته باشند باتری مورد استفاده در این سمعک غالباً شماره ۱۰ یا ۳۱۲ می باشد.

 

سمعک پشت گوشی با قالب باز

 

سمعک با قالب پشت باز در سمعک پیروزی

 

- سمعک داخل کانال نامرئی (iic)

این نوع سمعک در حال حاضر به عنوان کوچک ترین و ظریف ترین سمعک دنیا شناخته می گردد و چون در عمق کانال گوش بیمار قرار می گیرد به آن سمعک مخفی و نامرئی اطلاق می شود این نوع سمعک غالباً از برندهای معتبر دنیا تولید می شود و از نوع هوشمند می باشند این سمعک برای بیماران با کاهش شنوایی خفیف تا متوسط مناسب می باشد و در افت های شدیدتر کاربرد ندارد در واقع می‌توان گفت این سمعک برای بیمارانی که کاهش شنوایی شدید تر داشته باشند و یا از لحاظ وضعیت ظاهری و آناتومیک کانال گوش خیلی باریک داشته باشند محدودیت استفاده دارد ذکر این نکته مهم می باشد که دیده شدن یا نشدن سمعک نامرئی داخل گوش بستگی به اندازه و شکل گوش بیمار دارد و از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است اگر مجرای گوش بیمار تا حدی بزرگ باشد سمعک می تواند کاملاً در عمق کانال قرار گرفته و صددرصد مخفی باشد ولی در بعضی بیماران که مجرای باریک تر و پر انعطاف تری دارند ممکن است قاعده سمعک تا حدی پیدا باشد یکی دیگر از محدودیت های استفاده از سمعک های نامرئی برای بیمارانی است که به هر دلیل مهارت دست در آن ها ضعیف میباشد و نمی توانند به طور صحیح سمعک را در جای خود قرار دهند از محدودیت های دیگر این سمعک ها برای بیمارانی است که مجرای گوش جرم ساز دارند و سمعک نامرئی در این بیماران به علت ورود جرم به دهانه سمعک و بلندگو مرتب دچار مشکل می شود و بعد از اتمام گارانتی برای بیماران هزینه ساز می گردد باتری مورد استفاده در این سمعک شماره ۱۰ یعنی کوچکترین نوع باتری می باشد.

 

 

سمعک داخلی کانال نامرئی

 

سمعک کانال نامرئی



- سمعک کاملا داخل کانال (cic)

بعد از سمعک های نامرئی این مدل سمعک کوچکترین سمعک داخل گوشی می باشد که کاملاً داخل مجرای گوش بیمار قرار گرفته و مخفی می باشد و فقط کمی از سمعک های نامرئی بزرگتر ساخته می شود می توان گفت رایج ترین شکل سمعک های نامرئی که در حال حاضر برای بیماران ساخته می شود سمعک های cic می باشند که محدودیت‌های سمعک های iic را تا حدودی ندارند و از آن مهم تر از لحاظ قیمتی برای بیمار مقرون به صرفه تر می باشند این سمعک ها می توانند افت‌ های شنوایی از حد خفیف تا شدید را پوشش دهند و از باتری ۱۰ در آن ها استفاده می شود در این مدل از سمعک نیز اگر مجرای گوش بیمار از لحاظ شکل ظاهری مناسب باشد کاملاً به صورت مخفی ساخته می‌شود و می‌توان آن را به صورت عمقی تر در مجرا قرار داد این مدل از سمعک ها می توانند در انواع نیمه دیجیتال تا سمعک های هوشمند پیشرفته ساخته شوند و تنوع بالاتری دارند.

 

سمعک داخل کانال cic

 

سمعک داخل کانال سمعک پیروزی

- سمعک داخل کانال (ITC)

همانطور که از نام این سمعک مشخص است این مدل نیز در داخل کانال گوش قرار می گیرد ولی کمی از سمعک cic بزرگ تر ساخته می شود به طوری که مقداری از قاعده سمعک در داخل کونکا یا اصطلاحاً صدفه گوش قرار می گیرد علت بزرگتر ساخته شدن این مدل مربوط به قوی تر بودن این سمعک می باشد که برای بیمارانی که افت های شدیدتری دارند استفاده می گردد و یا بیمارانی که به علت محدودیت حرکت دست نمی توانند از سمعک های کوچکتر مثلاً نامرئی استفاده نمایند این مدل از سمعک نیز می‌تواند در انواع نیمه دیجیتال تا هوشمند ساخته شود باتری مورد استفاده در این مدل غالباً در اندازه ۳۱۲ می باشد.

 

سمعک داخل گوشی

 

سمعک داخل گوشی سمعک پیروزی

- سمعک داخل گوشی (ITE)

این مدل سمعک بزرگترین سایز سمعک داخل گوشی می باشد که تقریباً داخل صدفه گوش بیمار را پر می کند و از لحاظ شکل ظاهری تقریباً پیدا می باشد باتری مورد استفاده در این سمعک شماره ۱۳ می باشد و در انواع نیمه دیجیتال تا هوشمند قابل سفارش هستند این سمعک ها با توجه به اندازه آنها که از سایر اشکال سمعک های داخل گوشی بزرگ تر می باشند برای افت های شنوایی شدید تا عمیق مناسب می‌ باشند و همچنین برای بیمارانی که مایل هستند سمعک داخل گوشی داشته باشند و از طرفی کاهش شنوایی شدید دارند و یا مهارت دستی ضعیف یا قدرت بینایی ضعیف دارند گزینه مناسبی می باشد.

 

انواع سمعک پشت گوشی

 

سمعک داخل گوشی سمعک پیروزی



- سمعک جیبی (BW)

در سمعک های جیبی میکروفون و تقویت کننده درون محفظه ای نصب شده است که در داخل جیب یا در لباس بیمار قرار می‌ گیرد بلندگوی سمعک توسط سیمی به سمعک متصل می‌ شود و به وسیله یک قالب استاندارد داخل گوش بیمار قرار می‌ گیرد این مدل از سمعک غالباً برای افرادی که کم‌ شنوایی های عمیق دارند و از لحاظ سنی خیلی سالخورده می باشند و توانایی مدیریت سمعک خود را ندارند و سایر انواع سمعک را نمی توانند استفاده یا نگهداری نمایند گزینه مناسبی می باشد البته امروزه استفاده از این سمعک زیاد رایج نمی باشد ولی در برخی بیماران که شرایط خاصی دارند قابل تجویز می باشد باتری مورد استفاده در این سمعک غالباً از نوع باتری های قلمی باشد قیمت این مدل از سمعک نیز نسبت به انواع دیگر خیلی پایین تر می باشد.

 

 

سمعک جیبی

 

سمعک جیبی سمعک پیروزی

 

 

سمعک های شارژی

 

انواع سمعک شارژی

 

سمعک شارژی جدیدترین نوع سمعک می باشد که نیاز به تعویض باتری ندارد و مشکل تعویض باتری برای بیمار را حل کرده است چرا که بعضی سمعک ها مصرف بالای باتری دارند و نیاز به تعویض باتری در فواصل زمانی کوتاه دارند و از طرفی هزینه باطری سمعک در حال حاضر زیاد مقرون به صرفه نمی باشد.
مسئله دیگر تعویض باتری، این است که در افراد سالخورده و مسن که دچار مشکلات حرکتی یا ضعف بینایی هستند اندکی دشوار است.

 

بیشتر بخوانید: معرفی سمعک های استخوانی

 

 آیا تمام مدل های سمعک قابل شارژ می باشند؟

در پاسخ به این سوال بایستی عنوان کرد که سمعک های شارژی فقط در رده های هوشمند و فراهوشمند و وایرلس قابل عرضه می باشند و سمعک های رده پایین تر این تکنولوژی را ندارند.
از لحاظ شکل ظاهری در حال حاضر سمعک های داخل گوشی و نامرئی قابلیت شارژ ندارند و تنها سمعک های پشت گوشی مدرن یا میکرو که معمولاً بلندگو داخل کانال قرار می‌گیرد یا اصطلاحاً سمعک های ریک قابلیت شارژ دارند.

بنابراین اگر بیماری تمایل به استفاده از سمعک های داخل گوشی یا نامرئی را فقط داشته باشد از تکنولوژی شارژر نمی تواند استفاده کند.

 

 

دریافت مشاوره شنوایی سنجی 

 

انواع باتری های قابل شارژ

۱- باتری روی - نقره
۲- باتری لیتیوم- یون

 

باتری روی نقره سمعک

 

- باتری روی- نقره

در این باتری ها از تکنولوژی Z-power استفاده می‌ شود که یک پایه شارژر مخصوص دارد و یک درب باتری مخصوص که باتری در آنها قرار گرفته و سمعک روی پایه شارژ قرار می‌ گیرد.
در این نوع سمعک ها می توان هم از باتری شارژی استفاده کرد و هم از باتری های مصرفی معمول، در صورتی که دسترسی به شارژر نباشد استفاده نمود. یعنی این سمعک قابلیت استفاده از باتری های معمولی و باطری های شارژی را هر دو با هم دارد. مدت زمان کارکرد یا شارژ این باتری ها معمولاً بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت می باشد و ممکن است در طول روز که بیمار استفاده بیشتری از سمعک دارد پاسخگوی نیاز بیمار نباشد.

 

- باتری لیتیوم-یون

این نوع باطری نوع جدیدی از باتری های قابل شارژ سمعک می باشد که توسط شرکت زیمنس برای اولین بار تولید و عرضه شد. این باتری در داخل سمعک تعبیه شده و دیگر درب باتری وجود ندارد و به عبارتی نیاز به تعویض یا گذاشتن و برداشتن نیست.
دارای یک پایه شارژر می باشد که سمعک روی آن قرار گرفته و شارژ می شود.
دوام و کارکرد این نوع باتری بیش از باتری شارژی روی نقره می باشد به طوری که با هر بار شارژ شبانه سمعک بیمار می تواند ۲۴ ساعت از سمعک خود استفاده کند و از طرفی نسبت به سایر باتری ها طول عمر بیشتری نیز دارد. ولی در این نوع سمعک ها که از باتری لیتیوم یون استفاده شده در صورت خرابی باتری دیگر نمی توان از باتری های جایگزین یا معمولی استفاده کرد و بایستی باطری سمعک توسط شرکت سمعک تعویض شود.

 

بهترین برندهای سمعک های شارژی کدام هستند؟

- سمعک های شارژی زیمنس

اولین شرکتی که سمعک های شارژی را وارد بازار کرد شرکت زیمنس یا سیگنیا میباشد. جدیدترین تکنولوژی که در سمعک های شارژی زیمنس استفاده شده، تکنولوژی لیتیوم-یون هست که قبلاً در مورد آن توضیح داده شد. جدیدترین سمعک های شارژی زیمنس عبارتند از:

- pure charge&go

- motion charge&go

 

- سمعک pure charge&go

این نوع سمعک از نوع پشت گوشی ریک ظریف و در عین حال قوی و دارای تکنولوژی های ریموت کنترل، تکنولوژی ovp، قابلیت اتصال به گوشی آیفون و دارای بلوتوث میباشد.

 

سمعک  pure  charge&go

 

کافیست که سمعک را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در شارژر قرار داده و ۲۴ ساعت از آن استفاده نماییم. این سمعک ها در پنج سطح عملکردی 1، 2، 3، 5، 7 از لحاظ تکنولوژی عرضه شده اند و با دارا بودن انواع بلندگو برای انواع میزان کم شنوایی از خفیف تا شدید مناسب می باشند.

 

- سمعک motion charge&go

این نوع سمعک از نوع پشت گوشی می باشد که می توان در آن از قالب های آماده و سفارشی برای بیمار استفاده کرد. بنابراین از لحاظ اندازه مقداری از سمعک های گروه قبل بزرگتر می باشد.

 

سمعک motion charge & go

 

این سمعک ها نیز از لحاظ تکنولوژی در ۵ رده 1، 2، 3، 5، 7 می باشند و قابلیت پوشش انواع کم‌ شنوایی از خفیف تا شدید را دارا هستند. این نوع سمعک نیز دارای بلوتوث می باشد و قابلیت اتصال به گوشی های آیفون را دارد.

 

سمعک styletto

این سمعک جدیدترین طرح از سمعک های پشت گوشی ریک می باشد که در عین ظرافت و طراحی خاص قابلیت پوشش انواع کم‌شنوایی را دارد. شارژر این سمعک ها دارای طرح ویژه و منحصر به فردی می باشد به طوریکه سمعک کاملاً داخل آن قرار گرفته و درب آن بسته شده و بیمار به راحتی می‌تواند آن را با خود حمل نماید.

 

سمعک styletto

 

سمعک های شارژی اوتیکن

کمپانی سمعک اوتیکن در سال ۲۰۱۶ سمعکی به نام opn را به بازار عرضه کرد که هدف از طراحی این سمعک بهبود شنوایی افراد کم شنوا در محیط های شلوغ و پرسروصدا بود.
در سال ۲۰۱۹ سری جدیدی از این سرمایه‌ ها به نام opn s به بازار عرضه شد که دارای تکنولوژی شارژری لیتیوم-یون می باشد و سمعک یک بار شارژ کامل شده و در طول روز قابل استفاده می شود. شارژ کامل سمعک بین ۳ تا ۴ ساعت طول می کشد.

 

سمعک اوتیکن

 

سمعک های شارژی برنافن

سمعکهای شارژی کمپانی برنافن سمعک زرنا (zerena) می باشد که از نوع پشت گوشی ریک است و با تکنولوژی هوشمند و وایرلس قابلیت پوشش انواع کم‌شنوایی را دارد. در سمعک برنافن از باتری‌های روی - نقره یا تکنولوژی z-power استفاده شده است که قبلاً در مورد آنها توضیح داده شد.

 

سمعک های شارژی برنافن

 

سمعک های قابل شارژ برنافن



:: برچسب‌ها: سمعک هوشمند ,
:: بازدید از این مطلب : 812
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

oticon-4536-1387_6cde722de95df4dc74a04e528a985190.jpg

کمپانی سمعک اتیکن (oticon) دانمارک با بیش از ۱۱۰ سال سابقه (تاسیس سال ۱۹۰۴) به عنوان بزرگترین تولید کننده سمعک و وسایل کمک شنوایی در دنیا شناخته شده است. این کمپانی در حال حاضر با بیش از  ۸۰ نمایندگی در سراسر دنیا مشغول فعالیت است. مراکز تحقیقاتی کمپانی اتیکن همواره در ارائه نوآوری و تکنولوژی های به روز دنیا پیشرو بوده و همین امر باعث تولید اولین سمعک فول دیجیتال در سال ۱۹۹۱ توسط این کمپانی شده است.

تنوع سمعک در دنیا زیاد است میتوانید از سایت طنین سمعک هم استفاده لازم را بکنید.

معرفی سمعک های ۲۰۱۹ کمپانی اتیکن

سمعک های ۲۰۱۹ و به عبارتی آخرین مدل های موجود برای سمعک اتیکن دارای تکنولوژی منحصر به فرد پلتفرم Velox می باشد که ابتدا به توضیح در مورد این تکنولوژی می پردازیم.

 

سمعک اتیکن

 

پلتفرم پیشرفته  velox یک انقلاب و جهش بزرگ در عرضه محصولات سمعک و کمک شنوایی می باشد. ۱۱ هسته پردازشی این پلتفرم ,سرعت و کیفیت پردازشی بی نظیر را به آن می‌بخشد. تراشه این پلت‌فرم در ۹ لایه طراحی شده است و این قابلیت را دارد که بیش از ۵۰۰ میلیون دستور و هزار و ۲۰۰ میلیون پردازش را در ثانیه انجام دهد. در حالت استفاده از حداکثر ظرفیت پردازشی و استفاده از بیشترین قابلیت ارتباط با وسایل جانبی مصرف انرژی آن تنها ۳.۳ مmA است. در کنار تمام این موارد این پلتفرم نسبت به پردازنده نسل قبل اتیکن ۵۰ بار سریعتر عمل می‌کند.

 

ویژگی های پلتفرم Velox

۱- سیستم ارتباطی بلوتوثی: سیستم ارتباطی بلوتوثی ۲.۴ گیگاهرتز که سبب ایجاد یک ارتباط بیسیم مستقیم و بدون نیاز به وسیله حد واسط بین سمعک، تلفن همراه بیمار و دیگر وسایل مجهز به بلوتوث می گردد .تنظیم سمعک نیز به شکل کاملا بی‌سیم انجام می‌شود.

 

سمعک مدل اتیکن

 

۲- سیستم هدایتگر  open sound: این تکنولوژی با آنالیز مداوم محیط صوتی و متعادل سازی اصوات منابع مختلف سبب وضوح اصوات گفتاری و سرکوب اصوات مزاحم می گردد و نهایتاً به وسیله مقابله موثر با نویز، بیمار دسترسی کاملی را به تمامی اصوات محیط خود خواهد داشت.

 

 ویژگی های سمعک اتیکن

 

۳- تکنولوژی spatial sound lx: این تکنولوژی به معنای جهت یابی و دنبال کردن صدای گوینده که تمایل به شنیدن آن را داریم می باشد. این تکنولوژی ترکیبی از چند تکنولوژی پیشرفته است که اطلاعات فضایی بی نظیری را برای بیمار فراهم می‌کند تا به بهترین شکل به جهت یابی و شناسایی منبع سیگنال‌های صوتی بپردازد.

 

تکنولوژی سمعک اتیکن

 

۴- تکنولوژی you matic lx: این تکنولوژی میزان بهره تجویزی و عملکرد تکنولوژی‌های مختلف سمعک را بر اساس اولویت های شنیداری بیمار و درک گفتار او تطبیق می دهد. در واقع بیمار می تواند عملکرد سمعک خود را بر اساس نیازهای خود شخصی سازی کند و بیشترین میزان درک گفتار در محیط مورد نظر خود را داشته باشد.

 

سمعک دیجیتالی اتیکن

 

۵-تکنولوژی soft speech booster: این تکنولوژی باعث بهبود قابلیت درک اصوات آرام به میزان ۲۰ درصد می‌شود و اصوات آرام را برای افراد مبتلا به کم شنوایی قابل شنیدن می کند.

 

سمعک هوشمند اتیکن

 

۶- تکنولوژی speech rescue: این تکنولوژی در واقع قابل شنیدن کردن اصوات فرکانس بالا می باشد مانند صدا های "س" و"ش" که سبب افزایش درک گفتار می گردد. از دست دادن این اصوات سبب تاثیر منفی چشمگیر در درک مکالمات گفتاری می گردد .در این تکنولوژی با پدیده انتقال فرکانسی و انتقال آنها از مناطق مرده حلزون به فرکانس پایین تر باعث درک بهتر گفتار می شویم.

 

سمعک اتیکن پیروزی

 

7- تکنولوژی wind noise management: در این تکنولوژی با استفاده از یک روش سریع و دقیق تا بیش از ۳۰ دسیبل شدت نویز باد کاهش می‌یابد. بنابراین نویز باد به صورت موثر سرکوب می گردد و بیمار قادر است به راحتی به مکالمات روزمره بپردازد.

 

انواع سمعک اتیکن

 

۸- تکنولوژی feedback shield: این سیستم به وسیله دو میکروفون, فیدبک یا سوت سمعک را به سرعت و به شکل موثری از بین می‌برد. فیدبک صدایی آزار دهنده برای بیمار می باشد ولی در این تکنولوژی به خوبی مدیریت می شود و باعث بهبود کیفیت و درک گفتار خواهد شد.

 

تکنولوژی feedback sheild

 

۹- تکنولوژی tinnitus support: این تکنولوژی به منظور تسکین وزوز گوش در بیماران می باشد که در تمامی سمعک های نسل جدید اتیکن وجود دارد. در این تکنولوژی با استفاده از اصوات عریض باند و یا اصوات طبیعی مثل صدای دریا می توان وزوز گوش بیمار را آرام کرد و در واقع این تکنولوژی یک روش درمانی برای بیمار محسوب می‌شود. با استفاده از این تکنولوژی بیماران قادر خواهند بود تا سطح شدت اصوات تسکین دهنده را از طریق دکمه های کنترلر سمعک تنظیم کنند.

 

معرفی سمعک های جدید اتیکن با تکنولوژی Velox

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود سمعک های نسل جدید اتیکن در سه رده قابل ارائه می باشند:

 

سمعک اتیکن با تکنولوژی velox

 

۱- سمعک های پایه (Essential)

- سمعک Ria2

- سمعک Siya 2

۲- سمعک های پیشرفته (Advanced)

- سمعکSiya1

- سمعک opn3

۳- سمعک های عالی و فوق پیشرفته (Premium)

- سمعکopn 1

- سمعک opn 2

 

سمعک  Siya:

این خانواده از سمعک اتیکن که نسل جدید می‌ باشند در مدل‌های مختلف از نامرئی تا سمعک پشت گوشی در انواع استاندارد و رسیور داخل کانال قابل سفارش می باشند.

 

سمعک های فوق پیشرفته اتیکن

 

سمعک siya آمپلی فایر قدرتمندی دارد که صدا را ۵۰ برابر سریعتر پردازش می کند بنابراین باعث وضوح بالای صدای گفتاری می شود. تمامی مشخصاتی که در تکنولوژی velox توضیح داده شد در این مدل سمعک وجود دارد.

این خانواده در دو ردهsiya 1  و  siya 2 قابل ارائه می باشند.

 

سمعک siya

 

در این خانواده از سمعک ها، مدل پشت گوشی رایت یا رسیور داخل کانال را می‌توان از طریق شارژر های مخصوص شارژ کرد و با تعویض در باتری به یک سمعک قابل شارژ تبدیل نمود و بیمار می تواند سمعک هایش را شبانه شارژ نماید و در طول روز از آن استفاده کند. همچنین در صورت نیاز می تواند از باتری‌های یکبار مصرف هم استفاده نماید.

 

ویژگی سمعک siya

 

سمعک بلوتوثی اتیکن

 

از دیگر ویژگی های این گروه می توان به اختصار به موارد زیر اشاره کرد:

- سیستم ارتباطی بلوتوثی ۲.۴ گیگا هرتز

- دارای ۴۸ کانال فرکانسی

- وضوح بسیار بالای صدا

- پهنای باند فرکانسی تا ۸ کیلو هرتز

- سیستم کاهنده نویز پیشرفته

- تراکم و تقویت دقیق صدا

- تمرکز سریع و واکنشی سمعک

- قابلیت شارژ باتری در مدل پشت گوشی از نوع رسیور داخل کانال

- مقاومت در برابر آب و گرد و غبار با استفاده از پوشش نانو

- قابلیت استفاده از کنترل از راه دور

- قابلیت استفاده از لوازم جانبی مثل تلویزیون به صورت کاملا بی سیم

 

سیستم ارتباطی بلوتوثی ۲.۴ گیگا هرتز در سمعکهای siya و opn:

تکنولوژی بلوتوثی ۲.۴ گیگاهرتز با انرژی پایین است که سمعک های خانواده siya و opn به آن مجهز هستند و توسط این تکنولوژی می توان سمعک  را به وسایل جانبی متصل نمود.

 

Tv Adapter

بیماران را قادر میسازد تا اصوات تلویزیون را با کیفیت استریو و به صورت مستقیم از سمعک دریافت کنند.

 

Connect  clip

بیماران با استفاده از این وسیله می‌تواند سمعک هایشان را تبدیل به یک هدفون بی سیم با کیفیت کرده و سیگنال‌های صوتی را از منابع متعدد دریافت کنند. همچنین این وسیله نقش ریموت کنترل را نیز برای آنها دارد.

 

Remote control

تنظیم ساده ولوم سمعک  ،تغییر برنامه ها و مدیریت منابع صوتی متصل به سمعک از جمله کارهایی است که می‌توانید با این وسیله انجام دهید.

 

Computer

بیماران می توانند با تبدیل سمعک خود به یک هدست بی سیم به سادگی با دیگر شبکه های اجتماعی چت کنند. برای استفاده از این قابلیت می توانند connect clip را با استفاده از بلوتوث به کامپیوتر خود متصل کنند.

 

Landline phone

به کمک محصولات جانبی اتیکن، بیماران حتی می‌توانند به تماس های تلفن ثابت نیز به صورت بی‌سیم پاسخ دهند. برای این کار می توانند phone adapter  را به تلفن ثابت وصل کرده و به کمک connect clip سیگنال‌های آن را از طریق سمعک دریافت کنند.

 

محصولات جانبی سمعک اتیکن

 

لوازم جانبی اتیکن

 

 

لوازم جانبی سمعک

 

سمعک opn:

 این خانواده از سمعک اتیکن نیز دارای تکنولوژی velox می باشند که قبلاً نیز به آن اشاره شده است. این گروه شامل تمامی مدلهای سمعک از سمعک های پشت گوشی استاندارد، سمعک های پشت گوشی با رسیور داخل کانال و سمعک های داخل گوشی و نامرئی می باشند.

 

سمعک اتیکن مدل opn

 

خانواده سمعک های opn در سه رده قابل ارائه هستند:

1 -opn1

2 -opn2

3 -opn3

 

خانواده سمعک opn

 

سمعک های پشت گوشی خانواده opn در چهار گروه وجود دارند:

1- سمعک opn  pp: سمعک پشت گوشی استاندارد با قالب می باشد که در عین کوچک بودن قدرت بالایی دارد و برای کم شنوایی های شدید تجویز می‌شود. این سمعک مجهز به تلگرام و نشانگر LED نیز می باشد. 

2- سمعک opn minirite: این نوع سمعک پشت گوشی با رسیور داخل کانال هست که ظاهری کوچک داشته و باتری ۳۱۲ در آن استفاده می شود.

3- سمعک opn minirite -R: این نوع سمعک پشت گوشی با رسیور داخل کانال می باشد و تفاوت آن با گروه قبل  قابلیت شارژ آن می باشد که می توان آن را با استفاده از باتری های قابل شارژ لیتیوم شارژ نمود.

 

4- سمعک opn minirite - T: این سمعک نیز از نوع پشت گوشی رسیور داخل کانال می باشد که مجهز به تله کویل و دکمه فشاری تغییر برنامه هست.

 

سمعک opn minirite

 

از دیگر ویژگی‌های فنی سمعک های opn می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- پهنای باند فرکانسی ۱۰ کیلو هرتز در گروه opn 1

- دارای ۶۴ کانال پردازش سیگنال

- دارای تکنولوژی کاهش نویز آنی

- تکنولوژی مدیریت نویز باد

- قابلیت اتصال به تمامی وسایل جانبی با تکنولوژی بلوتوثی ۲.۴ گیگا هرتز

- دارای مدار کنترل وزوز گوش بیمار

- تراکم و تقویت دقیق صدا

- دارای تمامی مشخصات تکنولوژی velox

 

معرفی محصولات اتیکن دارای تکنولوژی Brain hearing:

این تکنولوژی بر اساس بالاترین سطح تکنولوژی سمعک های وایرلس طراحی شده است و پلتفرم Inium sense در آنها به کار رفته است. قدرت پردازشی این سمعکها تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. از دیگر ویژگی‌های این تکنولوژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- درک بهتر گفتار آهسته در محیط های ساکت

- درک بهتر گفتار در محیط های شلوغ

- افزایش قابلیت تمرکز و توجه در محیط های مختلف

- ارائه صدای با کیفیت طبیعی بدون سوت یا فیدبک

- مقاوم در برابر نفوذ آب و رطوبت و گرد و غبار

- ارتباط بی سیم با تلویزیون، تلفن و سایر وسایل که دارای بلوتوث میباشند.

 

سمعک های دارای تکنولوژی پلتفرم Inium sense:  

۱-سمعک Ria 2 pro

۲-سمعک Nera 2 pro

۳-سمعک Alta 2 pro

ویژگی منحصر به فرد این سمعک ها ظرافت و زیبایی و اندازه کوچک آنهاست و این ویژگی در کنار تکنولوژی و کیفیت صدای بی نظیر و همچنین قابلیت سازگاری با طیف وسیعی از وسایل جانبی این محصول را تبدیل به بهترین گزینه  برای ارائه به افراد کم شنوا ساخته است که زیبایی و کیفیت سمعک برای آنها از اهمیت فراوانی برخوردار است.

 

سمعک Ria 2:

این سمعک به کمک تکنولوژی پیشرفته خود در محیط های سخت شنیداری به بهترین شکل ممکن نیازهای بیمار را برآورده می کند و عملکرد خود را بر اساس اولویت های شنیداری بیمار تطبیق می دهد.

سمعک ria2

 

این گروه از سمعک ها، اشکال متنوع از سمعک های پشت گوشی استاندارد و سمعک پشت گوشی رسیور داخل کانال بسیار کوچک و ظریف و سمعک های داخل گوشی و نامرئی دارا می باشند.

 

اشکال متنوع سمعک

 

سمعک Alta 2:

- دارای تکنولوژی Brain hearing

- بهبود ۳۰ درصدی در کیفیت درک گفتا ر

- قدرت تفکیک بالای اصوات

- افزایش قابلیت توجه و تمرکز در محیط های مختلف

- درک بهتر گفتار در محیط های شلوغ

- دارای اشکال متنوع سمعک از پشت گوشی تا نامرئی

 

سمعک Alta

 

 

 

سمعک اتیکن مدا volta

 

سمعک  Nera 2:

- دارای تکنولوژی Brain hearing

- درک بهتر گفتار در محیط های مختلف

- افزایش قابلیت توجه و تمرکز در محیط های مختلف

- ارائه صدای با کیفیت بالا بدون فیدبک یا سوت

- دارای انواع مدلهای پشت گوشی و نامرئی

 

سمعک nera 2

 

سمعک های اوتیکن سوپرپاور و تخصصی کودکان:

بر اساس استاندارد شنوایی و سمعک در زمینه تجویز سمعک کودکان سمعک مناسب برای کودکان باید به گونه‌ای باشد که طیف وسیعی از سیگنال های گفتاری و دیگر سیگنال‌های صوتی به طور مداوم برای کودک قابل شنیدن گردد و در عین حال صدای خروجی سمعک راحت و ایمن باشد.

بر اساس این استاندارد سمعک مناسب برای کودکان می بایست از حداقل قابلیت های زیر برخوردار باشد:

- برای سازگاری با وسایل جانبی و پردازش دو گوشی به سیستم ارتباطی مجهز باشد.

- برای سازگاری با سیستم تلفن به تله کویل مجهز باشد.

- برای درب باتری مجهز به قفل باشد.

- دکمه های کنترلر روی سمعک قابلیت غیرفعال شدن داشته باشد.

- در برابر آب و گرد و غبار مقاوم باشد.

- به تکنولوژی تراکم دامنه مجهز باشد و از تعداد کانالهای قابل قبول برخوردار باشد.

- به سیستم مقابله با نویز مجهز باشد.

- به سیستم کاهنده نویز تطبیقی مجهز باشد تا در شرایط سخت شنیداری باعث بهبود نسبت سیگنال به نویز شود.

- از پهنای باند فرکانسی وسیعی برخوردار باشد.

- برای غلبه بر مناطق مرده حلزون مجهز به تکنولوژی انتقال فرکانسی باشد.

 

سمعک Sensei:

می توان گفت اولین سمعک تخصصی طراحی شده ویژه نوزادان و کودکان می باشد. سمعکهای خانواده sensei به صورت تخصصی برای خردسالان طراحی شده و برای این  طیف از افراد کم شنوا چندین ویژگی و تکنولوژی پیشرفته و منحصر به فرد را دارا است.

 

سمعک کودک sensei

 

سمعک های این خانواده در دو گروه می باشند:

۱-سمعک sensei

۲-سمعک sensei  sp

 

 

سمعک اتیکن ویژه کودکان

 

از دیگر ویژگی‌های این خانواده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دارای تکنولوژی منحصر به فرد velox

- سیستم مقابله با فیدبک

- دارای نشانگر LED

- مناسب برای کم شنوایی های شدید و عمیق

 

سمعک Dynamo:

این سمعک یک محصول ظریف، زیبا و در عین حال قدرتمند می باشد که با هدف به حداکثر رساندن قدرت درک گفتار طراحی شده است. این سمعک بر اساس پلتفرم Inium sense و تکنولوژی brain hearing ساخته شده است.

 

سمعک dynamo

 

از دیگر ویژگی های سمعک های داینامو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مجهز به سیستم مقابله با فیدبک

- مناسب برای کم شنوایی های شدید و عمیق

- دارای تکنولوژی انتقال فرکانسی

- دارای سیستم تراکمی تطبیقی

- سازگار با مجموعه متنوع از وسایل جانبی

 

سمعک داینامو

 

از دیگر مدلهای سمعک اتیکن که هم اکنون در بازار وجود دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

سمعک Get:

سمعک Get یک سمعک دیجیتال می باشد که تکنولوژی مورد استفاده در آن تکنولوژی Rise است. از ویژگی‌های این سمعک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دارای ۴ کانال پردازشی سیگنال

- دارای میکروفون دایرکشنال

- دارای مدل های مختلف پشت گوشی و داخل گوشی

- دارای مدارات کاهنده نویز

- دارای مدارات کنترل فیدبک

- دارای ۴ برنامه شنیداری

- دارای تله کویل

 

سمعک get

 

سمعک Ino:

سمعک Ino یک سمعک کاملاً دیجیتال و هوشمند می باشد که  در گروه سمعک های تکنولوژی rise2صدا قرار می‌گیرد.

 

سمعک ino

 

از دیگر ویژگی های سمعک های این خانواده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دارای ۸ کانال پردازش سیگنال

- پهنای باند فرکانسی ۸ کیلو هرتز

- دارای تکنولوژی رسیور داخل کانال برای نوع پشت گوشی

- دارای میکروفون دایرکشنال

- دارای مدارات کاهنده نویز

- دارای مدار کنترل فیدبک

- دارای ۴ برنامه قابل شنیداری

- دارای تله کویل

معرفی سمعک های جدید ۲۰۲۰ اتیکن

سمعک Geno

 

سمعک های جدید اتیکن

 

کمپانی اتیکن جهت توسعه محصولات نسل چهارم خود به تازگی از محصولات خانواده Geno رونمایی کرده است. این خانواده از سمعک ها با کیفیت صوتی بی نظیر و سرعت بالای پردازش اصوات در محیط های پر سر و صدا تجربه شنیداری بی نظیری را برای بیماران فراهم آورده و نیازها و اولویت های آنها را به خوبی پوشش می دهد . محصولات این خانواده در دو سطح عملکردی ۱و ۲ و در رده های محصولات پایه و متوسط عرضه شده اند. این سمعک ها در مدل های مختلف پشت گوشی استاندارد، پشت گوشی قوی، پشت گوشی میکرو با رسیور داخل کانال، داخل گوشی و نامرئی قابل سفارش می باشند.


تکنولوژی محصولات Geno

- تکنولوژی free focus:
این تکنولوژی حالتهای مختلف جهت داری صدا را شامل می‌شود و به بیماران امکان تمرکز برروی منابع صوتی مختلف را میدهد.

- تکنولوژی Geno feedback:
این تکنولوژی ضمن پیشگیری و حذف فیدبک اطلاعات گفتاری را بدون ایجاد تداخل در محتوای آنها ، حفظ و در اختیار بیمار قرار می‌دهد.

- تکنولوژی you matic:
این تکنولوژی امکان فیتینگ سمعک هر بیمار را متناسب با نیازهای ارتباطی او فراهم می‌کند و این یعنی شخصی‌سازی هر فیتینگ حتی در کم شنوایی های مشابه.

- تکنولوژی binaural coordination:
جهت برقراری ارتباط بین دو سمعک می باشد.

همچنین این خانواده از سمعکها قابلیت اتصال به وسایل جانبی و تلفن همراه در تمامی مدل ها را دارا می باشند.

از دیگر ویژگی های عملکردی سمعک های Geno می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ویژگی جهت داری صدا
- همزمانی دو گوشی
_ ارتباط بین دو سمعک
- پهنای باند فرکانسی تا ۸ کیلو هرتز
- دارای ۱۵ کانال و باند فرکانسی
- سیستم ضد فیدبک قوی
- دارای حافظه ثبت اطلاعات

 

ویژگی های سمعک جدید اتیکن

 

تکنولوژی محصولات Geno

 

خرید سمعک اتیکن از سمعک پیروزی

 

تجویز سمعک اتیکن در سمعک پیروزی

 

خانواده جدید سمعک های Geno از کمپانی اتیکن دانمارک با دارا بودن تمامی مدل های سمعک و متناسب با هر میزان کم شنوایی پاسخگوی نیازهای بیماران هستند و از جدیدترین تکنولوژی ۲۰۲۰ سمعک ها برخوردار می باشند.

 

جدیدترین سمعک سوپر پاور اوتیکن

- سمعک اکسید XCEED

سمعک های قدرتمند خانواده اکسید در دو مدل SP با باتری ۱۳ و الترا پاور UP با باطری ۶۷۵ و در سه سطح عملکردی یک، دو و سه با تکیه بر پردازش های فوق سریع پلاتفرم پیشرفته VELOX و برخورداری از قابلیت های کلیدی تکنولوژی BRAIN HEARING بهترین تجربه شنیدن و لذت همزمان بهره مندی از یک سمعک مدرن با ۴۸ کانال پردازشی را در افراد با کم شنوایی شدید و عمیق امکان پذیر کرده است.

 

سمعک سوپر پاور اوتیکن

 

ویژگی های سمعک اکسید


از ویژگی های سمعک اکسید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دارای ۴۸ کانال پردازش فرکانسی
- دسترسی به جزئیات سیگنال گفتاری با وضوح کامل
- تجربه شنیداری ۳۶۰ درجه
- قابلیت اتصال وایرلس بین دو سمعک
- اتصال با منابع صوتی مثل تلفن همراه
- دکمه های مجزا برای تنظیم صدا و برنامه ها
- تکنولوژی کنترل فیدبک

 

معرفی سمعک های Ruby

خانواده محصولات رابی در گروه سمعک های رده پایه کمپانی اتیکن است که در دو سطح عملکردی یک و دو با تکیه بر پردازش فوق سریع از پلتفرم velox s و برخوردار از ویژگی های پیشرفته ای مثل سیستم کنترل فیدبک پیشرفته جدید، قابلیت شارژ باتری و سیستم بلوتوثی ۲.۴ گیگاهرتز برای اتصال به گوشی می باشد.

این خانواده فقط شامل سمعک های پشت گوشی می باشد که در ۵ مدل اراده ارائه شده است:

۱- سمعک پشت گوشی استاندارد با قدرت پوشش تا ۸۵ دسی بل
۲-سمعک پشت گوشی پاور با پوشش تا ۱۰۵ دسی بل
۳- سمعک پشت گوشی mini rite
۴-  سمعک پشت گوشی minirite t که دارای تله کویل می باشد
۵-  سمعک پشت گوشی minirite r که قابل شارژ می باشد

 

سمعک Ruby

 

سمعک رابی اتیکن

 

از دیگر ویژگی‌های این خانواده دارا بودن سیستم مدیریت وزوزگوش، استاندارد ip68 و مقاومت در برابر گرد و خاک و آب می باشد. طراحی بی نظیر سمعک Ruby با بهره‌مندی از دگمه فشاری دوتایی امکان کنترل ولوم و تغییر برنامه های سمعک را آسان کرده است.



:: برچسب‌ها: سمعک اتیکن ,
:: بازدید از این مطلب : 546
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

انواع سمعک نامرئی

به‌طور کلی سمعک‌های نامرئی دو نوع هستند:

  1. سمعک‌های نامرئی سفارشی
  2. سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته (غیرسفارشی)

سمعک‌های نامرئی سفارشی نیاز به قالب‌گیری از مجرای گوش دارند و براساس شکل و اندازه مجرای گوش کاربر ساخته می‌شوند. اما، سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته نیاز به قالب‌گیری اولیه ندارند و آماده هستند.

سمعک‌های «کاملا داخل مجرا» (completely in canal) و سمعک «نامرئی داخل مجرا» (invisible in canal)، سمعک نامرئی سفارشی هستند که به‌صورت مخفف به این سمعک‌ها CIC و IIC نیز می‌گویند.

سمعک IIC معمولا از سمعک CIC کوچکتر و مخفی‌تر است، بنابراین استفاده از واژه نامرئی برای سمعک IIC صحیح‌تر است. در برخی برندها اندازه سمعک IIC و CIC یکسان است. نمای بیرونی سمعک‌های IIC، مشکی و نمای بیرون سمعک‌های CIC بِژ است.

پیش از تولید IIC، سمعک CIC کوچکترین سمعک موجود بود، به همین دلیل به سمعک کاملا داخل مجرا (CIC) هم سمعک نامرئی می‌گویند، اما این مدل در برخی برندها واقعا مخفی و پنهان نیست.

اکنون، کوچکترین سمعک‌های نامرئی IIC و CIC را کمپانی‌های اتیکن، فیلیپس، برنافن و سونیک تولید می‌کنند.

سمعک‌های نامرئی سفارشی مانند IIC و CIC، به‌دلیل این‌که براساس قالب ‌اولیه گوش در لابراتوار ساخته می‌شوند، به‌راحتی قابل تعمیر هستند. اما، سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته، برخلاف سمعک‌های CIC و IIC، در شرکت تولیدکننده ساخته می‌شوند و آماده تجویز هستند. به همین دلیل، اگر قصد خرید سمعک نامرئی پیش‌ساخته را دارید، حتما از شنوایی‌شناس خود در مورد شرایط تعمیر و خدمات پس از فروش سوال کنید.

سمعک‌های نامرئی، نام‌های متفاوتی بین کمپانی‌های تولید‌کننده سمعک دارند؛ ساندلنز (SoundLens)، نانو (Nano)، لیریک (Lyric)، سیلک (Silk) و... .

 

سمعک نامرئی داخل کانال

سمعک‌های IIC کوچکترین و سمعک‌های CIC کوچکترین و قوی‌ترین سمعک داخل گوشی هستند. برخی از سمعک‌های CIC که رسیور خیلی‌قوی دارند را می‌توان برای کم شنوایی‌های شدید تا عمیق (100 دسی‌بل) تجویز کرد.

قالب‌گیری صحیح و در نظر گرفتن سایر عوامل... در تجویز قوی‌ترین سمعک‌های داخل گوشی اهمیت زیادی دارد. بیشتر افراد تمایل دارند که از این نوع سمعک‌ها استفاده کنند، برای این‌که جنبه‌های زیبایی و اندازه سمعک برای آن‌ها خیلی مهم است.

اگر شما به دنبال خرید سمعک کوچک و مخفی هستید و کم شنوایی شما متوسط تا شدید یا حتی شدید تا عمیق است، سمعک‌های CIC انتخاب خوبی هستند، به علت این‌که آن‌ها تاحدی مخفی هستند و به اندازه کافی فضا برای آمپلی‌فایر و رسیور خیلی‌قوی (UP) و همچنین ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند اتصال با بلوتوث دارند.

سمعک‌‌های کاملا داخل مجرا (CIC) را می‌توان خیلی کوچک ساخت، اما آن‌ها را نمی‌توان طوری ساخت که کاملا نامرئی باشند. آن‌ها به اندازه کافی در عمق مجرای گوش قرار نمی‌گیرند که کاملا دیده نشوند. بااین‌حال، اگر مجرای گوش شما کمی بزرگ باشد، سمعک CIC خیلی دیده نمی‌شود.

اندازه و شکل مجرای گوش برای تجویز سمعک نامرئی خیلی مهم هست، در‌صورتی‌که اندازه مجرای گوش شما کوچک باشد، سمعک IIC و CIC از نظر مخفی و پنهان بودن با هم فرقی نمی‌کنند.

۷ روز امتحان کنید

سمعک‌های CIC و IIC در مجرای گوش و در معرض رطوبت و جرم گوش قرار می‌گیرند، بنابراین اشکال اصلی این سمعک‌ها این است که آسیب‌پذیرتر هستند و از سایر مدل‌ها بیشتر خراب می‌شوند. همچنین طول عمر باتری این دو مدل سمعک کوتاه است.

برخلاف سمعک‌های CIC، سمعک‌های IIC طوری ساخته می‌شوند، که در عمق مجرای گوش قرار بگیرند. قسمت خارجی سمعک‌های IIC در بیشتر موارد دیده نمی‌شود، به همین علت به آن‌ها سمعک نامرئی می‌گویند. سمعک نامرئی در عمق قسمت استخوانی مجرای گوش و در چند میلی‌متری پرده گوش قرار می‌گیرد.

معمولا نخ بی‌رنگی به این سمعک  وصل می‌شود، تا کمک به گذاشتن و برداشتن آن داخل گوش کند.

سمعک IIC

درصورتی‌که آناتومی مجرای گوش شما مناسب و بزرگ باشد، سمعک‌ IIC در عمق مجرای گوش شما قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود.

همان‌طور که در شکل نشان داده شده، برای این‌که IIC کاملا مخفی باشد، نیاز است که آن پس از خَم دوم مجرای گوش قرار گیرد.

در این موارد قطر مجرای گوش باید به اندازه کافی بزرگ، طول آن بلند و خَم مجرا هم مناسب باشد.

در عمق مجرای گوش قرار گرفتن این سمعک به میزان قابل‌توجهی می‌تواند «اثر انسداد» (صدای خود فرد در سرش یا گوشش بلندتر شنیده می‌شود) را کاهش دهد.

هنگامی که سمعک نامرئی IIC در قسمت غضروفی مجرای گوش خارجی قرار می‌گیرد، گاهی‌اوقات اثر انسداد اتفاق می‌افتد.

برخلاف قسمت غضروفی، قسمت استخوانی مجرای گوش هنگامی که فرد صحبت ‌کند از داخل مرتعش نمی‌شود.

در تجویز سمعک CIC و IIC قالب‌گیری مهم‌ترین قسمت است. درصورتی‌که قالب‌گیری به‌درستی و از عمق مجرای گوش انجام نشود، هنگام غذا خوردن و صحبت کردن سمعک به‌راحتی از گوش بیرون می‌آید و سوت می‌زند، صداهای گفتاری به خوبی تقویت نمی‌شوند و فرد فقط صداهای محیطی را می‌شنود.

قالبگیری سمعک

باتری سمعک‌های نامرئی، سایز 10 (زرد رنگ) است. به‌طور معمول طول عمر باتری آن‌ها 4 تا 7 روز است. البته با توجه به شدت کم شنوایی و سطح تکنولوژی سمعک و تعداد ساعاتی که در روز فرد از سمعک استفاده می‌کند، طول عمر باتری می‌تواند متغیر باشد.

شایان ذکر است، تا این زمان، سمعک نامرئی بدون باتری یا سمعک نامرئی شارژی تولید نشده است.

اکنون، برخی از کمپانی‌ها برای تولید سمعک‌های IIC وایرلس با هم رقابت می‌کنند. مسئله‌ای که تاکنون از نظر فنی برای آن‌ها مشکل بوده است. میزان تولید این سمعک کم خواهد بود، به علت این‌که این مدل سمعک برای همه افراد مناسب نیست.

بااین‌حال، ما انتظار داریم در سال‌های آینده بیشتر برندها شروع به ارائه سمعک‌های نامرئی وایرلس کنند.

آیا سمعک نامرئی برای همه افراد مناسب است؟

جواب کوتاه به این سوال خیر است. به دلیل این‌که بدون در نظر گرفتن نوع و میزان کم شنوایی، اندازه و شکل مجرای گوش شما ممکن است مانع اصلی در استفاده از این مدل سمعک باشد.

اگر مجرای گوش شما خیلی کوچک، خیلی باریک یا نامناسب باشد، گوش شما برای این مدل سمعک مناسب نیست.

برای این‌که تمام قطعات سمعک (میکروفون، آمپلی‌فایر و رسیور) در مجرای گوش شما کنار هم قرار بگیرند، نیاز به فضا مشخصی است.

برای اطلاع از بهترین سمعک های روز دنیا و خرید حتما به سایت طنین سمعک مراجعه کنید.

اگر اندازه مجرای گوش شما خیلی کوچک یا باریک باشد و فضای لازم را نداشته باشد، شما در این مورد آدم خوش شانسی نیستید.

شایان ذکر است، سمعک نامرئی برای نوزادان توصیه نمی‌شود، به علت این‌که مجرای گوش نوزادان رو به رشد است و اندازه آن خیلی کوچک است.

سمعک نامرئی داخل گوش

از نظر نوع و میزان کم شنوایی، سمعک  IIC برای کم شنوایی متوسط با الگوی ادیوگرام مسطح (Flat) مناسب است.

معمولا برای تجویز سمعک نامرئی، این نوع کم شنوایی بهترین حالت است.

اما در مورد سایر کم شنوایی‌ها، آیا سمعک IIC  انتخاب مناسبی هست؟

• کم شنوایی فرکانس‌های بالا

سمعک‌های نامرئی معمولا برای افراد دارای کم شنوایی در فرکانس‌های بالا مناسب نیستند.

به علت این‌که این افراد شنوایی خوبی در فرکانس‌های پایین دارند و فقط در فرکانس‌های بالا کم شنوایی دارند.

بنابراین وقتی که سمعک نامرئی را در مجرای گوش شان قرار می‌دهند، دچار گرفتگی یا انسداد غیر قابل‌ تحملی در گوش‌شان می‌شوند.

از نظر تئوری، می‌توان با قرار دادن سمعک نامرئی در قسمت استخوانی مجرای گوش تا حدی مشکل گرفتگی یا انسداد را در این موارد از بین برد.

اما ممکن است قرار گرفتن سمعک نامرئی کاملا در عمق کانال باعث احساس درد و ناراحتی شود و فرد نتواند از سمعک استفاده کند.

• کم شنوایی متوسط

همان‌طور که قبلا بیان شد، درصورتی‌که شکل و اندازه مجرای گوش شما مناسب باشد، سمعک‌های نامرئی انتخاب مناسبی برای کم شنوایی متوسط و مسطح هستند.

در کم شنوایی متوسط مشکلی از نظر انسداد وجود ندارد و بهره سمعک نامرئی به خوبی این میزان کم شنوایی را پوشش می‌دهد.

• کم شنوایی شدید

بیشتر شنوایی‌شناسان سمعک  IIC را برای فردی با کم شنوایی شدید پیشنهاد نمی‌کنند.

به علت این‌که بهره سمعک  IIC برای کم شنوایی شدید کم هست و نمی‌تواند این میزان کم شنوایی را به خوبی پوشش دهد.

در این موارد سمعک  CIC توصیه می‌شود. از نظر اندازه سمعک‌های  CIC کمی از سمعک‌های  IIC بزرگتر هستند.

• کم شنوایی عمیق

در حال حاضر، هیچ سمعک نامرئی برای افرادی که مبتلا به کم شنوایی عمیق هستند، وجود ندارد.

قیمت سمعک نامرئی

قیمت سمعک نامرئی هوشمند معمولا با دیگر مدل‌ها تفاوتی ندارد. همان‌طور که در قسمت قیمت سمعک ذکر شد، قیمت سمعک بستگی به سال تولید پردازشگر سمعک و سطح تکنولوژی به‌کار رفته در آن دارد و ظاهر سمعک تاثیری در قیمت آن ندارد. بنابراین، قیمت سمعک نامرئی IIC یا CIC با سمعک پشت گوشی، اگر پردازشگر و سطح تکنولوژی یکسانی داشته باشند، با هم تفاوتی نمی‌کند.

به‌طور کلی سمعک‌های نامرئی هوشمند از نظر سطح تکنولوژی به چهار گروه پایه (Basic)، محدوده متوسط (Mid-Range)، پیشرفته (Advanced) و عالی (Premium)  تقسیم‌بندی می‌شوند.

قیمت سمعک IIC، با توجه به سال تولید پردازشگر سمعک و سطح تکنولوژی آن از 4.000.000 تومان تا 10.000.000 تومان است.
با توجه به این‌که سمعک‌های CIC، قدیمی‌تر از سمعک‌های IIC هستند و از سطح تکنولوژی پایه هم در تولید این سمعک‌ها استفاده می‌کردند، قیمت سمعک CIC در برخی مدل‌ها ممکن است از سمعک IIC کمتر باشد. در سمعک‌های جدید معمولا قیمت سمعک IIC  با CIC یکسان است.

عکس سمعک نامرئی

شما وقتی قصد خرید دستگاهی را دارید، ممکن است اندازه آن برای شما مهم باشد. گوشی موبایل باید نازک‌تر باشد، لپ‌تاپ باید سبک‌تر باشد و سمعک باید کوچکتر باشد. وقتی اندازه سمعک برای شما مهم است، بهترین انتخاب سمعک‌های نامرئی است.

اما سوالی که این جا برای شما مطرح می‌شود، این است که سمعک نامرئی واقعا دیده نمی‌شود و 100% مخفی است؟ جواب به این سوال بستگی به اندازه و شکل مجرای گوش شما دارد.

اندازه و شکل مجرای گوش در افراد مختلف با هم متفاوت است. بنابراین، میزان مخفی بودن و دیده نشدن سمعک نامرئی هم در افراد مختلف با هم تاحدی متفاوت است. این‌که سمعک شما کاملا مخفی باشد و دیده نشود بستگی به شکل و اندازه مجرای گوش شما دارد. شما ممکن است در اینترنت عکس‌هایی از سمعک نامرئی ببینید که 100% نامرئی هستند و انتظار داشته باشید که سمعک شما هم دیده نشود.

اگر مجرای گوش شما بزرگ باشد، سمعک شما 100% نامرئی می‌شود، اما اگر مجرای گوش شما کوچک و باریک باشد، ممکن است سمعک شما کمی دیده شود. بنابراین به شما توصیه می‌شود هنگام خرید سمعک نامرئی بر اساس عکس‌هایی که در اینترنت مشاهده می‌کنید، در مورد اندازه سمعک‌تان قضاوت نکنید، ممکن است اندازه سمعک نامرئی شما مانند عکس‌های که از سمعک نامرئی در اینترنت مشاهده کرده‌اید، کوچک و مخفی باشد یا ممکن است کمی دیده شود.

ویژگی‌های سمعک نامرئی IIC

مانند هر وسیله دیگری سمعک‌های نامرئی هوشمند مزایا و معایبی دارند.

مزیت اصلی این سمعک محل قرار گرفتن آن در مجرای گوش است. قرار گرفتن در عمق مجرای گوش باعث می‌شود که گوش خارجی و مجرای گوش وظیفه خودشان را انجام دهند.

بدان معنی که حالت قیف مانند مسیر صدا به سمت پرده گوش حفظ می‌شود و تغییری نمی‌کند.

اگرچه این ویژگی احتمالا مهم‌ترین مزیت این مدل سمعک است، اما قرار گرقتن در عمق مجرای گوش باعث می‌شود که تمام قطعات الکترونیک سمعک در معرض جرم گوش و رطوبت قرار بگیرند.

سایر ویژگی‌های این سمعک عبارتند از:

  • برای کم شنوایی ملایم و متوسط
  • کوچکترین و ظریف‌ترین سمعک داخل گوشی
  • تمام قطعات سمعک در یک پوسته پلاستیکی خیلی کوچک است
  • دیده نمی‌شود (کاملا نامرئی)
  • در عمق مجرای گوش (در قسمت خم دوم) قرار می‌گیرد

مزایای سمعک نامرئی IIC

1. سایز کوچک و ظاهری نامرئی

 

سمعک‌های IIC تقریبا مخفی هستند، به‌طوری‌که افراد اطراف شما متوجه نمی‌شوند که شما از سمعک استفاده می‌کنید.

سمعک‌های داخل گوشی انواع مختلفی دارند، بااین‌حال، سمعک‌های IIC کوچکترین مدل هستند و در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرند.

اگر شما تمایلی به استفاده از سمعک پشت گوشی ندارید، سمعک نامرئی ممکن است انتخاب مناسبی برای شما باشد.

2. کیفیت صدای طبیعی

به علت این‌که این سمعک‌ها در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرند، لاله گوش نشانه‌های طبیعی صدا را حفظ می‌کند.

هیچ سیم یا تیوبی بر سر راه انتقال صدا وجود ندارد و سمعک در قسمت لاله گوش قرار نمی‌گیرد، بنابراین صداها به‌صورت طبیعی وارد مجرای گوش شما می‌شوند.

میکروفون این سمعک داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد، بنابراین شما می‌توانید صدای تلفن یا موبایل را بهتر بشنوید.

همچنین حفظ اکوستیک طبیعی فراهم شده توسط لاله گوش به مکان‌یابی و جهت‌یابی صداهای جلو و عقب شما کمک می‌کند.

کیفیت صدای طبیعی‌تر این سمعک‌ها سبب می‌شود که بیشتر افرادی که سمعک IIC استفاده می‌کنند، راحت‌تر و سریع‌تر به آن عادت کنند.

3. کارایی بهتر

محل قرار گرفتن سمعک IIC نسبت به سمعک‌های دیگر به پرده گوش نزدیکتر است.

در نتیجه برای رسیدن به بلندی صدای مناسب به بهره زیاد یا حداکثر خروجی صدا نیاز نیست.

همچنین بهره کمتر منجر به باقیمانده فشار صوتی کمتری در مجرای گوش می‌شود، به‌طوری‌که احتمال فیدبک (سوت سمعک) را کاهش می‌دهد، به‌ویژه هنگامی که فرد با تلفن صحبت می‌کند.

محدودیت‌ها و معایب سمعک نامرئی IIC

1. قدرت کمتر به علت رسیور کوچکتر

سمعک‌های نامرئی IIC برای افرادی مبتلا به کم شنوایی ملایم یا متوسط مناسب است.

به علت این‌که بلندگو (رسیور) و آمپلی‌فایر این سمعک‌ها کوچک هستند، در نتیجه بهره (قدرت) کمی دارند. بنابراین، این سمعک‌ها برای افرادی با کم شنوایی شدید یا عمیق توصیه نمی‌شود.

2. جرم گوش همیشه مشکل‌ساز است

برای افرادی که سمعک نامرئی استفاده می‌کنند، جرم گوش (Ear wax) همیشه مشکل‌ساز است.

جرم گوش باعث آسیب به بلندگو سمعک و میکروفون سمعک می‌شود. به دلیل این‌که جرم گوش داخل بلندگو یا میکروفون می‌رود و باعث خرابی آن‌ها می‌شود.

این مشکل ممکن است برای شما هم گاهی‌اوقات اتفاق بیفتد، بستگی به ساختار جرم گوش شما دارد.

شکل مجرای گوش در سمعک نامرئی

هنگام خرید سمعک نامرئی هوشمند به این مورد توجه کنید، برای این‌که پس از اتمام گارانتی شما باید برای تعمیر سمعک‌تان هزینه بپردازید.

نگهداری این مدل سمعک نسبت به سمعک‌ها دیگر باید با دقت بیشتری انجام شود.

به علت این‌که سمعک‌های نامرئی در برابر جرم گوش و رطوبت داخل مجرای گوش آسیب‌پذیرتر هستند.

3. فاقد میکروفون جهت‌دار (دایرکشنال)

یکی از معایب اصلی سمعک نامرئی این است که به علت کوچک بودن فقط یک میکروفون دارند.

استفاده از تکنولوژی میکروفون‌های دایرکشنال در این سمعک‌ها امکان‌پذیر نیست.

میکروفون در سمعک‌های نامرئی یک میکروفون بدون جهت است، به‌طوری‌که به تمام صداهای اطراف شما حساس است.

در نتیجه در حضور نویز زمینه، همیشه عملکرد مطلوبی ندارند. بیشتر سمعک‌های بزرگتر دو یا چند میکروفون دارند.

ویژگی دایرکشنالیتی در محیط‌های پُر سر و صدا، نویزهای اطراف و پشت سر را کاهش می‌دهد، در نتیجه به شنیدن و تشخیص صدای گوینده روبروی شما کمک می‌کند.

برای مثال، اگر شما برای صرف شام به رستوران رفته‌اید، دایرکشنالیتی اتوماتیک روی فردی که روبروی شما نشسته تمرکز می‌کند و صدای افرادی که پشت سر شما نشسته‌اند را کاهش می‌دهد.

سمعک‌ نامرئی IIC از نشانه‌های طبیعی صدا که توسط لاله گوش فراهم می‌شود، استفاده می‌کند.

میکروفون این سمعک تمامی صداهای اطراف شما را به یک میزان دریافت می‌کند، بنابراین گاهی‌اوقات با این سمعک‌ها ممکن است تشخیص گفتار در محیط‌های نویزی مشکل‌تر شود.

4. برای همه افراد مناسب نیست

مجرای گوش باید اندازه و شکل مناسبی داشته باشد، تا بتوان سمعک IIC را تجویز کرد.

گوش هر فردی با فرد دیگری متفاوت است، گوش برخی از افراد کوتاه‌تر یا خیلی باریک‌تر است.

اگر مجرای گوش شما خیلی کوچک است یا شکل مجرای گوش طوری است که سمعک IIC را نمی‌توان در عمق مجرا قرار داد، این سمعک ممکن است برای شما انتخاب مناسبی نباشد.

5. بینایی و مهارت‌دستی

اگر شما مشکل بینایی دارید یا مهارت‌ دستی شما ضعیف است یا این‌که شما نمی‌توانید سمعک را در عمق مجرای گوش‌تان قرار دهید، سمعک نامرئی هوشمند برای شما توصیه نمی‌شود.

6. اثر انسداد

به علت فضای کم فقط استفاده از لوله تهویه کوچک امکان‌پذیر است، بنابراین احتمال افزایش اثر انسدادی (شنیدن صداهای داخلی) در این مدل بیشتر است، به‌ویژه برای افرادی که در فرکانس‌های بم کم شنوایی ندارند یا کم شنوایی خفیفی دارند.

7. فیدبک (سوت سمعک)

سمعک نامرئی IIC ممکن است هنگام صحبت کردن و جویدن سوت بزند، به علت این‌که سطح بیرونی این سمعک کوچکتر است، به‌ویژه اگر مجرای گوش شما مستقیم باشد.

8. کوتاه بودن طول عمر باتری

یکی از معایب سمعک نامرئی طول عمر کوتاه باتری آن است. هر چه اندازه باتری سمعک کوچکتر باشد، ظرفیت آن هم کمتر خواهد بود.

سمعک‌های نامرئی خیلی کوچک هستند، در نتیجه کوچکترین سایز باتری (سایز 10) در آن‌ها استفاده می‌شود و نسبت به سمعک‌های بزرگتر نیاز است که باتری آن‌ها زودتر تعویض شود.

بهترین سمعک نامرئی

جدیدترین و بهترین سمعک‌های نامرئی IIC، که  6 برند بزرگ سمعک آن‌ها را تولید می‌کنند، عبارتند از:

1. اتیکن

جدیدترین سمعک‌های نامرئی اتیکن

Ria2 Pro IIC, Nera2 Pro IIC, Alta2 Pro IIC, Siya IIC, OPN IIC

کمپانی اتیکن مجموعه‌ای بی‌نظیر از سمعک‌های نامرئی IIC را طراحی و به بازار سمعک ارائه داده است.

وقتی از این سمعک‌ها استفاده می‌کنید، به علت مخفی بودن برای دیگران جلب توجه نمی‌کند.

سمعک‌های نامرئی وایرلس جدید اتیکن این امکان را به شما می‌دهند که علاوه بر نامرئی بودن، شما بتوانید از استریمر (رابط) موبایل، تلویزیون و ریموت کنترل نیز استفاده کنید.

کوچکترین سمعک هوشمند اتیکن طوری طراحی شده تا خیلی راحت در عمق مجرای گوش شما قرار بگیرد، به‌طوری‌که هیچ کسی آن را نبیند یا اینکه متوجه نشود که شما از سمعک استفاده می‌کنید.

شما می‌توانید کم شنوایی‌تان را از دیگران پنهان کنید و همچنان از مزایای تکنولوژی‌های جدید صنعت سمعک بهره ببرید، بدون اینکه تغییر قابل‌توجهی در ظاهرتان بدهید.

سمعک نامرئی جدید اتیکن

بهترین سمعک نامرئی اتیکن علاوه بر این‌که دیده نمی‌شود، متناسب با سبک زندگی شما طراحی شده، به‌طوری‌که هیچ اختلالی در زندگی روزمره شما ایجاد نمی‌کند.

شما می‌توانید بدون این‌که جلب توجه برای دیگران کنید، در تمام جنبه‌های زندگی فعال باشید و مشارکت داشته باشید.

در طول روز، سطح صدا به طور اتوماتیک متناسب با محیطی که شما در آن قرار دارید، تغییر می‌کند.

بنابراین، شما همیشه می‌توانید مثل سایران بشنوید و در تمام فعالیت‌ها حضوری فعال داشته باشید.

این سمعک حداقل تاثیر ممکن را روی سایر جنبه‌های زندگی شما دارد، وقتی شما از آن استفاده می‌کنید; به‌راحتی می‌توانید با تلفن صحبت کنید، مهم نیست فِرم عینک‌تان چه شکلی باشد یا این‌که چطور موهای خود را کوتاه کرده‌اید.

سمعک نامرئی IIC اتیکن صدا را همان‌طور دریافت می‌کند، که گوش‌های شما برای دریافت صدا آفریده شده‌اند.

بر اساس جدیدترین و پیشرفته‌ترین تکنولوژی به کار رفته در سمعک‌های اتیکن Inium Sense و Velox سمعک‌های نامرئی اتیکن متناسب با هر بودجه‌ای در سه سطح تکنولوژی ارائه می‌شود.

آن‌ها صداها را طوری تقویت می‌کنند، که شما همیشه شفاف و واضح بشنوید. با این سمعک‌ها شما قادر خواهید بود که با اعتماد به نفس در تمام فعالیت‌ها مشارکت کنید.

2. ریساند

جدیدترین سمعک نامرئی ریساند (LiNX 3D IIC)

کمپانی ریساند پلتفرم جدیدی به‌نام LiNX 3D را به بازار سمعک عرضه کرد. این سمعک جدید ارتقاء یافته سمعک LiNX 2 (اولین سمعک ساخته‌شده برای آیفون، MFi) است.

این پلتفرم شامل تمامی مدل‌ها از جمله سمعک نامرئی IIC است. سمعک نامرئی  LiNX 3D IIC کوچکترین سمعک داخل گوشی گروه LiNX 3D می‌باشد.

به علت این‌که خیلی کوچک است، استفاده از مزایای تکنولوژی وایرلس در این سمعک امکان‌پذیر نیست.

بااین‌حال، به علت مخفی بودنش درخواست برای این سمعک همیشه وجود دارد.

این سمعک فقط برای افرادی تجویز می‌شود، که میزان کم شنوایی‌شان در فرکانس‌های بم حداکثر 60 دسی‌بل و در فرکانس‌های بالا حداکثر 75 دسی‌بل باشد. به علت این‌که فقط رسیور LP  در این سمعک قابل استفاده می‌باشد.

سمعک نامرئی ریساند

با انتخاب بهترین سمعک نامرئی ریساند شما برخی از مزایا و امکانات را از دست می‌دهید.

به‌عنوان نمونه، در سمعک نامرئی تله‌کویل وجود ندارد. همچنین استفاده از ویژگی دایرکشنالیتی در سمعک نامرئی امکان‌پذیر نیست، برای این‌که سمعک شما فقط یک میکروفون دارد.

با سمعک نامرئی IIC ریساند شما نمی‌توانید صدا را کم و زیاد کنید.

علاوه بر این، با این سمعک انتقال مستقیم صدا از گوشی موبایل آیفون به سمعک و ارتباط وایرلس بین سمعک گوش راست و چپ و استفاده از سایر لوازم جانبی وایرلس امکان‌پذیر نیست.

3. ویدکس

سمعک IIC ویدکس به اندازه کافی کوچک است، تا در عمق مجرای گوش قرار بگیرد و دیده نشود. ظرافت و کیفیت صدای بی‌نظیر ویدکس باعث می‌شود تا سمعک نامرئی ویدکس یک انتخاب مناسب برای شما باشد. تکنولوژی سمعک IIC ویدکس، تکنولوژی نسبتا قدیمی (Menu) است، بااین‌حال، هنوز برخی از این تکنولوژی و صدای فوق‌العاده استفاده می‌کنند. این سمعک در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرد، بنابراین هیچ قسمتی از آن دیدن نمی‌شود.

آیا سمعک IIC ویدکس واقعا نامرئی است؟ بله، اما همان‌طور که قبلا گفته شد، فضای مجرای گوش شما برای این‌که سمعک نامرئی داخل آن قرار بگیرد، خیلی مهم است. در مواردی که گوش مجرای باریک یا خم شدیدی داشته باشد، مدل IIC انتخاب مناسبی نیست.

سمعک Widex Menu IIC در سه سطح تکنولوژی +IIC 5 ،IIC 3 و IIC 10 تولید می‌شود.

 

سمعک نامرئی ویدکس

ویژگی‌های مهم سمعک نامرئی ویدکس:

  • تجویز دقیق: هر سمعک IIC، متناسب با مجرای گوش ساخته می‌شود تا بهترین عملکرد را داشته باشد.
  • مکان‌یابی بهتر: کاربران سمعک می‌توانند بهتر تعیین کنند که منبع صدا کجاست و صدا از کجا می‌آید.
  • در همه جا قابل استفاده است.
  • دوام: تمامی قطعات بصورت یک واحد ساخته می‌شود تا دوام بیشتری داشته باشد.
  • راحتی بیشتر: از چند قطعه تشکیل نشده، بنابراین استفاده از آن راحت‌تر است.

4. سیگنیا (زیمنس) 

  • Insio Primax IIC

زیمنس Insio Primax IIC را چند سال قبل معرفی کرد. در آن زمان، این قوی‌ترین سمعک نامرئی بود که به خوبی کم شنوایی‌های تا حد شدید هم پوشش می‌داد. این سمعک نامرئی در سه سطح تکنولوژی 5px، 3px و 7px تولید می‌شود. این سمعک نامرئی زیمنس (Insio Primax) وایرلس است.

  • Insio Nx IIC

سیگنیا (زیمنس) در اواخر سال 2018 سمعک نامرئی Nx را به‌عنوان آخرین محصول این پلتفرم جدید معرفی کرد. تمامی مدل‌های Nx مستقیم و بدون واسطه به محصولات اَپل (Apple) از طریق بلوتوث متصل می‌شوند (Made For iPhone)، اما سمعک Insio Nx IIC این ویژگی را ندارد، به عبارت دیگر وایرلس نیست. جدیدترین سمعک نامرئی (IIC) سیگنیا در سه سطح تکنولوژی 5Nx، 3Nx و 7Nx تولید می‌شود.

  • Signia Insio Silk Nx

سیگنیا در گذشته سمعک‌های فوری (بدون نیاز به قالب‌گیری) تولید کرده است، اما آن‌ها می‌گویند که Silk اولین سمعک فوری کاملا داخل مجرا (CIC) است، که تقریبا نامرئی و آماده برای استفاده است. این سمعک جدید بر روی آخرین تراشه Nx تولید شده است. آن طوری طراحی شده تا برای 80 درصد مجراهای گوش قابل تجویز باشد. Silk یک سمعک CIC است، بااین‌حال، برای بعضی از افراد خوش شانس واقعا نامرئی است. البته دیده نشدن سمعک به اندازه مجرای گوش شما بستگی دارد.

سمعک Silk را می‌توان با استفاده از پروب‌های مخروطی انعطاف‌پذیر بصورت فوری و بدون قالبگیری تجویز کرد. برای گوش‌های متفاوت پروب‌های مخروطی با اندازه‌های متفاوت موجود می‌باشد. این سمعک پس از آزمون شنوایی، برای شما قابل تجویز است.

شایان ذکر است، با توجه به این‌که سمعک‌های Silk پیش‌ساخته هستند، پیش از خرید سمعک درباره شرایط تعمیرات این سمعک از شنوایی‌شناس خود سوال کنید.

سمعک نامرئی سیگنیا (زیمنس)



:: برچسب‌ها: سمعک ایران , سمعک نامرئی , سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

سمعک یونیترون (Unitron) ساخت کشور کانادا می باشد و مانند برند فوناک از زیرشاخه‌های شرکت sonova هستند که از سازندگان اصلی و به نام تجهیزات کمک شنوایی برای افراد کم شنوا می باشند. شرکت سمعک یونیترون فعالیت خود را در کانادا از سال ۱۹۶۴ در ایالات اونتاریا کانادا شروع کرد. کمپانی یونیترون در ۴۶ کشور از جمله ایران دارای نمایندگی انحصاری می باشد. شرکت سمعک یونیترون در این سال‌ها محصولاتی با کیفیت به بازار عرضه کرده و از پیشگامان صنعت سمعک در میان کمپانی های مطرح دنیا بوده است. سمعک پیروزی ارائه دهنده تمامی مدل های برند یونیترون است و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران سمعک پیروزی تماس بگیرید.


تکنولوژی های سمعک یونیترون


- Speech zone
هر دو سمعک با هم کار می‌کنند تا به طور خودکار حتی در سخت‌ترین شرایط شنیداری گفتار را ردیابی کنند.

 

- Learn now
تنظیمات برگزیده خود برای میزان بلندی صدا و همچنین راحتی و شفافیت صدا در شرایط مختلف را به سرعت به سمعک منتقل میکند.

 

- Duolink
هنگامی که تغییری در میزان صدا یا برنامه یک سمعک انجام می‌شود هر دو سمعک در هر دو طرف تنظیم می شوند.

 

- Antishock
به سرعت صداهای بلند ناگهانی و ناخواسته را بدون تاثیر بر کیفیت صدا کاهش می دهد.

 

توصیه میکنم مقاله های بیشتری درباره سمعک یونیترون در نت بخوانید. 

 

- Binaural phone
هر دو گوش به صورت اتوماتیک سیگنال شنیداری را که از سوی گوش مخالف می اید بدون نیاز به ابزار جداگانه دریافت می کنند.

 

- برنامه خودکار 
برای کمک به شما در تجربه بهترین کیفیت صدا به طور مداوم محیط را شناسایی کرده و تنظیمات مناسب را انجام می‌دهد.

 

- خودآموز
خودآموز به تدریج موارد برگزیده شنیداری شما را بر اساس موقعیت فرا می گیرد و آنها را به طور خودکار اعمال می‌کند.

 

- اثر لاله گوش
محل میکروفون های سمعک را تصحیح می کند تا صدای طبیعی تر را بشنوید.

 

- تلفن دو گوشی
برای بهبود وضوح و درک بهتر گفتار به طور خودکار مکالمات تلفنی را در هر دو گوش می شنوید.

 

- بالانس صدای طبیعی
به صورت متوالی تنظیمات سمعک را انجام داده و کنترل می کند تا کیفیت طبیعی صدا حذف نشود.

 

- میکروفون های جهت دار انطباقی 
با تمرکز بر صداهای موجود در مقابل شما و کم کردن میزان صدا های پس زمینه از دیگر جهت ها، میزان دریافت صوتی را افزایش می‌دهد.

 

- میکروفون جهت دار انطباقی چند بانده

با تمرکز بر صدا های موجود در مقابل شما و ردیابی و کم کردن چند منبع نویز پس زمینه باعث بهبود در گفتار می شود.

 

- کنترل فیدبک
صداهای آزار دهنده یا فیدبک را فورا از بین میبرد.

 

- حذف صدای باد
میزان صدای باد را کم کرده و سبب می شود که راحت تر صدا را بشنوید.

 

- ثبت داده ها
میزان استفاده از سمعک را پیگیری کرده و در مراحل بعدی برای انجام تنظیمات به شما کمک می کند.

 

- تلفن آسان اتوماتیک (easy-t)
به طور اتوماتیک به برنامه تلفن تغییر میکند.

 

- تکنولوژی smart focus
این تکنولوژی به معنای قابلیت تمرکز هوشمند می باشد. تمرکز هوشمند ارگانیک، ۴ پارامتر را برای دستیابی به درک بهینه گفتار و حفظ کیفیت صدای طبیعی ترکیب کرده است:
۱- میکروفون جهت دار چند جهته
۲- تقویت گفتار
۳- کاهش نویز
۴- افزایش بهره

 

سمعک یونیترون


این پارامتر را به طور گسترده به صورت گروهی موجب بهینه‌سازی عملکرد تشخیص گفتار می‌شود. نسل بعدی تمرکز هوشمند، smart focus 2 می باشد که دارای دو ویژگی اساسی است:
۱- تقویت گفتار
۲-کاهش نویز زمینه
بیماران با این تکنولوژی تجربه بهتری از سیستم شنوایی خود با سمعک را خواهند داشت و به ویژه در محیط های شلوغ تر. در این تکنولوژی با کاهش سطح نویز محیط و تقویت گفتار سبب سهولت در گوش دادن و درک و فهم بهتر صدا می شویم. 

 

برای اطلاع از بهترین سمعک های روز دنیا و خرید حتما به سایت طنین سمعک مراجعه کنید.

معرفی انواع سمعک یونیترون

سمعکهای یونیترون طیف وسیعی از سمعکها در انواع پشت گوشی استاندارد، پشت گوشی با رسیور داخل کانال و سمعک های داخل گوشی و نامرئی را شامل می شود که در زیر به شرح آنها می پردازیم.


سمعک Insera

این گروه از سمعکهای یونیترون دارای پلتفرم tempus که جدیدترین پلتفرم ارائه شده توسط کمپانی یونیترون کانادا است، می باشند و فقط شامل سمعک های از نوع داخل گوشی هستند. مدل های داخل گوشی شامل cic,iic,canal,minicanal وfull shell میباشند.
از لحاظ تکنولوژی این خانواده سمعکها در ۵ رده 500, 600 , 700 , 800 و pro قابل ارائه هستند.
این گروه از سمعک ها برای افت های شنوایی از متوسط تا شدید مناسب می باشند.

 

سمعک یونیترون مدل insera


-Insera 500

این سمعک دارای ۶ باند و کانال فرکانسی می باشد و مجهز به ردیاب تلفن به صورت خودکار (easy-t) و مدار پوشاننده وزوز گوش است. در این گروه می توان برای مدل iic ریموت کنترل نیز سفارش داد.

 

- سمعکInsera 600 

دارای ۱۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به easy-t , تلفن دو گوشی خودکار و مدار پوشانده وزوز گوش و ریموت کنترل می باشد.

 

- سمعکInsera 700

دارای ۱۶ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به easy-t , تلفن دو گوشی خودکار، مدار پوشاننده وزوز، sound locator و ریموت کنترل می باشد.

 

- سمعکInsera 800

دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به easy-t، مدار پوشاننده وزوز، speech zone ،sound locator، تلفن دو گوشی خودکار و ریموت کنترل می باشد. برای خرید سمعک های یونیترون و سایر برندها می توانید به سمعک پیروزی مراجعه کنید یا تماس بگیرید.

 

سمعک سوپر پاور MAX

این سمعک برای افت شنوایی شدید تا عمیق مناسب می باشد و در سه رده قابل ارائه هست:

-MAX E
-MAX 6
-NAX 20

 

سمعک سوپرپاور MAX

 

سمعک یونیترون مدل MAX

 

خرید سمعک یونیترون


سمعک Max E
این سمعک ۶ باند و کانال فرکانسی دارد.و مجهز به سیستم  Duolink ,easy-t میباشد.

 

- سمعک Max 6

دارای ۶ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم Duolink ,easy-t هست. و دارای ۲ برنامه شنیداری میباشد.

 

سمعک یونیترون در بخش های مختلف عملکرد نسبتا خوبی داشت. برای اطلاع بیشتر میتوانید به وبسایت مراجعه کنید.

- سمعک Max 20

دارای ۲۰ کانال و بیس باند فرکانسی می باشد و مجهز به easy-t ,Duolink نیز هست. و ۶ برنامه شنیداری قابل تنظیم دارد.

از دیگر مشخصات سمعک های گروه max می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دارای ولوم کنترل دستی
- تکنولوژی حذف نویز باد
- مدار کنترل فیدبک
- کنترل تطبیقی خودکار سمعک
- قابلیت اتصال به ریموت کنترل
- مجهز به استانداردهای محافظت در مقابل گرد و خاک
- مجهز به تکنولوژی خودآموز جهت افزایش درک گفتار

سمعک یونیترون در بخش های مختلف عملکرد نسبتا خوبی داشت. برای اطلاع بیشتر میتوانید به وبسایت مراجعه کنید.
سمعک QUANTUM 2

خانواده سمعک های کوانتوم شامل انواع سمعک پشت گوشی و داخل گوشی می باشد. در این گروه از سمعک ها در مدل های داخل گوشی مدل micro cicنیز وجود دارد. این سمعکها برای افت های شنوایی از ملایم تا شدید مناسب می باشند و از لحاظ تکنولوژی در ۵ رده موجود می باشند:

-Quantum 2 E
-Quantum 2 10
-Quantum 2 16
-Quantum 2 20
-Quantum 2 pro

 

سمعک QUAVTUM

 

سمعک برند یونیترون مدا QUANTOM

 

 

- سمعک Quantum2 E
در ۶ کانال و باند فرکانسی می باشد که در مدلهای مختلف پشت گوشی و داخل گوشی قابل سفارش است .این سمعکها فول دیجیتال هستند و مجهز به مدارات کاهش وزوز و ریموت کنترل می باشد.

 

- سمعک Quantum2 10
دارای ۱۰ کانال و باند فرکانسی می باشد. سمعک فول دیجیتال و مجهز به تلفن دو گوشی خودکار، دو برنامه شنیداری مختلف، مدار کاهنده وزوزگوش و ریموت کنترل هست.

 

- سمعک Quantum2 16

دارای ۱۶ کانال و باند فرکانسی می باشد. سمعک فول دیجیتال ،مجهز به تلفن دو گوشی خودکار، سه برنامه شنیداری اتوماتیک ،مدار پوشاننده وزوزگوش و ریموت کنترل می باشد.

 

توصیه میکنم مقاله های بیشتری درباره سمعک یونیترون در نت بخوانید. 

 

- سمعک Quantum2 20

دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد. سمعک فول دیجیتال ،مجهز به تلفن دو گوشی خودکار، چهار برنامه شنیداری اتوماتیک، مدار پوشاننده وزوزگوش وریموت کنترل می باشد.

 

- سمعک Quantum2 pro

دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد. سمعک فول دیجیتال ،مجهز به تلفن دو گوشی خودکار، speech zone , که باعث ردیابی بهترین گفتار در محیط های سخت شنیداری می‌شود و همچنین دارای چهار برنامه شنیداری مختلف و مدار پوشانده وزوز گوش و ریموت کنترل می باشد.

 

سمعک STRIDE

این خانواده سمعک یونیترون نیز دارای پلتفرم جدید tempus می باشند که در انواع مدلهای پشت گوشی، داخل گوشی و نامرئی قابل سفارش برای بیماران هستند.این خانواده از سمعکهای یونیترون برای افت شنوایی از ملایم تا شدید مناسب می باشند و از لحاظ تکنولوژی در ۵ رده قابل ارائه هستند:

-stride 500
-stride 600
-stride 700
-stride 800
-stride pro


- سمعک stride 500

این سمعک دارای ۶ کانال و باند فرکانسی می باشد. این سمعک هم از نوع فول دیجیتال و مجهز به تنظیم دستی ولوم، برنامه my music که باعث بهبود تجربه گوش دادن به موسیقی میشود، میکروفون تطبیقی اتوماتیک ، مدارات کاهنده وزوز گوش و ریموت کنترل می باشد.

 

- سمعک stride 600

این سمعک دارای ۱۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و از نوع فول دیجیتال و مجهز به تلفن دو گوشی، my music ، مدارات کاهنده وزوز گوش و ریموت کنترل می باشد.

 

- سمعک stride 700

این سمعک دارای ۱۶ کانال و باند فرکانسی می باشد و از نوع فول دیجیتال و مجهز به تلفن دو گوشی، my music ، مدارات کاهنده وزوز گوش و ریموت کنترل می باشد.

 

تنوع سمعک در دنیا زیاد است میتوانید از سایت طنین سمعک هم استفاده لازم را بکنید.

 

- سمعکstride 800

این سمعک دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و از نوع فول دیجیتال، مجهز به تلفن دو گوشی و مدارات کاهنده وزوز گوش و my music، speech zone و ریموت کنترل می باشد.

 

- سمعک stride pro

این سمعک نیز دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و از نوع فول دیجیتال، مجهز به تلفن دو گوشی، مدارات کاهنده وزوزگوش ،ریموت کنترل و my music ,speech zone می باشد.

 

 سمعک stride pro

 

سمعک یونیترون مدل stride

 

تنوع سمعک در دنیا زیاد است میتوانید از سایت طنین سمعک هم استفاده لازم را بکنید.

 


سمعک MOXI

این سمعک ها در گروه سمعکهای پشت گوشی با رسیور یا بلندگوی داخل گوشی (ric) هستند که از لحاظ شکل و اندازه بسیار کوچک و با طراحی زیبا می باشند و به دلیل طراحی زیبا در بین بیماران از محبوبیت ویژه ای برخوردار می باشند. این گروه از سمعکهای یونیترون با قابلیت استفاده از سه سایز رسیور یا بلندگو برای انواع کاهش شنوایی از ملایم تا شدید قابل تجویز می باشند.
سمعک های moxi از لحاظ تکنولوژی در ۵ رده 500، 600، 700، 800 و pro قابل سفارش می باشند.

 

سمعک moxi

 

 

 سمعک یونیترون با باتری قابل شارژ


این خانواده از سمعک یونیترون با سیستم شارژر باطری نیز قابل سفارش هستند.

 

سمعک moxi fit


از دیگر ویژگی های این خانواده از سمعک های یونیترون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارای تکنولوژی پیشرفته speech zone جهت ردیابی دقیق گفتار
- دارای تکنولوژی Autp pro که به منظور تغییر شدت صدا می باشد.
- دارای کیفیت بسیار بالای صدا
- دارای برنامه های دستی و اتوماتیک
- دارای قابلیت تلفن دو گوشی
- مجهز به تکنولوژی smart focus
- دارای تکنولوژی مدیریت فیدبک بسیار قوی که مانع از سوت زدن سمعک می شود.
- سیستم self learning که همان قابلیت آموزش پذیری سمعک است.
- دارای سیستم Duo link که جهت هماهنگی تنظیم بین دو سمعک می باشد.

سمعکهای خانواده moxi در حال حاضر در دو گروه ارائه می شوند:

۱-سمعک moxi fit
۲-سمعک moxi now

 

 قالبا سمعک های یونیترون میتواند عملکرد قابل توجهی داشته باشد. برای همین به این سایت هم مراجعه کنید.

 

سمعک های moxi fit
این گروه از سمعک های پشت گوشی ric یا رسیور داخل کانال در ۵ رده از لحاظ تکنولوژی قابل سفارش می باشند.

 

سمعک یونیترون مدل moxi fit

 

 

سمعک یونیترون موکسی فیت

 

- سمعک moxi fit 500

این گروه از سمعکهای پشت گوشی ric دارای ۶ کانال و باند فرکانسی می باشد. این سمعک فول دیجیتال می باشد و مجهز به سیستم speech zone، مدار کاهنده وزوز گوش و ریموت کنترل میباشد. این گروه سمعکها دارای سه سایز بلندگو می باشد که می تواند افت شنوایی از حد ملایم تا شدید را پوشش دهند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید در این سایت مقاله های بیشتری نیز بخوانید. 

- سمعک moxi fit 600

این سمعک از نوع فول دیجیتال و دارای ۱۰ باند و کانال فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم easy-t ، تلفن دو گوشی ، speech zone ، و مدارات کاهنده وزوز گوش و ریموت کنترل می باشد. این سمعکها نیز دارای سه سایز بلندگو هست.

 

- سمعک moxi fit 700

این سمعک از نوع فول دیجیتال و دارای ۱۶ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم easy-t، تلفن دو گوشی، speech zone، مدارات کاهنده وزوز و ریموت کنترل می باشد. این گروه نیز دارای سه سایز بلندگو هستند.

 

- سمعک moxi fit 800

این سمعک ها از نوع فول دیجیتال و دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم easy-t، تلفن دو گوشی، speech zone، مدارات کاهنده وزوز گوش و ریموت کنترل می باشد. این گروه از سمعکها نیز دارای ۳ سایز بلندگو یا رسیور میباشد.

 

- سمعک moxi fit pro

این سمعک نیز از نوع فول دیجیتال و دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم easy-t، تلفن دو گوشی، speech zone، مدارات کاهنده وزوز گوش و ریموت کنترل می باشد. این گروه نیز دارای ۳ سایز بلندگو هست که متناسب با انواع کم‌شنوایی برای بیمار قابل تجویز می باشد.

 

سمعک moxi now

این خانواده از سمعک های پشت گوشی ric یونیترون نیز مانند خانواده moxi fit در همان ۵ رده از لحاظ تکنولوژی تقسیم بندی می شوند. ولی خانواده سمعک های moxi now نسبت به moxi fit اندازه کوچکتر دارند و از لحاظ طراحی زیباتر می باشند و به عبارتی کوچکترین اندازه سمعکهای پشت گوشی از نوع ric در کمپانی یونیترون خانواده سمعکهای moxi now میباشد که باتری سایز ۱۰ که کوچکترین سایز باتری میباشد در آنها استفاده میشود.

 

سمعک moxi now

 

- سمعک moxi now 500

دارای ۶ کانال و باند فرکانسی میباشد.و مجهز به سیستم easy-t ، مدارات کاهنده وزوز گوش ، قابلیت تراکم تطبیقی سمعک و ریموت کنترل میباشد.
این گروه دارای ۲ سایز بلندگو برای افتهای شنوایی متوسط تا شدید میباشد.

 

- سمعک moxi now 600

دارای ۱۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم easy-t ، مدارات کاهنده وزوزگوش، تراکم تطبیقی سمعک و تکنولوژی تلفن دو گوشی و ریموت کنترل می باشد. این گروه نیز دارای دو سایز بلندگو برای سفارش به بیماران است.

 

- سمعک moxi now 700
دارای ۱۶ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم easy-t ، مدارات کاهنده وزوزگوش، تراکم تطبیقی اتوماتیک، تلفن دو گوشی و سیستم sound locator و ریموت کنترل می باشد. این خانواده نیز دارای دو سایز رسیور می باشند.

 

- سمعکmoxi now 800

دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم easy -t ، مدارات کاهنده وزوزگوش، تراکم تطبیقی اتوماتیک ،تلفن دو گوشی، sound locator، speech zone و ریموت کنترل می باشد. دارای دو سایز بلندگو برای سفارش بیماران هست.

 

سمعک moxi now pro

این خانواده نیز دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد و مجهز به سیستم easy-t، مدارات کاهنده وزوزگوش بیمار، تراکم تطبیقی اتوماتیک، تلفن دو گوشی و ریموت کنترل می باشد .همچنین این خانواده دارای سیستم های Speech zone ,sound locator smart focus نیز می باشد‌.
دو سایز بلندگو در این گروه وجود دارد که برای کم شنوایی های متوسط تا شدید مناسب می باشد.

 

سمعک Shine

سمعک یونیترون سری shine علاوه بر این که دارای تکنولوژی های سمعک های پیشرفته می باشد از لحاظ اقتصادی در پایین‌ترین رده سمعک یونیترون قرار دارد و به عبارتی اقتصادی ترین و ارزان ترین سمعک یونیترون می باشد.
خانواده سمعک های shine دارای انواع مدلهای پشت گوشی و داخل گوشی می باشد که می تواند برای بیماران مختلف که دارای افت های شنوایی از حد خفیف تا شدید هستند مورد استفاده قرار گیرد.

 

سمعک shine

 

 

 

 انواع سمعک یونیترون


مهمترین تکنولوژی هایی که در سمعک های خانواده shine از آنها استفاده شده است عبارتند از:


- Speech Enhancement LD

این تکنولوژی مربوط به شنیدن اصوات ضعیف و با شدت پایین می‌باشد و باعث افزایش و درک وضوح گفتار می شود. بدین صورت که مرتباً سیگنال های ورودی به سمعک را شناسایی می کند و شدت آن را افزایش می‌دهد و خیلی از بیماران که در شنیدن اصوات ضعیف و با شدت پایین مشکل دارند با استفاده از این تکنولوژی تشخیص بهتری از اصوات ضعیف تر خواهند داشت.

 قالبا سمعک های یونیترون میتواند عملکرد قابل توجهی داشته باشد. برای همین به این سایت هم مراجعه کنید.

- Trivantage

در این تکنولوژی با استفاده از میکروفون های جهت دار انطباقی باعث درک بهتر گفتار در محیط های شلوغ خواهیم شد . اکثر بیمارانی که از سمعک استفاده می‌کنند در محیط‌های پرسر و صدا در درک و تشخیص گفتار و صدا مشکل دارند. در این تکنولوژی با استفاده از میکروفون های جهت دار تطبیقی وجود نویز و سر و صدا در زوایای مختلف شناسایی شده و از شدت آن کاسته می شود تا بیمار بهتر بتواند سیگنال های گفتاری را دریافت و تشخیص دهد.

از دیگر ویژگی های خانواده سمعکهای shine می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دارای ۴ کانال و باند فرکانسی
- دارای تله کویل
- سمعک فول دیجیتال
- میکروفون های انطباقی اتوماتیک
_ وجود چهار برنامه شنیداری که به صورت دستی قابل انتخاب هستند
- سیستم کاهنده نویز



:: برچسب‌ها: سمعک , ایران سمعک , شنیدن , گوش ,
:: بازدید از این مطلب : 603
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 دی 1401 | نظرات ()